Netacno, postoje dogovaranja i za skolovane. Kad se svi dogovaraju lakse im je da manipulisu. Nije njima cilj da se sacuva dobar radnik, dobrih radnika ima dosta, teznja vecine poslodavaca (cast izuzecima) je da iskoristi maksimalno svakog i to prekovremenim radom i ostalim bahanalijama na poslu.Тачно је да у неким гранама има договарања али то важи само за нешколоване,слабо плаћене позиције.За школованог,вредног је борба и нема договора.Да се запосли и сачува добар радник је тежња сваког послодавца.
I mi bogme težimo da što manje radimo, po svoj priliciteznja vecine poslodavaca (cast izuzecima) je da iskoristi maksimalno svakog i to prekovremenim radom i ostalim bahanalijama na poslu.
Normalno, kako drugacije. Necu da ginem dan i noc, a pritom nije ni moja firma. Kad imam svoju firmu, onda cu dan i noc, do tada radim sasvim normalno. Treba covek da rmba, ali prvih 5-10 godina rada, dok ne nauci svasta nesto, ali posle postaje problem i za zdravlje i za porodicu i za sve. Mozemo samo da se lazemo da nije problem kad se radi do kraja zivota po ceo dan.I mi bogme težimo da što manje radimo, po svoj prilici
Ravnoteža postoji.
MIslis da je istrazivanje trzista nesto sto je izmisljeno u Srbiji. Kako mislis da se igde u svetu odredjuje neki raspon plata?Ne pravi se lud Defke. Radi se istrazivanje trzista svake godine i sve firme uskladjuju plate jedni sa drugima.
Ne pokusavaju da uniste industrije, nego pokusavaju da ucine uslove zaposlenima sve gorim i gorim. Industrija nece biti unistena, ali ljudi nece biti srecni sa platama.
Моја искуства су другачија.Ал добро,нека буде да си у праву.Вероватно си био на неком од тих састанака па нам преносиш искуство,или замишљаш како то размишљају послодавци.Netacno, postoje dogovaranja i za skolovane. Kad se svi dogovaraju lakse im je da manipulisu. Nije njima cilj da se sacuva dobar radnik, dobrih radnika ima dosta, teznja vecine poslodavaca (cast izuzecima) je da iskoristi maksimalno svakog i to prekovremenim radom i ostalim bahanalijama na poslu.
Zato nam inzenjeri i odlaze iz zemlje.
Ako rmbaš po ceo dan i noć, gledaj da menjaš to. Koliko mi je prethodni poslodavac bio loš, toliko mi je ovaj dobar. Med i mlijeko, više ja jašem njih nego oni mene. Ima i toga.Normalno, kako drugacije. Necu da ginem dan i noc, a pritom nije ni moja firma. Kad imam svoju firmu, onda cu dan i noc, do tada radim sasvim normalno. Treba covek da rmba, ali prvih 5-10 godina rada, dok ne nauci svasta nesto, ali posle postaje problem i za zdravlje i za porodicu i za sve. Mozemo samo da se lazemo da nije problem kad se radi do kraja zivota po ceo dan.
Slazem se sa tobom u vecini stvari. Super kandidata ces naravno zadrzati, ali nisu svi super kandidati, oni su jako retki. To znas bolje od mene, jer sam imas firmu. Super kandidati se jako retko jave i jako retko i menjaju poslove. Ali je puno drugacije to u IT-ju gde je prosecna plata dosta veca nego kod prosecnog elektroinzenjera ili ekonomiste. IT je u izvesnom specificnom polozaju.MIslis da je istrazivanje trzista nesto sto je izmisljeno u Srbiji. Kako mislis da se igde u svetu odredjuje neki raspon plata?
Sta mislis, da meni dodje neki super kandidat, i ja cu biti u fazonu e ne brt dogovorio sam se sa konkurencijom koliko mogu maks da te platim sry, on ce ode kod te konkurencije i oni ce biti u fazonu e ne damo ni ti 200e vise od onoga sto nas dobar drug Defke daje, postujemo dogovor, jer znas mi poslodavci smo najkvarniji ljudi na svetu kojima je cilj da eksploatisemo i prevarimo posten narod, al kad su dogovori izmedju nas u pitanju tad se drzimo reci ko niko cak i kad je na nasu stetu.
Te deluzije gde su sa druge strane uvek neke karikature od ljudi koji rade stvari i na svoju stetu samo zato sto su valjda eto zli su dosadile i Bogu i narodu. Dace bog bices nekada sa druge strane poslodavac-radnik odnosa pa ces videti koja je muka i borba naci i zadrzati dobrog zaposlenog.
Ne zamisljam ja nista, ovo su direktna iskustva sa terena. Ja nisam bio na takvom sastanku hvala Bogu, ali nazalost javljeno mi je da se ovo desilo. Konkretno je u pitanju inzenjer elektro-energetike koji aktivno trazi posao vec neko vreme i trudi se i radi, ali jednostavno ne moze da dobije vise od 200e od onoga sto trenutno zaradjuje, a za 200e se ne menja grad i mesto zivota.Моја искуства су другачија.Ал добро,нека буде да си у праву.Вероватно си био на неком од тих састанака па нам преносиш искуство,или замишљаш како то размишљају послодавци.
Мој пријатељ инжењер махатронике напустио је газду иако је имао 1500 е,+дневнице, путовања по целом свету да би отворио своју фирму,и био сам свој газда.(почео да ради у трећој години).И није нигде хтео да иде из Чачка.Сад не ради свој посао ал супер му иде.Ne zamisljam ja nista, ovo su direktna iskustva sa terena. Ja nisam bio na takvom sastanku hvala Bogu, ali nazalost javljeno mi je da se ovo desilo. Konkretno je u pitanju inzenjer elektro-energetike koji aktivno trazi posao vec neko vreme i trudi se i radi, ali jednostavno ne moze da dobije vise od 200e od onoga sto trenutno zaradjuje, a za 200e se ne menja grad i mesto zivota.
Нема на чему Дарко,и други путМој пријатељ инжењер махатронике напустио је газду иако је имао 1500 е,+дневнице, путовања по целом свету да би отворио своју фирму,и био сам свој газда.(почео да ради у трећој години).И није нигде хтео да иде из Чачка.Сад не ради стриктно свој посао ал супер му иде.
Инжењер електро енергетике може да ради приватно.
И био сам на једном састанку привредника (као гост,са директором).Није се причало о платама,било је опуштено,зеза.. и на крају се гласало за најстрожијег (читај најгорег газду).Тако да не знам да ли и кад договарају плате за раднике.
Hvala ti na ovoj poučnoj priči.Мој пријатељ инжењер махатронике напустио је газду иако је имао 1500 е,+дневнице, путовања по целом свету да би отворио своју фирму,и био сам свој газда.(почео да ради у трећој години).И није нигде хтео да иде из Чачка.Сад не ради свој посао ал супер му иде.
Инжењер електро енергетике може да ради приватно.
И био сам на једном састанку привредника (као гост,са директором).Није се причало о платама,било је опуштено,зеза.. и на крају се гласало за најстрожијег (читај најгорег газду).Тако да не знам да ли и кад договарају плате за раднике.
Možda ovoНе знам шта значи "легализација се намерно кочи".
Не знам да ли постоји нека намера или је проблем много велики.Možda ovo
![]()
Vidi li se kraj procesa ozakonjenja nelegalnih objekata: Koje je rešenje za višedecenijski problem
Kada je donet novi zakon o ozakonjenju delovalo je kao da je stiglo reÅ¡enje da se legalizacija okonÄa, kaže PeÅ¡oviÄ.www.euronews.rs
Koliko znam do kraja 2023ce je trebalo ozakoniti sve objekte ali se taj datum pomerio ka nepoznatom.
Tržišno istraživanje se radi na godišnjem nivou za sve pozicije i na osnovu toga se pravi budzet pri širenju poslovanja uz planirana povećanja. Toliko je odredjena pozicija na tržištu +-10% i to je to.Тачно је да у неким гранама има договарања али то важи само за нешколоване,слабо плаћене позиције.За школованог,вредног је борба и нема договора.Да се запосли и сачува добар радник је тежња сваког послодавца.
И не ради се никако истраживање већ састанци,клуб привредника и сл.Пошто има много особа са средњом школом,договоре се оквирно плаћање таквог кадра.
Po novom zakonu od pre 2-3god dozvoljeno je priključenje na infrastrukturu i nelegalnim objetima ali im i dalje nije dozvoljen promet (za keš možeš da ih kupiš ja mislim). U suštini ono što se može legalizovati, legalizuj. Postoji teorija da se namerno koči sa legalizacijom da bi se više prometovali novi stanovi, što dodatno gura cenu ka gore. Od 1,7 miliona objekata ne spominje se broj stanova u Beogradu ali verujem da nije mali broj. Rok je bio kraj 2023 i nije se pomerilo sa mesta.Не знам да ли постоји нека намера или је проблем много велики.
Видим овде силне проблема око власништва над парцелом,нерешених имовинско правних односа,нелегални објекти са разлогом.Да би ушли у ЕУ мора се све то регулисати али на који начин,не знам.Ако је зграда "ни на небу ни на земљи" а власници неки нису живи,неки по свету,како све то распетљати?
Иначе,није истина да се станови не могу прометовати,прикључити на инфраструктуру и сл.Ја сам купио нелегализовану са свим прикључцима кућу на земљишту три власника који су ту земљу наследили од мајке а она добила од државе 45-е.
То је било мука наћи све,окупити,водити по суду(јер је продавац куће у међувремену преминуо).Када имаш чисту ситуацију легализација је брза и лака.
Могуће,нисам баш толико упућен.Само знам да ми је сестра прешла из фирме 1 Бгд где је имала плату 3000 е у фирму 2 за плату од 4000 е(није аш мала разлика у плати,ИТ је у питању).Tržišno istraživanje se radi na godišnjem nivou za sve pozicije i na osnovu toga se pravi budzet pri širenju poslovanja uz planirana povećanja. Toliko je odredjena pozicija na tržištu +-10% i to je to.
Tako rade vece korporacije, ali tako rade svuda u svetu, nisu se sigurno u Srbiji prvi setili da sistematizuju plate i planiraju budzete.Tržišno istraživanje se radi na godišnjem nivou za sve pozicije i na osnovu toga se pravi budzet pri širenju poslovanja uz planirana povećanja. Toliko je odredjena pozicija na tržištu +-10% i to je to.
Ima ih mnogo, ne znam sada tacan broj a ne bih da licitiram ali mogu da pogledam. Skojevsko i Filmki grad sto je radio Stankom je pola neuknjizeno, imamo velike delove Vozdovca, Lekino brdo, cak i na Lionu, to su delovi za koje pouzdano znam, sta je po drugim opstinama moze da se nasluti ... E sad ako bi se sve to pustilo na trziste sta bi bilo sa ovim novogradnjama (ona spomenuta teorija kaze da dok je BNV u prodaji nece biti masovne legalizacije i uknjizenja). Licno znam ljude koji imaju sve papire za zgradu u Filmskom gradu i ... nista, predmet je u fioci.Po novom zakonu od pre 2-3god dozvoljeno je priključenje na infrastrukturu i nelegalnim objetima ali im i dalje nije dozvoljen promet (za keš možeš da ih kupiš ja mislim). U suštini ono što se može legalizovati, legalizuj. Postoji teorija da se namerno koči sa legalizacijom da bi se više prometovali novi stanovi, što dodatno gura cenu ka gore. Od 1,7 miliona objekata ne spominje se broj stanova u Beogradu ali verujem da nije mali broj. Rok je bio kraj 2023 i nije se pomerilo sa mesta.
Све је то тачно да има много неукњижених некретнина.Ima ih mnogo, ne znam sada tacan broj a ne bih da licitiram ali mogu da pogledam. Skojevsko i Filmki grad sto je radio Stankom je pola neuknjizeno, imamo velike delove Vozdovca, Lekino brdo, cak i na Lionu, to su delovi za koje pouzdano znam, sta je po drugim opstinama moze da se nasluti ... E sad ako bi se sve to pustilo na trziste sta bi bilo sa ovim novogradnjama (ona spomenuta teorija kaze da dok je BNV u prodaji nece biti masovne legalizacije i uknjizenja). Licno znam ljude koji imaju sve papire za zgradu u Filmskom gradu i ... nista, predmet je u fioci.
Nije. Ako govorimo samo o stanovima, 22% je na kredit.Број куповина за кеш је 92%.
Nije razlog za BNV ali bi dodatno spustilo cenu na delu gde su, a kada je velika cena na Voždovcu onda i BnV ne izgleda tako skup. Pričali smo već, 5000 stanova na Mirijevu neće oboriti direktno cenu u BNV ali će oboriti u Mirijevu i indirektno možda smanjiti i centralne opštine.Све је то тачно да има много неукњижених некретнина.
Такође је тачно и да такве неукњижених некретнина моге да се продају (углавном за кеш,банке избегавају).
Број куповина за кеш је 92%.
Да ли су баш захтеви у фиоци разлог што се продаје Београд на води?
ne znam ... napisao sam da je to teorija. Ono sto je problematicno je sto se koci sa time i to bode oci, razlog znaju samo vlasnici i institucije.Да ли су баш захтеви у фиоци разлог што се продаје Београд на води?
Je li neko ima pouzdane podatke da se Bg na vodi prodaje? Ja sam dao telefon ovima iz prodaje Bg na vodi i zena me zove maltene na nedeljnom nivou, iako se ne javljam na telefon.Све је то тачно да има много неукњижених некретнина.
Такође је тачно и да такве неукњижених некретнина моге да се продају (углавном за кеш,банке избегавају).
Број куповина за кеш је 92%.
Да ли су баш захтеви у фиоци разлог што се продаје Београд на води?