Dobro si mu rekao. Mada on ima tamo svakakvih drugih opcija... Akcije, etf-ove itd
Ma naravno, prvo sam mu rekao da uloži u posao u ono što zna. Kupovina kamiona još jednog, itd...
Ma jok mentalitet od njega i drugih(videli smo ovde i na forumu) je eto da imam ili ako imam pare pa mi reci u šta da uložim ili evo daj ideju pa ću ja razmisliti i ti to da mi radiš za neki procenat.
Poput priča lako bi ja sagradio nešto ali eto treba mi 1m eur, a nikad nije prošao kroz taj proces osim nekih razgovora o tome.
Pošto mi se to mnogo puta dešavalo u životu pa i radim na neki način za takve, samo ozbiljne Investitore, više neću ni da gubim vreme za takve planove ili ljude.
Pošto se polako upuštam i pravim planove za suinvestiranje i gradnju, trenutno razmišljanje mi je koliki procenat treba da dobije taj neko ko će stvarno izgurati sve do kraja, kompletnu gradnju sve sa dozvolama, projektima, osnivanjem firme i prodaju i angažovanje svih potrebnih ljudi i na kraju dobiti neku dobit, pa i tu odgovornost kao direktora i odgovornog u firme a ne samo kao Investitora ili suinvestitora.
Evo primera: 3 suinvestitora imamo za neku gradnju xy m2 i kasnije neka zarada xy eura.
Svi učestvuju isto sa novcima i svi plaćaju sve aktere u tom procesu podjednako, ali samo jedan sve aktivno rešava i on je direktor u toj osnovanoj firmi, kako profit treba da se deli?
Eto o tim stvarima razmišljam i polako ću to staviti na papir jer mi se približava takva situacija a i zbog budućih projekata