Šta je novo?

Cene nekretnina

Uzmi novogradnju na NBG sa parkingom. Imaš i englesku travicu i nema divljeg parkiranja i mesto za parking. Pogotovo ako možeš da si priuštiš. Ne gledaj strarogradnju jer je problem oko svega. Barem po meni.

nije problem de cu ja da parkiram. problem je gde svi ostali parkiraju + gosti. (svuda je lose, nepregledno)
drugo to mi je manji prioritet, veci mi je prioritet okruzenje za dete. i sada mi nije lose, samo razmisljam ako bih uzimao stan veci (5+)

nije problem de cu ja da parkiram. problem je gde svi ostali parkiraju + gosti. (svuda je lose, nepregledno)
drugo to mi je manji prioritet, veci mi je prioritet okruzenje za dete. i sada mi nije lose, samo razmisljam ako bih uzimao stan veci (5+)
Gosti mogu da se oproste uskoro bilo gde da dolaze kolima. Ja sam neko vreme razmisljao o tome dok sam kupovao lokaciju, i onda sam iskulirao skroz tu mogucnost da mi se gosti negde parkiraju, kad se jedva ja parkiram.

Gosti mogu da se oproste uskoro bilo gde da dolaze kolima. Ja sam neko vreme razmisljao o tome dok sam kupovao lokaciju, i onda sam iskulirao skroz tu mogucnost da mi se gosti negde parkiraju, kad se jedva ja parkiram.

pa da, ali vidis kod mene trenutno to uopste nije problem, pogotovo od kako je uvedena zona.
sada mi babe i dede dolaze preko dana bilo kada, dok pre godinu ipo dana je to bila misaona imenica.

na kraju sada kada razmisljam samo cu kupim veci stan kod mene u kraju

Nemojte ljudi slučajno iz Beograda jer je okruženje za decu svuda gore i naša deca su nebezbedna i osudena na propast ako nisu u Bgd.
Gube perspektivu i nisu visa klasa anymore.
Mi o našoj deci ne brinemo ko ona gospoda u Bgd..i parkiranje je na izvolte zbog zona...jel ti to mene zaje*******avaš ?

Nemojte ljudi slučajno iz Beograda jer je okruženje za decu svuda gore i naša deca su nebezbedna i osudena na propast ako nisu u Bgd.
Gube perspektivu i nisu visa klasa anymore.
Mi o našoj deci ne brinemo ko ona gospoda u Bgd..i parkiranje je na izvolte zbog zona...jel ti to mene zaje*******avaš ?

necu sigurno da mi dete odrasta u zemun
pa da gledao naopacke miconi

Prosečna cena stanova na lokaciji Zemunski Kej - Beograd
U 4zida.rs pratimo kretanje cena nekretnina i na lokaciji Zemunski Kejtokom proteklih godina pokazalo se da je prosečna cena kvadrata stanova u starogradnji 3575 €/m²

Prosečna cena stanova na lokaciji Zemunski Kej - Beograd
U 4zida.rs pratimo kretanje cena nekretnina i na lokaciji Zemunski Kejtokom proteklih godina pokazalo se da je prosečna cena kvadrata stanova u starogradnji 3575 €/m²

Ova slika sve govori:

1000031802.jpg

U kom delu se u Beogradu najviše podigla cena prosečno po m2 u eurima u prethodnih 5 ili 10god. Savski venac, NBG, Vračar, Dorćol?
Ali da pričamo u eurima ne u procentima.
Ako je negde bilo 3000eur pa je sada 4500eur to je povećanje za 50% to jest 1500eur se podigla cena.
Ako je negde bilo 2000eur a sada je 3000eur to je isto povećanje od 50% ali se podigla cena 1000eur.

Uzmi novogradnju na NBG sa parkingom. Imaš i englesku travicu i nema divljeg parkiranja i mesto za parking. Pogotovo ako možeš da si priuštiš. Ne gledaj strarogradnju jer je problem oko svega. Barem po meni.
Aleksinackih rudara su moji podstanrski dani, brak, deca…mnogo se kraj izmenio …pricam sa nekim oko novogradnje na NBG, kaže u “špicu” izlaziš 20 min iz garaze 🤣

Vidim da prosiruju ulicu Tosin Bunar od Dzakarte do Parkiskih komuna - sa 3 na 4 trake... Prosirili su Nikole Dobrovica sa 4 trake i ostrvom izmedju na 7 traka na ustrp jedne biciklisticke staze i smanjenje ostrva. A po PDRu treba tu da provuku tramvajske sine. Pitam se gde? Jasno je da ce za par godina i tih 7 traka postati tesne. Neverovatno je da niko iz gradske uprave ko se ne slaze sa vlastima nije u stanju da bar iznese misljenje, napravi strajk itd jer ovde nema kraja.
Vec ste pisali oko problema na B. Brdu, Vracaru, eto sad i NBG... Automobila ce biti sve vise, sirice se saobracajnice ali ne znam gde je granica? Gde je kraj?

EDIT: Ovo me podseca ne pricu mog dede u zimu 1994. 8 meseci pred pad nekadasnje Krajine. Rekao je, skidaju se pragovi i sine sa pruge, seku sume i odvlace preko RS u Srbiju itd ocigledno je da vlast ne ocekuje da cemo mi ovde ostati da zivimo. Tako i ovo, na sta ce da lici ovaj grad, ko ce tu ziveti? Mozda neki migranti a mi da se selimo na periferiju? Ah da, periferija nema osnovnu infrastrukturu...

Izvini sto pitam, u cemu je stos na ovoj slici ?
Pa sta znam, meni je malo smesno sto je ceo stan ostao zarobljen u vremenu od pre 30 godina ali je cena u rangu novogradnje u godini 2025

Da se zameni monitor star 10+ godina i kompjuter star 20+ se nema para ali se trazi 300 hiljada EUR za stan :D

Pa sta znam, meni je malo smesno sto je ceo stan ostao zarobljen u vremenu od pre 30 godina ali je cena u rangu novogradnje u godini 2025

Da se zameni monitor star 10+ godina i kompjuter star 20+ se nema para ali se trazi 300 hiljada EUR za stan :D
Pa da bi mogao nov komp 😉
Koliko samo ovakvih stanova ima, čak naprotiv u manjem broju su skroz renovirani stanovi i da u takvim ljudi žive.
Više ima vrednih nasledjenih stanova u ovakvom stanju nego u odgovarajućem po nekom kriterijumu(skroz renovirani) foruma stanova.

Ne vidim kakve to veze ima, za stan se trazi onoliko koliko vredi, ne vezano za to koliko para imas.

Uzgred, duboko si me uvredio, ovakav komp i monitor imam i ja u dnevnoj sobi, ali ne zato sto nemam para vec:
- zavrsava mi posao (pogledam internet povremeno, evo bas pisem ovaj komentar na njemu, pogledam neki klip itd)
- mrzi me da instaliram novi OS i sve programe i podesavam, ovaj radi ko sat
- ne zelim da robujem je*enom konzumerizmu, zasto da kupujem novu stvar ako mi stara savrseno radi
- i na kraju, cuvam prirodu, jer bi ovo otislo na deponiju

Sta sad kazes :)
U stvari, u ormaru imam laptop, koji sam otkupio od firme, profesional edition, vredi kao nov par hiljada E, ali eto ga u ormanu, mrzi me da instaliram i podesavam, a i postojeci sto je namenski pravljen za taj stari desktop, pa bi morao i novi sto da kupujem/pravim.

Ovo za vid si u pravu.
Ali ne bih rekao da se tako zaokruzuje ako hoces da prodaš. Ili se ide po 50-100eur(mi u NS-u valjda gledamo i tih 50eur, u BG-u možda se ide odmah na 100eur😉) razlika po m2 2500-2600-2750 itd...
Ili se zaokruzuje kompletna cena stana na neki iznos okrugli 200k 220, 245 itd...
Ali vidis da je pametno oglašen ovaj oglas nije 300k stan nego 299k fora iz marketa pa kada prepricavaju ljudi onda se kaze dvesto i nešto(ok teze je za stanove, ali ipak), potrudio se barem da ne stavi 300k cenu.

Vrh