Šta je novo?

Cene nekretnina

Mozda su platili kome treba da ne bi bilo problema (sem drzavnih organa), ali niko ne prica o tome :)
Nisu, bar nisu nikome iz tog mesta i okoline.
Slazem se, neka i firme i ambasade i vlade i ministarstva predju u druge gradove, Suboticu, Kragujevac, Nis, Leskovac, Krusevac,...
Nesto i prelazi ali treba valjda i ljudi biti u tim gradovima ili je ipak resenje samo bg?

Slazem se, neka i firme i ambasade i vlade i ministarstva predju u druge gradove, Suboticu, Kragujevac, Nis, Leskovac, Krusevac,...
Kakve ambasade i vlada, jel ti u svom poslu imaš redovne sastanke po ministartvima? Ja svakako ne. Ima industrije po jugu koliko hoćeš- motaone, auto delovi, da biraš. Sta je sa ovim Rusima i još par stotina hiljada ljudi u Srbiji što rade remote? Me može se raditi iz Niša, Leskovca, Vranja?

Meni je samo suludo sto u prici uvek ispada "investitor los, kako sme toliko da zaradi", a on da nema 100 zainteresovanih kupaca vec od dobijanja lokacijskih uslova to ne bi mogao da izvede. Barem u Beogradu, ne znam kako je van BG-a.

I ja da sam na njihovom mestu bih isto postupao, pa ako zaskripi dignes kredit od banke kao projektno finansiranje.

A svi se pravimo naivni sto ljudi kupuju u izgradnji, pa jer cene budu 10-20% jeftinije, pljuju investitora dok ne kupe stan a kada kupe pa im se zavrsi stan i vrednost ulozenog im skocila za 20% onda svi zadovoljni.
Za nase trziste nekretnina su odgovorni i investitori i kupci.
🌈 Ograničenje ponude 🌈 je magična reč.

Na HaloOglasi-ma 8228 oglasa za prodaju i 6861 oglasa za izdavanje, mislim da je to rekord sto se tice broja oglasa za izdavanje.
Na 4zida 9.966 oglasa za prodaju i 8.024 oglasa za izdavanje.

Sale, da sutra dodje drzava i najavi izgradnju 5000 stanova u Mirijevu, da li mislis da ce uticati na cenu stanova na Vracaru, NBGD, Savskom Vencu?
Imaće za početak uticaj na cenu periferije tu gde se gradi. Svakako utiče na tržište pozitivno. Kao što veštačko prolongiranje priključka struje od strane EPSa deluje negativno.
Sve je bolje od ničega i 1% kredita za pumpanje.

Zamisli kad SNS izgubi vlast onda ce investitori (za koje on iz pouzdanih izvora iz mamine sobe zna da su svi njihovi) da urade ???? pa ce puci trziste.
A zamisli da krene da se proverava poreklo novca pa se smanji broj kes kupaca a poreska krene da radi svoj posao pa ono sto je kupljeno sumljivim parama mora da se dodatno oporezuje pa se deo toga pojavi na trzistu. Na sve to dodaj i legalizaciju koju namerno koce dok se ne rasprodaju ovi mega projekti ... zamisli samo.

Pa ali svi ovde kukaju na cene centralnih opstina, za njih se nista ne bi promenilo.

Mislis da bi Sale kupio stan u Mirijevu? :)
Trenutno ne. A znaš li zbog čega? Užasnog javnog prevoza. Isto mi vremenski treba do centra koliko na autoputu za skoro 80-90km. To je mrcvarenje.
Drugo, sve te periferije će biti masakrirane sa planiranim razvojem železnice. Moje mišljenje. Ne mora niko da se složi. Nije ni bitno.
Meni u principu nije bitna lokacija. Može da bude i u šumi samo da mogu javnim prevozom da stignem do centra za 15-tak minuta. To mi je broj 1 uslov. Lokacija je nebitna.

Nije bitna lokacija, ako je na 15 minuta od centra.
Tebi i 90% Beogradjana :)
Ali zato neću da kupim nešto što je 2.5+k evra i da se nadam xy godina da izgrade trasu metroa a u međuvremenu da mi treba 50+ minuta do centra.
Ko hoće, slobodno, pozdravljam.
Zato u većini eu gradova to imaš. Oko 3k za 15 min do centra javnim prevozom.

Jao bravo, jesi to sam smislio? Pa ko je to nama veliki decak?
Čovek bulazni, očigledno se nije naspavao na svom dušeku iz Kragujevca
Trenutno ne. A znaš li zbog čega? Užasnog javnog prevoza. Isto mi vremenski treba do centra koliko na autoputu za skoro 80-90km. To je mrcvarenje.
Drugo, sve te periferije će biti masakrirane sa planiranim razvojem železnice. Moje mišljenje. Ne mora niko da se složi. Nije ni bitno.
Meni u principu nije bitna lokacija. Može da bude i u šumi samo da mogu javnim prevozom da stignem do centra za 15-tak minuta. To mi je broj 1 uslov. Lokacija je nebitna.
Decko, sa tim kriterijumima odličan si kandidat za život u predrađima Zurich-a, ili eventualno za levu obalu i Ovča express liniji Beovoza

Decko, sa tim kriterijumima odličan si kandidat za život u predrađima Zurich-a, ili eventualno za levu obalu i Ovča express liniji Beovoza
Znam da jesam. Razmatram zaista neku maloljudnu zemlju. Bogatu a do 15 mil stanovnika. Nisu EU pa mi to komplikuje stvari. Što se tiče predgradja Ciriha.....čim si ga uporedio sa Ovčom očigledno nisi pri sebi. To je već dijagnoza.
Mobilni obrok s hlebnim omotačem

Poslednja izmena:
A zamisli da krene da se proverava poreklo novca pa se smanji broj kes kupaca a poreska krene da radi svoj posao pa ono sto je kupljeno sumljivim parama mora da se dodatno oporezuje pa se deo toga pojavi na trzistu. Na sve to dodaj i legalizaciju koju namerno koce dok se ne rasprodaju ovi mega projekti ... zamisli samo.
Znaci nisu samo investitori njihovi nego su i kupci njihovi. Nase trziste su zapravo SNSovci koji prodaju SNSovcima po napumpanim cenama. Reddit.

Znaci nisu samo investitori njihovi nego su i kupci njihovi. Nase trziste su zapravo SNSovci koji prodaju SNSovcima po napumpanim cenama. Reddit.
Na konstruktivni predlog odgovaras etiketiranjem a cak i nemam nalog na redditu niti me interesuje sta tamo pise. Sta ima lose u onome sto sam napisao, samo da pravna drzava radi svoj posao. Ne bi trebalo da budes protiv toga, osim ako nemas neki licni interes u svemu

Na konstruktivni predlog odgovaras etiketiranjem a cak i nemam nalog na redditu niti me interesuje sta tamo pise. Sta ima lose u onome sto sam napisao, samo da pravna drzava radi svoj posao. Ne bi trebalo da budes protiv toga, osim ako nemas neki licni interes u svemu
Buraz ja komentarisem komentar koji kaze da su svi investitori SNS-ovi, i sta zamisljaju da ce se desiti kada SNS padne, ti mi odgovaras kako ce da proveravaju poreklo novca kupcima. Kako je to odgovor na ono sto sam ja pisao?

Buraz ja komentarisem komentar koji kaze da su svi investitori SNS-ovi, i sta zamisljaju da ce se desiti kada SNS padne, ti mi odgovaras kako ce da proveravaju poreklo novca kupcima. Kako je to odgovor na ono sto sam ja pisao?
Nisam rekao da hoce rekao sam da zamislis da hoce :) Takodje sam rekao da zamislis sta bi bilo da olabave legalizaciju. Ja ne vidim nikakav problem u tome da pravna drzava proradi a cena kvadrata bude odredjena trzisnim uslovima u fer ekonomiji. Valjda bi svi trebali da se zalazemo za to jer tenutno imamo sve osim normalnog sistema. Za SNS-ovce se ne brinem i onako je njihova baza preletacka naci ce oni novo muljanje i nove seme, bitno je samo da ne postanu jaci od drzave niti da umisle da su drzava. A za one za koje se dokaze da su muljali neka bude "ni po babu ni po stricevima".

Pa on je protiv odgovornosti .. primene zakona i provere porekla novca i diploma...zar to nije ocigledno. Evo više ni skole i fakulteti nisu važni a kamoli radni staž ...

Pa on je protiv odgovornosti .. primene zakona i provere porekla novca i diploma...zar to nije ocigledno. Evo više ni skole i fakulteti nisu važni a kamoli radni staž ...
Ja to zbog tebe mico, ne delujes mi kao diplomirani, pa steta da ti te stanove otimaju.

Nisam rekao da hoce rekao sam da zamislis da hoce :) Takodje sam rekao da zamislis sta bi bilo da olabave legalizaciju. Ja ne vidim nikakav problem u tome da pravna drzava proradi a cena kvadrata bude odredjena trzisnim uslovima u fer ekonomiji. Valjda bi svi trebali da se zalazemo za to jer tenutno imamo sve osim normalnog sistema. Za SNS-ovce se ne brinem i onako je njihova baza preletacka naci ce oni novo muljanje i nove seme, bitno je samo da ne postanu jaci od drzave niti da umisle da su drzava. A za one za koje se dokaze da su muljali neka bude "ni po babu ni po stricevima".
Pa dogodice se ali i nece imati bas takav efekat koji zamisljas.

Vrh