Šta je novo?

Cene nekretnina

Ne znam čemu nipodaštavanje kasirki na temi. Niko vam ne brani da budete kasirke.

Svaka pozicija se plaća onoliko koliko tržište nalaže. Ako vas velike seniore stručnjake firme plaćaju 1300 evra, to je do vas, ne do kasirke.
nije kasirka problem uopšte, već konkretno radno mesto njeno i konkretno radno mesto drugo navedeno. poenta je u znanjima, iskustvima, obrazovanju i kakve bi finansijske benefite donosila jedna pozicija, a kakve druga. zanemari slobodno kasirku i maksi kao fokus.

Ne znam čemu nipodaštavanje kasirki na temi. Niko vam ne brani da budete kasirke.

Svaka pozicija se plaća onoliko koliko tržište nalaže. Ako vas velike seniore stručnjake firme plaćaju 1300 evra, to je do vas, ne do kasirke.
Zalosno je u ovome najvise, sto neko cim zavrsi fakultet misli da je veliki strucnjak.

Zalosno je u ovome najvise, sto neko cim zavrsi fakultet misli da je veliki strucnjak.
Ko završi fakultet i rukovodi mašinom od više desetina miliona evra za mene je stručnjak.
Onaj ko prati izmene zakona i sprovodi ih za mene je stručnjak
Podnosi prijave za radnike
Prati profitabilnost
Organizuje transport, logistiku
Itd itd itd
To su ti seniori sa navedenim platama.

Nisi čuo za HR sektu 🙂. Džentlmenski dogovor da su svuda plate slične

Ja to iskreno nisam doživeo u svojoj branši, a i sumnjam da je tako u IT, s obzirom koliko ima outsourcinga.

nije kasirka problem uopšte, već konkretno radno mesto njeno i konkretno radno mesto drugo navedeno. poenta je u znanjima, iskustvima, obrazovanju i kakve bi finansijske benefite donosila jedna pozicija, a kakve druga. zanemari slobodno kasirku i maksi kao fokus.

Poenta je u tome da neki misle da bi trebalo zbog visokog obrazovanja da žive kao grofovi, ali ipak to nije nikakav indikator nečije sposobnosti.

Ja znam ljude bez visokog obrazovanja koji su izmislili život za dosta visokoobrazovanih.

Znaci bolje sto manji minimalac?

Grci ce dignu cene zbog srpskog minimalca?
Pitanja su ti dečija, ne znam šta ti je ideja sa ovim pitanjima. Da nekog nadmudriš ili da doprineseš diskusiji necim tako da mozemo svi da naucimo nesto novo? Ako ces da me nadmudris i budes srecan sto si ispao pametniji, u redu, prihvatam da si pametniji u startu, pa da nastavimo normalno da diskutujemo bez tenzija.

Naravno da je bolji veci minimalac, ali da ne ide u paketu sa povecanim cenama svega. Bilo bi dobro da svi budu srecniji, ne samo odredjene grupe ljudi, ali to je vec utopija izgleda i stvarno trazim nesto nerealno.
Grci imaju svoj posao, mi ne uticemo na njih.

Ja to iskreno nisam doživeo u svojoj branši, a i sumnjam da je tako u IT, s obzirom koliko ima outsourcinga.

Poenta je u tome da neki misle da bi trebalo zbog visokog obrazovanja da žive kao grofovi, ali ipak to nije nikakav indikator nečije sposobnosti.

Ja znam ljude bez visokog obrazovanja koji su izmislili život za dosta visokoobrazovanih.
Dobro IT. To je globalno tržište i izuzetak.
Ako budeš u prilici, idi u fabričku kantinu na ručak. Negde gde npr radi 1000 ljudi. Sedi i samo slušaj. Promenićeš mišljenje. Izadji iz svog mikrokosmosa. Shvatićeš zašto je 300-400e razlike ništa.

to je već neka druga tema koja se zasniva na pojedinačnim slučajevima. po pravilu bi fakultetski obrazovani ljudi trebalo da odskaču, da se izdvajaju i imaju dodatnu vrednost u odnosu na one koji nisu završili fakultet i to je jednostavno tako, zato je i izmišljen fakultet na kraju krajeva.
ne treba na tržištu da se vrednuje isto ili slično onaj ko je 4 godine posvetio završavanju elektrotehnike/mašinstva ili nekog drugog sličnog pakla i onaj ko je za to vreme spavao, smrdeo i prdeo.
a problem je u tome što nas ova vlast dovodi do toga da to bude slično, jer kome drugom ako ne njima to ide na ruku....ima se faks al se nema srednja jbg

Ja bas cinjenicu da se ljudi koji kazu da su neutralni etiketiraju kao podrzavaoci vlasti vidim kao dokaz one zatrovanosti sa druge teme.
I jeste tako, no ako ti smatras da je sasvim neutralan stav o studentima blokaderima, rusenju drzave i ekonomije, borba je uzaludna... i sve ostalo vec receno onda ok.

kod nas ljudi misle za pojedine koje i nemaju faks (tj. nisu zavrsili jos), da treba da vode drzavu
Pa mozda i treba, ako je taj koji nema faks sposobniji od onog koji ima :p

to je već neka druga tema koja se zasniva na pojedinačnim slučajevima. po pravilu bi fakultetski obrazovani ljudi trebalo da odskaču, da se izdvajaju i imaju dodatnu vrednost u odnosu na one koji nisu završili fakultet i to je jednostavno tako, zato je i izmišljen fakultet na kraju krajeva.
ne treba na tržištu da se vrednuje isto ili slično onaj ko je 4 godine posvetio završavanju elektrotehnike/mašinstva ili nekog drugog sličnog pakla i onaj ko je za to vreme spavao, smrdeo i prdeo.
Pa vec ima razlika zavrsio nezavrsio faks. Ako ti je 40-50% razlike nista onda jbg trudi se da budes bolji. Najlakse zarsiti faks, raditi ceo zivot jedno isto i ne usavrsavati se, bez prekovremenog (moze da se zapali firma ja odoh kuci) i onda kukati kako neko ko nije zavrsio faks ima 50% tvoje plate, a taj drugi mozda radi, griye, uci kroz zivot i posao, radi prekovremeno, vikendom....

Dobro IT. To je globalno tržište i izuzetak.
Ako budeš u prilici, idi u fabričku kantinu na ručak. Negde gde npr radi 1000 ljudi. Sedi i samo slušaj. Promenićeš mišljenje. Izadji iz svog mikrokosmosa. Shvatićeš zašto je 300-400e razlike ništa.

Ja sam iz radničke porodice, meni su dve generacije unazad svi radili u SFRJ fabrikama. Naučio sam da ne nipodaštavam nijedan posao, koliko god on prosto izgledao, čak i najprostiji poslovi su neophodni za funkcionisanje društva, a ljudi koji ih rade ne treba da žive na hlebu i vodi zato što se nisu fakultetski obrazovali.

Ako je neko sa visokim obrazovanjem slabo plaćen, to je po mom iskustvu, više do njega nego do države. Ako si dobar u svom poslu, uvek će se naći neko ko će to da prepozna i da plati, čak i kod nas.

Veći je problem što kod nas ne postoji ideja profesionalnog razvoja, nego svi misle da su naučili sve kad završe fakultet. Većina tih sa diplomama su jedva korisni i posle 5-7 godina, treba neko da im daje instrukcije svaki dan jer bi inače gledali kao telići u ekran.

slazem se marinjo, zato nam i toma diploma bio preCednik, i ako cemo realno, najjak preCednik do sada

jer

1) iz sumadije je
2) nije krsio ustav

sto ne moze se reci za ove prethodnike i buduce

Znaci nikad :)

Djes Defke. Slazes li sa sa ovim neutralnim stavovima da studenti blokaderi, njih 30tak, ruse drzavu i ekonomiju? Da 5. oktobra nista nismo uradili jer je sve isto, jedan covek profitirao i da je borba uzaludna? Ali je dinar stabilan i cvetamo toliko da bi mozda neki gastos iz Holandije lakse dosao na dve nedelje godisnje. I verovatno Milosevc je bio super jer su tad imali posao :)
Ti si ga baš preterao i sve što sam rekao izokrenuo ali ajde. Ja sam rekao da 30tak studenata blokadera blokira Farmaceutski fakultet a ne da ruše državu i ekonomiju. Meni je žao mog fakulteta i univerziteta! Ovo je najveća usluga privatnim fakultetima i inostranstvu. A videćeš kroz par godina kad se strasti slegnu. Ja vidim da svi gledaju sad crno belo a nije tako! 5.oktobra je puno urađeno! Puno! I rekao sam dobre ali i loše strane DOS-ovske vlasti (čiji sam bio i član). Isto što kažem dobre i loše strane ove vlasti. Pazi meni ni u džep ni iz džepa! Niti imam koji interes!

Ti si ga baš preterao i sve što sam rekao izokrenuo ali ajde. Ja sam rekao da 30tak studenata blokadera blokira Farmaceutski fakultet a ne da ruše državu i ekonomiju. Meni je žao mog fakulteta i univerziteta! Ovo je najveća usluga privatnim fakultetima i inostranstvu. A videćeš kroz par godina kad se strasti slegnu. Ja vidim da svi gledaju sad crno belo a nije tako! 5.oktobra je puno urađeno! Puno! I rekao sam dobre ali i loše strane DOS-ovske vlasti (čiji sam bio i član). Isto što kažem dobre i loše strane ove vlasti. Pazi meni ni u džep ni iz džepa! Niti imam koji interes!

Jeste crno-belo, samo iz dijaspore ne izgleda tako, ali ovaj režim je čist kriminal i svi kolektivno zaslužuju zatvorske rešetke.

Pa valjda baš zbog toga treba da budeš protivnik vlasti. Nije na meni i tebi da rešavamo krizu obrazovanog sistema. Pošto su oni na vlasti, oni moraju da je reše, zar ne. A rešenje za one "koji hoće da uče" bio je izgleda ćacilend. Njihova vlast, njihova odgovornost. A bogami upropastili su nam obrazovanje samo tako.
Po tome ćemo ih verovatno i pamtiti najbolje.
Slažem se da je vlast tu odgovorna i trebala je to da reši za 1 dan! Kao i u NL. Pustiti policiju, pohapsiti, zabranu upisa na državne fakultete, zabranu zapošljavanja u državnom sektoru doživotno. I tri dana nemira i posle mir. Ovako imamo šou 7+ meseci. Kako je kod Sultana, tri dana protesta (i to pravih ne s babama i bebama). Greška je vlasti to se slažem što dopušta ludosti. Isto kao i u firmi kad je javašluk onda je problem u šefu!
Obrazovanje se sistemski ruši godinama to se slazem ali sad ide eksponencijalno nizbrdo.

Ti si rekao da ti se sadasnje stanje svidja, ima mleka i brasna i sta bre hocemo vise, najbolji smo dok zapad propo, ok nisi rekao da je 5. oktobra bilo uzaludno jer nista nije uradjeno, dok imamo tu i blokaderi ruse ekonomiju i drzavu, to su rekli drugi ali nisam ni napisao da si ti rekao vec sam napisao sabrana dela "Bog je umro uzalud."

Naravno uvek mozes biti neutralan ali da nisi za vlast, no isto tako mozes da budes neutralan i da jesi za vlast. I to je legitimno, svako moze da odabere stranu.

Slažem se da je vlast tu odgovorna i trebala je to da reši za 1 dan! Kao i u NL. Pustiti policiju, pohapsiti, zabranu upisa na državne fakultete, zabranu zapošljavanja u državnom sektoru doživotno. I tri dana nemira i posle mir. Ovako imamo šou 7+ meseci. Kako je kod Sultana, tri dana protesta (i to pravih ne s babama i bebama). Greška je vlasti to se slažem što dopušta ludosti. Isto kao i u firmi kad je javašluk onda je problem u šefu!
Au... pa dobro i to je legitimno razmisljanje, sto se bre tu neko kao buni, ako nema za hleb nek jede kolace.

Jeste crno-belo, samo iz dijaspore ne izgleda tako, ali ovaj režim je čist kriminal i svi kolektivno zaslužuju zatvorske rešetke.
Vidim da taj stav na Twiteru pogotovo cveta. Režim je sistem iza a ne njih 300 ili 500 na vrhu piramide... To je i nastavnica y školi to je i poštanska službenica to je i sudija to je i doktor u bolnici... Hoćeš sve da pohapsiš? Nije sve tako lako. Evo videćeš sad na izborima u Kosjeriću i Zaječaru. Niko neće da osvoji većinu i to bez krađe! Popricaj s ljudima bez strasti. Ja ti kažem ja nemam nikakav interes. Meni ni u džep ni iz džepa i da pobede jedni ili drugi. Briga me.

I sada sam gledao slike na facebooku s farmacije, pa ti što blokiraju fakultet to je 30-tak studenata. I sad zbog 30-tak studenata blokadera da većina ne može ići na vežbe i studirati i polagati.
Joe, na osnovu ovoga iznad, onda tvog poslednjeg komentara gde je vlast trebala sve da resi za jedan dan, ali i odsustva kritike rezima sam siguran da si podrzavalac aktielne vlasti. Imas pravo na to. Samo mi nije jasno da podrzavas SNS iz Holandije. To nikada necu razumeti.

Ti si rekao da ti se sadasnje stanje svidja, ima mleka i brasna i sta bre hocemo vise, najbolji smo dok zapad propo, ok nisi rekao da je 5. oktobra bilo uzaludno jer nista nije uradjeno, to su rekli drugi ali nisam ni napisao da si ti rekao vec sam napisao sabrana dela "Bog je umro uzalud."

Naravno uvek mozes biti neutralan ali da nisi za vlast, no isto tako mozes da budes neutralan i da jesi za vlast. I to je legitimno, svako moze da odabere stranu.

Au... pa dobro i to je legitimno razmisljanje, sto se bre tu neko kao buni, ako nema za hleb nek jede kolace.
Buna da! Ali ne blokada fakulteta! Neka idu u centar neka se svako veče biju sa policijom kao što su radili studenti 90-ih. Ko hoće nek studira ko neće nek ide na proteste a neko može oba!

Ja sam iz radničke porodice, meni su dve generacije unazad svi radili u SFRJ fabrikama. Naučio sam da ne nipodaštavam nijedan posao, koliko god on prosto izgledao, čak i najprostiji poslovi su neophodni za funkcionisanje društva, a ljudi koji ih rade ne treba da žive na hlebu i vodi zato što se nisu fakultetski obrazovali.

Ako je neko sa visokim obrazovanjem slabo plaćen, to je po mom iskustvu, više do njega nego do države. Ako si dobar u svom poslu, uvek će se naći neko ko će to da prepozna i da plati, čak i kod nas.

Veći je problem što kod nas ne postoji ideja profesionalnog razvoja, nego svi misle da su naučili sve kad završe fakultet. Većina tih sa diplomama su jedva korisni i posle 5-7 godina, treba neko da im daje instrukcije svaki dan jer bi inače gledali kao telići u ekran.
Ja pričam o veštinama i odgovornosti, ti o nipodaštavanju. Jednostavno, fakultet ti je ulaznica. Ti ne možeš u stranim firmama da se ne usavršavaš. Takav ti je sistem. Ne dozvoljava ti to.
Ovde cilj minimalca nije bolji život radničke klase koji rade za isti. Cilj je pljačka budućnosti kroz zaduživanje i sadašnjosti kroz obezvredjenje svih koji ne rade za minimalac. O tome pričam.
Mi smo došli do toga da neko ko radi kao senior ima zaradu kao nkv radnik koji u toku meseca pored redovnog posla okreči dva stana od 45m2.
Da li će mašinac ići da kreči stanove kao nkv radnik? Ili neko iz finansija, HR, inženjer, pravnik? Naravno da ne. Napustiće ovakav sistem i to je to.

Joe, na osnovu ovoga iznad, onda tvog poslednjeg komentara gde je vlast trebala sve da resi za jedan dan, ali i odsustva kritike rezima sam siguran da si podrzavalac aktielne vlasti. Imas pravo na to. Samo mi nije jasno da podrzavas SNS iz Holandije. To nikada necu razumeti.
Ne podržavam ja vlast. Ja jednostavno kažem šta su dobro i šta su loše uradili. Ekonomija, dinar i mir i infrastruktura je dobro. Muljanje i nameštanje tendera je lose. Školstvo i zdravstvo su uništili ili nisu podigli koliko su mogli.
Previše ulazu u policiju i vojsku umesto školstvo i zdravstvo (možda sam tu i pristrasan).

Vrh