vinogradjanin
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 14.07.2021.
- Pohvaljen
- 1.607
Nastavlja se prodaja! I gradnja!Pogledajte prilog 239965
Nastavlja se prodaja! I gradnja!Pogledajte prilog 239965
Sa ovom njenom izjavom se slažem.
Odlično napisano. Na ulazu u pomenutu Gošu, stoji ili je stojao veliki znak, ne sećam se tačnih reči ali ide ovako "Kvalitet se ne postiže samo materijalom već si ti dužan da ga ugradiš u proizvod". Kontam da 90% ljudi koji su tu radili nisu kontali taj znak.Само да испричам једну причу везану за те прљаве индустрије и менталитет наших људи.
Пре неколико месеци смо имали годишњи састанак са власником фирме и директором операција, где су они представили своје планове за ову годину и презентовали резултате претходне године. Између осталог власник фирме је изразио уверење да он може и жели од наше фирме да направи најсавременију фирму у регији а у неком дугорочном периоду и у Србији. И када је видео да се већина присутних насмејала, он је онако зачуђено погледао у нас и рекао "I really mean it". Људи овде немају тај менталитет да се гура нека изврсност и квалитет, битно је само да се заради што више. Здравље и безбедност на раду нису битни. И то провејава код свих нас на којој год позицији се налазимо.
Данас шетам по погону и видим да се на једној машини скроз распало заштитно стакло, има рупу од 20центиметара. Прилазим раднику и питам га зашто је то тако, он каже па пукло је у неком тренутку а нама лакше тако да радимо. Може да буде ризично али неће бити ништа. Ја одем до одржавања, скицирам им шта треба да ураде и они уграде нову заштиту. Више ја бринем о њима него они сами о себи.
Најмање бриге о људима и највише уништавања околине сам видео код наших приватника. Шта се све од истих убацује у водотокове не желим ни да се присећам.
Тако да привлачимо оно што и јесмо. Можда није концизна мисао, али разумећете шта сам хтео рећи.
Gledao sam statistiku, ukupnog vojnog osoblja u EU ima oko 1.4 miliona aktivne vojske i oko 2.17 miliona u rezervi. Tu je i 85000 američke vojske. To je dovoljno za rat sa Rusijom.Evo i odgovor na drugo pitanje. U procesu sam vraćanja. Ali kao što nisam došao u NL bez da nisam imao rešen posao i gde dolazim tako isto neću ni da se vratim dok ne sredim situaciju. Hazarder nisam. Već sada mogu da ti kažem da 90% investicija sam prebacio u Srbiju. Krenuo sam i deo poslovnih aktivnosti oko 10-20% da obavljam preko Srbije, s tendencijom rasta. Tako da ide polako.
Iskreno ću ti reći i kad se prebacim da i dalje ću da balansiram između dva sistema - NL i SR i uzimati najbolje od oba. Pogotovo s obzirom kako se situacija u EU odvija - masovno spremanje za rat - bez obzira šta vi mislili, ja i dalje mislim da se situacija ne odvija dobro za obične ljude i da moram imati spremnu odstupnicu u Srbiji. Ako tražiš konkretan datum mislim +/- 5-7 godina od sada, ukoliko ne dođe do vanrednih (ratnih) okolnosti. Onda dolazim isti sekund.
Malo glup osećaj zar ne? Znaš situaciju na terenu, pričaš.....i na kraju ispadne da si lud, drugar nesposoban, glupi socijalno hendikepiran, nude pomoć sa platom koja je u top 20% u grani na slepo.....i takoJa ne znam u kojim zabludama vi zivite. Znam dosta inzenjera koji rade za 800-900e posle 5+ godina iskustva u gumarskoj industriji. Idi probaj da konkurises redom u gumarskoj industriji (nema ih puno, nije tesko za proveriti) kao junior elektro-inzenjer, dobices 600e. Do 900e znas kad ces da doguras... Kad promenis firmu.
A uzmite istresite ogledalo firme za motacnice kablova i gumarsku industriju, videcete koliko su placeni inzenjeri. Mala nekolicina ima platu preko 2k, svi ostali rade za manje od 1000e. U proseku su inzenjeri u ovim firmama placeni 1000e.
Nisam rekao da će biti bolje. Već samo da se nadam da nećemo učestvovati direktno i da nećemo ići u rat. A da će biti teško biće jako teško. Ali izbor između teškog života i slanja na istočni front po meni je vrlo jednostavan.Gledao sam statistiku, ukupnog vojnog osoblja u EU ima oko 1.4 miliona aktivne vojske i oko 2.17 miliona u rezervi. Tu je i 85000 američke vojske. To je dovoljno za rat sa Rusijom.
E sad, zašto misliš da će u Srbiji biti bolje u slučaju rata jer nas ipak gledaju kao male Ruse?
Ko god želi da ispita puls tržišta nek ode 12.juna na prodajni dan! Jer ovo je standardna zgrada (nije premium) znači za obične ljude.Nastavlja se prodaja! I gradnja!Pogledajte prilog 239965
Nisam rekao da će biti bolje. Već samo da se nadam da nećemo učestvovati direktno i da nećemo ići u rat. A da će biti teško biće jako teško. Ali izbor između teškog života i slanja na istočni front po meni je vrlo jednostavan.
Znaci mogu da uzmu i kucu i plac i bitcoin![]()
I bitkoni mogu da se zaplene: Spremaju se izmene Zakona o oduzimanju imovine
U pripremi su izmene Zakona o oduzimanju imovine, pa će u nju spadati i bitkoini, ali će kazne pretiti i za ekološke prestupeforbes.n1info.rs
Došlo vreme bolje da nemaš nego da imaš eee.![]()
I bitkoni mogu da se zaplene: Spremaju se izmene Zakona o oduzimanju imovine
U pripremi su izmene Zakona o oduzimanju imovine, pa će u nju spadati i bitkoini, ali će kazne pretiti i za ekološke prestupeforbes.n1info.rs
Racunam nešto, za prosečan stan za porodicu 3-4člana u Beogradu kolika treba da bude plata da bi se kupio stan.
Prosečna cena na sajtu cene nekretnina je oko 2500eur/m2, 70m2 stan izadje 175k plus sredjivanje ili opremanje 15k. Znaci 190k.
Uz učešće od 20% 38k, rata sa fiksnom kamatom izadje 822eur na 30god.
Ako uzmeo u obzir da je ok da se izdvaja 33% od ukupnog prihoda porodice za stan, ta porodica treba da ima ukupno 2500eur.
Što je realno i ostvarivo. Problem je učešće.
Ma Joe je samo zao sto se nije učlanio u SNS pre 10 godina da omasti brkove, učlanio se nedavno i to ga ozbiljno jediBuna da! Ali ne blokada fakulteta! Neka idu u centar neka se svako veče biju sa policijom kao što su radili studenti 90-ih. Ko hoće nek studira ko neće nek ide na proteste a neko može oba!
Šta si mislio ili predvidjaš sa ovom izjavom nema nekretnina u vlasništvu?Srbija neće ratovati, zašto? Okruženi smo nato državama, okupirani smo, potlačeni, ne možemo da se odbranimo od migranata, a ne od neke vojne sile. I da hoćemo ne smemo. Drugo, budući ratovi će se voditi oko vode i hrane (Izjava Redžep Taip Erdogana). Uporedo sa napadom Eu vojske na Rusiju najkasnije 2028, nastupiće glad i suša. Do 2030 će sve biti gotovo, i nastupiće zelena agenda (nema nekretnina u vlasništvu, i nema automobila na fosilna goriva...) to je bio plan.
Svakako treba da se ili promeni posao(ako nema mesta ili prilike za napredak) ili da se napreduje na trenutnom poslu i da se teži većoj zaradi zbog opšte inflacije.Ostvarivo jeste samo za kogaSta sa ostatkom nakon kredita za 4clanu porodicu u Beogradu. Neki rAzumnoliticari bi ti rekli da se bacis u Dunav ili Savu jer zivis zivot nedostojnog coveka ili da promenis posao i zaradjujes 5k. Neki malo skromniji bi ti rekli da uz razna odricanja nije nemoguce. Neki malo crnji bi ti rekli da uopste ne postoje te plate i ti ljudi koji kupuju stan.
Tebi ovo prica o fakultetima ?Buna da! Ali ne blokada fakulteta! Neka idu u centar neka se svako veče biju sa policijom kao što su radili studenti 90-ih. Ko hoće nek studira ko neće nek ide na proteste a neko može oba!
Kakvo more sa 1000 i kusur evra za cetvoroclanu porodicu? Koliko mesecno da odvajaju za more? Jbg svako ima nesto cega se ne zeli odreci, neko ne zeli da se odrekne da zivi u normalnom stanu za relativo normalan novac pa ne zeli da kupuje 50 godina staru starogradnju na periferiji za skoro cetvrt miliona evra, a nekoga bas briga i za more i restorane i garderobu i mozda kupi bas takav stan, a cim tako vagaju znaci da su obezbedjeni ili imaju gde da zive.Svakako treba da se ili promeni posao(ako nema mesta ili prilike za napredak) ili da se napreduje na trenutnom poslu i da se teži većoj zaradi zbog opšte inflacije.
Šef treba da ti poveća platu u odnosu barem za vrednost inflacije ako ne napreduješ u poslu.
Ima tu sada i različitih slučajeva gde je možda zaposleni imao precenjenu platu zbog njegovog CV-a i da se uopšte nije pokazao na poslu i da ne ostvaruje dobre rezultate niti profit firmi, zabušava, sprema mu se zamena(to mora neko objektivno da sagleda situaciju)itd... Kompleksno je, ne može se generalizovati...
Sa redovnim povećanjem plate na osnovu inflacije, ta rata za stan se procentualno smanjuje u celokupnom učešću kućnog budzeta.
Da, prvih nekoliko godina treba se odreći nekih stvari u ovoj situaciji, to jest gledati najjeftinije aranžmane u predsezoni da se ide na more.
Par njih u okruženju vidim da kukaju na cene nekretnina, jer hoće noviji, veći i lepši stan, dok bukvalno sve rade isto u životu.
Hteli bi da su u komfor zoni na poslu, troše se novci na potrošnu markiranu garderobu, statusni instagram profili se imaju, obilaze sva moguća slavlja i proslave, izlasci, jede po restoranima redovno, automobil se menja na svakih 4god da bi se novi vozio ili bolje klase itd...
Nema šanse da se zaustavi sa tim naviknutim trošenjem i tim nekad i vidljivim lifestylom.
Neki of takvih(koji imaju svoj stan)bi hteli na kredit da uzmu za sebe bolji stan, pomalo statusni a da ovaj ostave zbog izdavanja, ali tu onda moraju da se odreknu trenutnog lifestyle koji vode zbog velike rate kredita, a to već ne mogu.