Šta je novo?

Cene nekretnina

Vidim da prosiruju ulicu Tosin Bunar od Dzakarte do Parkiskih komuna - sa 3 na 4 trake... Prosirili su Nikole Dobrovica sa 4 trake i ostrvom izmedju na 7 traka na ustrp jedne biciklisticke staze i smanjenje ostrva. A po PDRu treba tu da provuku tramvajske sine. Pitam se gde? Jasno je da ce za par godina i tih 7 traka postati tesne. Neverovatno je da niko iz gradske uprave ko se ne slaze sa vlastima nije u stanju da bar iznese misljenje, napravi strajk itd jer ovde nema kraja.
Vec ste pisali oko problema na B. Brdu, Vracaru, eto sad i NBG... Automobila ce biti sve vise, sirice se saobracajnice ali ne znam gde je granica? Gde je kraj?

EDIT: Ovo me podseca ne pricu mog dede u zimu 1994. 8 meseci pred pad nekadasnje Krajine. Rekao je, skidaju se pragovi i sine sa pruge, seku sume i odvlace preko RS u Srbiju itd ocigledno je da vlast ne ocekuje da cemo mi ovde ostati da zivimo. Tako i ovo, na sta ce da lici ovaj grad, ko ce tu ziveti? Mozda neki migranti a mi da se selimo na periferiju? Ah da, periferija nema osnovnu infrastrukturu...
Trst, Barselona, London, Beč, Dubai, Milano, NY itd...
Oni kupuju tamo. I ne krije se više. "Kao" da je cilj isisati što više i skloniti iz Srbije. Sve po zakonu u skladu sa ugovorom.
Rimljani su imali kanalizaciju ali novogradnje od 2500 nemaju 🙂.

Kolike su cene nekretnina u tim gradovima, da kažem nivoa kao Blok 65 ili BNV? Jel ok sada prodati ovde i kupiti tamo investicionu i da li je to neko na ovom forumu i uradio ili gleda da odradi?
Nisam još toliko u tome ali kao što sam rekao za nekih godinu dana bih gledao Dubai i možda je u opticaju i Beč.
Trst mi je u ovoj kategoriji nabrojanih neka niža liga, NY i London su najviše lige i njih ću samo da obidjem u naredne 2-3god po prvi put.

Ne vidim kakve to veze ima, za stan se trazi onoliko koliko vredi, ne vezano za to koliko para imas.

Uzgred, duboko si me uvredio, ovakav komp i monitor imam i ja u dnevnoj sobi, ali ne zato sto nemam para vec:
- zavrsava mi posao (pogledam internet povremeno, evo bas pisem ovaj komentar na njemu, pogledam neki klip itd)
- mrzi me da instaliram novi OS i sve programe i podesavam, ovaj radi ko sat
- ne zelim da robujem je*enom konzumerizmu, zasto da kupujem novu stvar ako mi stara savrseno radi
- i na kraju, cuvam prirodu, jer bi ovo otislo na deponiju

Sta sad kazes :)
U stvari, u ormaru imam laptop, koji sam otkupio od firme, profesional edition, vredi kao nov par hiljada E, ali eto ga u ormanu, mrzi me da instaliram i podesavam, a i postojeci sto je namenski pravljen za taj stari desktop, pa bi morao i novi sto da kupujem/pravim.
Bravo...istina vecine nas obicnih

Ovde se ne trazi koliko vredi, vec koliko coveku koji prodaje "treba".

Ljudi koji procenjuju stan na koliko vredi uglavnom stave cenu kvadrata na ravno: 2500, 3000 itd.

Sje*******aces vid zbog loseg monitora
Ok..super ..ali njihova stvar dal ce prodati ili ne...zasto mi da se mešamo...ponuda-potražnja= cena

Ok..super ..ali njihova stvar dal ce prodati ili ne...zasto mi da se mešamo...ponuda-potražnja= cena
Mico ja se sa tobom slazem, kao prodavac imas punu slobodu da stavis cenu koju hoces, samo sam hteo da kazem da je po meni ovo ako prodje prodje oglas :)

Odnos cene i sta se dobija je po meni licno katastrofa za taj stan

Mico ja se sa tobom slazem, kao prodavac imas punu slobodu da stavis cenu koju hoces, samo sam hteo da kazem da je po meni ovo ako prodje prodje oglas :)

Odnos cene i sta se dobija je po meni licno katastrofa za taj stan
Slazem se potpuno s tobom..samo sam dao komentar na oglas.
Isto tako kad napisem da treba kupovati van Bgd ovde svi ćute..večina. Pogotovo ovi sa 6 kolena iz Dorćola kojima deca nigde nece imati bolju okolinu sem ovde. Strasno. Totalno nipodastavanje na koje Vi ćutite.
Epa..opet kažem...ponuda i pozražnja. Vama je bolja npr.Retenzija iz 1975 nego npr Pazova...3x jeftinija

Drugar u NS-u slično stanje stana ima i po kvadraturi su skoro isti +-koji m2. On ima mislim 79 uknjiženo ali ima neku ostavu u zgradi itd..
Prodaje već godinama.
Oglasio ga je po meni katastrofa, slike neadekvatne i prepunih stvari, njih 6 tu živi.
Cena koliko meni treba i koriguje je na više na svakih 6-12meseci. Probaću da nadjem sada cenu, jer mu je istekao oglas sada sam baš pogledao, bila je oko 180k poslednji put, mislim da je sada 200k.
Zainteresovani dolaze ali neće da spusti ni 5k jer je on stavio koliko njemu treba.
Što je najgore drugar je ekspert na internetu i napravio je par nekih aplikacija i online igrica ali oko ovog ga mrzi da se potrudi.
Nema predstavu da je važna prezentacija stana i u fazonu je pa ako hoće da kupe neka kupe i neka renoviraju, to je što je.
Mislim da mu se i ne prodaje stan, nego pritisak od svih da svako u svom stanu živi.

Isto tako kad napisem da treba kupovati van Bgd ovde svi ćute..večina. Pogotovo ovi sa 6 kolena iz Dorćola kojima deca nigde nece imati bolju okolinu sem ovde. Strasno. Totalno nipodastavanje na koje Vi ćutite.
Epa..opet kažem...ponuda i pozražnja. Vama je bolja npr.Retenzija iz 1975 nego npr Pazova...3x jeftinija
Kontam da ljudi izbegavaju sve van Beograda jer rade u Beogradu i jer su tu najvece mogucnosti. Evo npr ja kad sam radio kao inzenjer u unutrasnjosti, cim krene lose na poslu, ti cutis jer nemas gde. A kad mi je ovde lose, lepo promenim posao i to je to. Mislim da nije iskljucivo logika da ljudi hoce po svaku cenu u Beograd, nego da nema opcija za zivot van Beograda. Dzabe meni nekretnina u Cacku, kad nemam sta da radim u Cacku.

Nikad ne bih kupio u Pazovi osim ako ne radim bas tamo ili u nekoj okolini. Evo imam drugare inzenjere po Indjiji, svi su kupili tamo stanove, ali ljudi rade tamo, ne rade u Beogradu. Ako treba da dolazim na posao u Beograd, ne stavlja mi se glava u torbu svaki put posle posla kad padne mrak i udari magla ili neko odluci da divlja po autoputu. Bukvalno Surcin ti je stavljanje glave u torbu svaki dan kad ides s posla kuci, stravicno mi je bilo par puta kad sam se vracao noću po nevremenu za Beograd. Druga stvar, Pazova je prihvatljiva ako radis na NBG, a ako ti se posao promeni, u problemu si do guse.

Ovo ti sve kazem ja koji dolazim iz blata, direktno iz planinskog sela. Znam i da nemam, znam i da imam, nemam ja neke preterane zahteve, svakakve uslove zivota sam imao do sad.

Po meni Batajnica i Pazove su super ako radis na NBGD ocas posla kolima autoputem dolazis, mozes i vozom do centra iz Batajnice, vise puta sam bio "advokat" za ta mesta.
Ali svako ima pravo da bira za svoje pare, ali onda nema tu mesta za zalbu kad ti preskupo u centru :)

Po meni Batajnica i Pazove su super ako radis na NBGD ocas posla kolima autoputem dolazis, mozes i vozom do centra iz Batajnice, vise puta sam bio "advokat" za ta mesta.
Ali svako ima pravo da bira za svoje pare, ali onda nema tu mesta za zalbu kad ti preskupo u centru :)
Svako treba da se protegne koliko je dugacak, pa jos malo preko toga. Ali ne moze previse. Uzimas ono sto mozes da priustis. Ono mogu ljudi da kupe BMW-a od 20k, nategnu se sa keš kreditima i pozajmicama, ali kad odu kod majstora i majstor kaze 2000, onda plakanje. Pa prijatelju, kupio si ono sto ne mozes da priustis. Evo sta su uradili ljudi kad se podigao Euribor kad su ima skocile kamate, a vec su se bili rastegli i bez tog skoka sa ratom.

Drugar u NS-u slično stanje stana ima i po kvadraturi su skoro isti +-koji m2. On ima mislim 79 uknjiženo ali ima neku ostavu u zgradi itd..
Prodaje već godinama.
Oglasio ga je po meni katastrofa, slike neadekvatne i prepunih stvari, njih 6 tu živi.
Po meni OK kada licno neko prodaje stan pa se potrudi minimalno, ali kada agencija slika slike i izgledaju kao da su slikane Nokia telefonom iz 2000 godine to mi je vec katastrofa.

Dosta agencija i agenata uopste nisu profesionalni u svom poslu sto je meni misterija, uglavnom vazi da sto se vise potrudis inicijalno oko oglasa i nekretnine privuci ces vise kupaca i kvalitetnije kupce, i tebi je u interesu i prodavcu da stan "ulickate" sto bolje na slikama kao i kada ljudi prodaju kola pa su sva kola na oglasima sveze oprana i usisana da se sjaji sve :)

Dosta agencija i agenata uopste nisu profesionalni u svom poslu sto je meni misterija, uglavnom vazi da sto se vise potrudis inicijalno oko oglasa i nekretnine privuci ces vise kupaca i kvalitetnije kupce, i tebi je u interesu i prodavcu da stan "ulickate" sto bolje na slikama kao i kada ljudi prodaju kola pa su sva kola na oglasima sveze oprana i usisana da se sjaji sve :)
Ja sam isto o ovome razmisljao i dosao sam do zakljucka da ih boli uvo. Prodaja ide, a sve dok ide, oni ce biti maksimalno neprofesionalni i nece se truditi.

Slažem se više slika, truda i opisa ima oko kola nego oko nekretnina.
Mada većina se bolje razume u kola i bolje ih održava nego stan, pa verovatno je to i kod nekih agenata.

Ja sam isto o ovome razmisljao i dosao sam do zakljucka da ih boli uvo. Prodaja ide, a sve dok ide, oni ce biti maksimalno neprofesionalni i nece se truditi.
Nisu svi isti u tom poslu ima nekih odličnih i korisnih, dok neki rade za platu pa dok im je dozvoljeno tako, on to loše odrade.

Slažem se više slika, truda i opisa ima oko kola nego oko nekretnina.
Mada većina se bolje razume u kola i bolje ih održava nego stan, pa verovatno je to i kod nekih agenata.
Po meni najprofesionalniji oglasi su na city expertu, sa sve interaktivnim planom i video snimkom, i 360 opcijom da sam razgledas stan virtuelno.
Prilicno su narasli kao firma (samo u poslednjih par godina duplirali broj zaposlenih) sto je u jednu ruku i dokaz koliko kada neko ko radi profesionalno moze dosta trzista da osvoji.

Po meni najprofesionalniji oglasi su na city expertu, sa sve interaktivnim planom i video snimkom, i 360 opcijom da sam razgledas stan virtuelno.
Prilicno su narasli kao firma (samo u poslednjih par godina duplirali broj zaposlenih) sto je u jednu ruku i dokaz koliko kada neko ko radi profesionalno moze dosta trzista da osvoji.
Naravno. I meni deluje city expert ozbiljno.
EDIT: A od portala 4zida

Ovde se ne trazi koliko vredi, vec koliko coveku koji prodaje "treba".

Ljudi koji procenjuju stan na koliko vredi uglavnom stave cenu kvadrata na ravno: 2500, 3000 itd.

Sje*******aces vid zbog loseg monitora
Za monitor si u pravu, ali za komp nisi ni najmanje.
Doduse moj je Viewsonic star 10-ak godina (Mercedes medju monitorima), ali bi trebalo da se "zanovi".
Mada, vise me je trigerovalo sto sam ocekivao neku bolju foru sa slikom, a ovo ispade kao neki clickbait.

Svako treba da se protegne koliko je dugacak, pa jos malo preko toga. Ali ne moze previse. Uzimas ono sto mozes da priustis. Ono mogu ljudi da kupe BMW-a od 20k, nategnu se sa keš kreditima i pozajmicama, ali kad odu kod majstora i majstor kaze 2000, onda plakanje. Pa prijatelju, kupio si ono sto ne mozes da priustis. Evo sta su uradili ljudi kad se podigao Euribor kad su ima skocile kamate, a vec su se bili rastegli i bez tog skoka sa ratom.
Pa ko se ne raseteze ako da 300.000 za stan...mislim na nas smrtnike..?

Vrh