Analitičar
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 25.09.2022.
- Pohvaljen
- 3.099
Ti očigledno nikada nisi radio nigde u Beogradu pa ne bi lupao gluposti. Prvo i osnovno, većina velikih firmi u Beogradu su na NBG i delimično u centru grada. Te velike firme ne nude parking, naručito ne za juniore. Stvarno ne znam gde misliš da voziš 30 km po Beogradu, jer kad stigneš na destinaciju nećeš imati gde da parkiraš, naravno osim ako ne želiš da plaćaš parking 150 dinara po satu. Ustani ranije, sedi na bus, Beovoz i klaj-klaj i stići ćeš. Ja prvih 28 godina života i 5 godina karijere uopšte nisam imao sopstveni auto, baš zato da bih uštedeo ne samo na benzinu već i na svim ostalim troškovima (održavanje, zamena delova, rotiranje guma, registracija, osiguranje, itd.). Kada je trebalo negde da idem van grada, pozajmljivao sam očev. Ako živiš u Beogradu i imaš manje of 2000 eur prihod u domaćinstvu ne treba da imaš nikakav auto jer je preveliki atak na budžet.Vidi se koliko ne znas, u manjim mestima je cak i u velikim prodavnicama poput maxija jeftinija cena doduse ne mnogo, a cesto imaju lokalne prodavnice koje su jeftinije od maxija. Vulkanizer je jeftiniji, usluge su jeftinije drstaicno, kirija se ne placa, gorivo kosta isto ali umesto da putujes 20-30km sat vremena do posla(osim ako ne mislis da ce odmah ziveti u centru ili pored posla) ti putujes 5-10km 5 minuta ili peske 30min. Sve ovo smo vec pricali ali nekako vi sa 10k+ platom brzo zaboravite. Ono sto manjim mestima fali je infrastruktura i sadrzaj no nije svakome cilj u zivotu piti kafu u starbaksu.
Takođe, i u Beogradu imaš jeftinije prodavnice (TSV, Sunce), ali recimo i Metro gde možes naci neke stvari koje kada kupis u većoj kolicini ispadnu isto dosta povoljnije, kao npr. testenina ili pirinač.
Ti očigledno ne čitaš ono što sam napisao. Prva stvar koju sam naveo je da malim mestima nedostaje infrastruktura- nema voza, nema gasovoda, često nema ni asfaltnog puta. O čemu dalje da pričamo,