Sada sam video da si mi uleteo doskočicuMrtva trka ko ima više, ti drugara ili hulja kumova
Oprosti na doskočici![]()
Pa onda se slazemo. Sledeca vlast gotovo sigurno dolazi na jakoj antikoruptivnoj platormi. E sad, prvo pitanje je, koliko ce to efektivno biti sprovedeno (ne treba zaboraviti da je i SNS na vlast dosao na istoj platformi pa postao sinonim za korupciju). Medjutim, aj da budemo optimisti i kazemo da ce ovaj put to biti ozbiljnije. Mislim da ce, kad su nekretnine u pitanju, rezultat razocarati mnoge, jer u tom prostoru ima previse mitova koji ce biti razvejani.Uopste ne zamisljam neki pad cena niti kataklizmicke potrese na trzistu ako si na to mislio, niti ih prizeljkujem.
Onaj pad koji uspesno predvidjas od 2019?Auu koliko poruka, pa ovo nije bilo ni u vreme nevidjenog uspona nekretnina, može samo jedno da bude…da nije pad sunce ti![]()
Oprosticemo ti, ovaj put!Izvinjavam se na off topicu.
4% i od prodavca i od kupca po 2%Agenciji 2% na 1.800.000, malo li je
Na dugi rok uvoz ljudi iz zemalja Trećeg sveta je ekonomski, bezbednosti i svaki drugi društveni gubitak.Ово је добро питање. Мени чак није искључено да ће то у будућности бити организован увоз Бангладешана и некo убрзано оспособљавње за те трогодишње школе. Не зезам се. Па док се интегришу, повежу са људима да могу да раде као мајстори, језик итд. Нисам фан тога генерално, али као што сам и раније говорио, свестан сам да то неће бити питање, ако желимо да неке ствари функционишу нормално. Чак бих и подржао да се испегла аномалија, јер стварно неке пропорције нису нормалне. Е сад питање је какав би њихов квалитет био...
Propala je devedesetih, kao i većina velikih firmi.Ti bi bar trebalo da znaš da je ta Goša bila tehnološki gigant, za razliku od većinske šrafciger industrije u Srbiji, i da to nije tek tako propalo.
Ako si u tako teškoj situaciji, onda je izbor istorije, sociologije i slično, luksuziranje.Jedno pitanje tebe Joe: Zamisli situaciju da si iz nekog manjeg mesta (ok, vec jesi), ali da si umesto studija farmacije izabrao recimo istoriju ili ekonomiju ili nesto drugo sa cim je mnogo teze naci posao. I zamisli da nisi studirao u Beogradu ili Novom Sadu, nego recimo Nisu ili Kragujevcu, a da si iz recimo Blaca, Vlasotinca i sl. Zavrsis faks, vratis se u mesto odakle si, i jedini posao koji mozes da nadjes je posao preko stranke gde bi morao da botujes ili kod nekog privatnika za platu od 600 evra. Sta bi radio da si u toj poziciji? Da li bi bio srecan sto imamo zejtin, mleko, brasno, sto nema ratova i kurs je stabilan, iako ti je plata 600 evra? Ili bi mozda zeleo nesto vise? Evo skoro su bili otkazi u Benetonu, sad se spremaju otkazi u Leoniju,..., Jer znas kako, u malim mestima ne zive samo neobrazovani ljudi koji su jedva zavrsili srednju skolu pa im je san snova da motaju kablove za 600 evra. Tu imas i obrazovane ljude koji ne mogu da nadju posao u ovom ekonomskom tigru. Da li bi ostao da zivis u tom malom mestu razmisljajuci da li ces sledece meseca imati posla za 600 evra ili neces imati cak ni taj posao, ili bi ipak otisao u inostranstvo?
To sto neko potpuno promeni struku treba da bude izuzetak, a ne pravilo i redovna pojava. Nasi "neutralci" pokusavaju da nametnu kao nesto normalno da covek radi potpuno van struke i da se cima i da se kida, a to nikako ne treba da bude normalno stanje. Slazem se da ako neko zeli da unapredi sebe i svoju finansijsku situaciju i treba da se iscima i da zarilja debelo u blato i da uspe i da posle bude lakse, ali ne mozemo stavljati to da bude normalna pojava za vecinu ljudi, to treba da bude izuzetak.Ako si u tako teškoj situaciji, onda je izbor istorije, sociologije i slično, luksuziranje.
Ne znam što si pomenuo ekonomiju, sa njom može svašta da se nađe.
No, i pored toga što si završio nešto, to te ne ograničava da nađeš solidan posao van struke.
Ja poznajem ljude koji su završili neperspektivne smerove iz ljubavi (ja sam jedan od njih) ali rade nešto što nema mnogo veze sa tim, i čak dobro zarađuju.
One moje kolege, koji su očekivali da im država reši problem, mahom nisu dobro prošli u životu.
Upoznao sam i momka iz okoline Šapca, koji je završio istoriju, ali radi kao šef pogona u nekoj stranoj fabrici.
Znam da je Šabac razvijeniji od juga Srbije, ali to je više vezano za daleko istorijsko nasleđe nego bilo šta drugo.
I primetio sam da su ljudi iz Šapca i nekih manjih gradova Srbije preduzimljiviji od ljudi iz nekih drugih gradova. Koji je razlog za to, ne znam.
Ako si u tako teškoj situaciji, onda je izbor istorije, sociologije i slično, luksuziranje.
Ne znam što si pomenuo ekonomiju, sa njom može svašta da se nađe.
No, i pored toga što si završio nešto, to te ne ograničava da nađeš solidan posao van struke.
Ja poznajem ljude koji su završili neperspektivne smerove iz ljubavi (ja sam jedan od njih) ali rade nešto što nema mnogo veze sa tim, i čak dobro zarađuju.
One moje kolege, koji su očekivali da im država reši problem, mahom nisu dobro prošli u životu.
Upoznao sam i momka iz okoline Šapca, koji je završio istoriju, ali radi kao šef pogona u nekoj stranoj fabrici.
Znam da je Šabac razvijeniji od juga Srbije, ali to je više vezano za daleko istorijsko nasleđe nego bilo šta drugo.
I primetio sam da su ljudi iz Šapca i nekih manjih gradova Srbije preduzimljiviji od ljudi iz nekih drugih gradova. Koji je razlog za to, ne znam.
Sve firme se medjusobno dogovaraju kolike plate ce da stave jedni drugima i to je javna tajna, to cak i ljudima na intervjuu kazu (sacekacemo te mi, ti razmisli, ali nece ti niko dati vise, ti slobodno probaj par meseci, ja znam tacno kolike su plate tu, tu i tu, mi se svi dogovaramo). Gde god da odes ceka te slicno. Ljudi se trude, cimaju se, ali je jednostavno sistem iskrivljen. Pa vidite kako se sredjuju dozvole za objekte i sta se desava. Kriterijumi i inzenjerska etika, inzenjerska rec je na najnizem mogucem stupnju, zato sto niko ne odgovara za ono sto upropasti.Тако да могу замислити ове ликове инжењере које помиње enfario што раде по фабрикама за плату медицинске сестре а завршили факултет.То је старо веровање из социјализма "учи сине да не радиш ништа" које није примењиво у данашње време.
Кад прочитам реч "замисли",насмејем се.Можеш да замишљаш до миле воље и да шеташ по Марсу ал од тога нема ништа.Порекло имовине се помиње двадесет година,(углавном пред изборе) али никад га нико неће спровести у дело јер тиме иде против себе и својих сарадника.Можда падне неко ко превише таласа и контрира а нема "леђа".A zamisli da krene da se proverava poreklo novca pa se smanji broj kes kupaca a poreska krene da radi svoj posao pa ono sto je kupljeno sumljivim parama mora da se dodatno oporezuje pa se deo toga pojavi na trzistu. Na sve to dodaj i legalizaciju koju namerno koce dok se ne rasprodaju ovi mega projekti ... zamisli samo.
Sta se ciljano ide? Kako mislis da to funkcionise?Sve firme se medjusobno dogovaraju kolike plate ce da stave jedni drugima i to je javna tajna, to cak i ljudima na intervjuu kazu (sacekacemo te mi, ti razmisli, ali nece ti niko dati vise, ti slobodno probaj par meseci, ja znam tacno kolike su plate tu, tu i tu, mi se svi dogovaramo). Gde god da odes ceka te slicno. Ljudi se trude, cimaju se, ali je jednostavno sistem iskrivljen. Pa vidite kako se sredjuju dozvole za objekte i sta se desava. Kriterijumi i inzenjerska etika, inzenjerska rec je na najnizem mogucem stupnju, zato sto niko ne odgovara za ono sto upropasti.
Opet kazem slazem se da covek treba da se trudi, da radi na sebi, da ide van svojih okvira, ali ne mozes da ocekujes da to bude normalno stanje. To treba da bude izuzetak i ne moze niko da me ubedi da je normalno da 90% ljudi treba da kida, to jednostavno nije realno. Ni u jednoj zemlji u EU nije tako.
Evo i IT-ju je trebalo nekoliko godina da krenu da saradjuju medjusobno u losem smislu, sad se mnogo redje menja posao naravno zbog krize, ali i zbog toga jer su plate svuda iste. Iako su vise od prosecnih za nase standarde (ono sto bi trebalo zapravo da bude normalno za sav obrazovani kadar), opet se ciljano ide ka tome da se upropasti i to malo uspeha sto je taj sektor postigao bez icije pomoci.
Ne pravi se lud Defke. Radi se istrazivanje trzista svake godine i sve firme uskladjuju plate jedni sa drugima.Sta se ciljano ide? Kako mislis da to funkcionise?
Svi se udruzuju, investitori se dogovaraju, poslodavci se dogovaraju, hladnjacari se dogovaraju, evo sad i IT se dogovara. Svi oni ciljano pokusavaju da uniste industrije od kojih su se obogatili, to mislis da se desava?
Тачно је да у неким гранама има договарања али то важи само за нешколоване,слабо плаћене позиције.За школованог,вредног је борба и нема договора.Да се запосли и сачува добар радник је тежња сваког послодавца.Sve firme se medjusobno dogovaraju kolike plate ce da stave jedni drugima i to je javna tajna, to cak i ljudima na intervjuu kazu (sacekacemo te mi, ti razmisli, ali nece ti niko dati vise, ti slobodno probaj par meseci, ja znam tacno kolike su plate tu, tu i tu, mi se svi dogovaramo). Gde god da odes ceka te slicno. Ljudi se trude, cimaju se, ali je jednostavno sistem iskrivljen. Pa vidite kako se sredjuju dozvole za objekte i sta se desava. Kriterijumi i inzenjerska etika, inzenjerska rec je na najnizem mogucem stupnju, zato sto niko ne odgovara za ono sto upropasti.
Opet kazem slazem se da covek treba da se trudi, da radi na sebi, da ide van svojih okvira, ali ne mozes da ocekujes da to bude normalno stanje. To treba da bude izuzetak i ne moze niko da me ubedi da je normalno da 90% ljudi treba da kida, to jednostavno nije realno. Ni u jednoj zemlji u EU nije tako.
Evo i IT-ju je trebalo nekoliko godina da krenu da saradjuju medjusobno u losem smislu, sad se mnogo redje menja posao naravno zbog krize, ali i zbog toga jer su plate svuda iste. Iako su vise od prosecnih za nase standarde (ono sto bi trebalo zapravo da bude normalno za sav obrazovani kadar), opet se ciljano ide ka tome da se upropasti i to malo uspeha sto je taj sektor postigao bez icije pomoci.