Niš je skroz okej grad za zivot, ako si lepo situiran. Sve je relativno blizu. Ali ima problema sa poslovima. Iako je drugi/treci najveci grad u Srbiji, isti poslovi su drasticno gore placeni nego na primer u Novom Sadu. Sto se tice inzenjera, ista stvar, teske stipse. Svi porade neko vreme, pa idu u Beograd. Za studiranje kao grad je ekstra, manji i jeftiniji od Beograda, a dobijes isto znanje, samo naravno manje mogucnosti za posao zbog manje konekcija itd...
Ali eto iz licnog primera, imam gomilu kolega sa studija u Nišu koji su dosli u Beograd jer realno sa beogradskim inzenjerskim platama i plus beogradskim cenama kvadrata im je lakse da kupe stan u Beogradu nego u Nišu. Veca kirija je isto lakse da se placa sa vecom platom naravno.
Da se razumemo, i Nis i Novi Sad cena kvadrata je preskupa u odnosu na primanja, ali je Nis u jos goroj situaciji.
Ono sto cujem u poslednje vreme od ljudi koji zive dole je da se stvaraju nenormalne guzve po celom gradu i da nema gde igla da se spusti.
Ja imam posebnu ljubav za Niš, tamo sam proveo dobar deo svog zivota, ima toliko prelepih delova grada, Duvanište i Durlan pogotovo (jaki basketi sa lokalcima), ali dole nema zivota, jako tesko, sve je nekako iskrivljeno. Dole npr fabrike kidaju obicnog coveka za male pare, a eto imas gomilu fabrika oko Indjije i oko Pazove koje jako šiju sa platama te fabrike na jugu. Ne znam sta je pozadina svega, ali se na severu daju bolje plate fizikalcima nego na jugu. A opet kvadrati ko kvadrati, jako slicni. Sever je sever, tu nema greske, zna se zasto su oni Evropa, a juzno od Save i Dunava kasaba, koliko god se mi pravili da je nesto drugo u pitanju. I to kazem ja koji sam ceo zivot proveo na jugu i evo sad sam nekoliko godina u Beogradu.