Šta je novo?

Cene nekretnina

Dok mi je jedna od bivših devojaka studirala i tražila smeštaj da bude podstanarka, vlasnica(neka baka) joj je pored svih pravila rekla kako ne može da joj dolazi dečko(ja).
Pitala jel ima dečka i nakon iskrenog odgovora je usledio taj zahtev.
Inače neki podstanari neće samohrane majke sa decom, a i samu pomisao na decu pored ostalih stvari i zbog toga što njih ne može tek tako da se izbaci iz stana.
Delom zbog toga neće ni porodicu jer nakon mogućeg razvoda može uslediti da ostane samohrana majka sa detetom.
Sa pravom su podstanari kivni, pogotovo ako su imali iskustva sa takvim vlasnicima.
Ne razlikuju se ni neke firme po tom pitanju, jer kada se obavlja razgovor prilikom zapošljavanja mladje devojke, pogotovo one koje imaju partnera imaju minus kod poslodavca prilikom zapošljavanja, jer se razmišlja već o porodiljskom itd...

"Podaci su sledeći: U prvih dva dana do 15 sati već 1.167 prijavljenih mladih ljudi koji su tražili subvencionisane kredite.
Zanimljivo je da je proporcionalno broju stanovnika najviše traženo za područje Novog Sada, zatim Beograda pa svih ostalih lokalnih samouprava u našoj zemlji. "

Obrni okreni pasce rente jer od ovih 1200 ljudi sigurno je pola ili 2/3 podstanara :)

Koliko smo u kanalu jer nemamo podatke kao ameri sto imaju

ja nisam ni znao da to odredjene "gazde" forsiraju
ali kako su mi rekli dva razloga

da ne razmisljaju da li ce da smetaju komsijama
da im dece ne razje*******u namestaj

sada koliko je to realno neam pojma
Znajuci sta sam ja radio mojima u kuci, imam par razloga koje bih mogao navesti 😂

Medjutim opet, ako su normalni roditelji oni ce svakako sanirati stetu i znati da umire dete a komsije za malu decu imaju strpljenja uglavnom, tako da to kao stanodavcu ne bi trebalo da bude veliki faktor.

Ja znam da sam vise puta kukao zbog komsija iznad, ali ja popizdim tek kad buka koju prave traje vise od 3h i to da je bas velika, i jednostavno zivci se istanje.

Sve polazi od odraslih ljudi na kraju dana, ne treba mesati decu u to.

Kad sam tražio stan pre nego što se supruga porodila sa prvim detetom sam imao veoma "zanimljive" razgovore, tipa :
Agent: Ko bi živeo u stanu?
Ja: Supruga, ja i...pa, supruga je trudna, tako da verovatno i buduće dete.
A: Uf, izvinite, gazda je rekao da ne primamo ljude sa malom decom.
Ja: Nema frke, bebe su svakako mala čudovišta, bljucaju gde stignu, grebu noktićima, ma haooos prave.
A: Jeste, nezgodne su bebe.
Ja: Da, Nezgodni su i ljudi, ruka mu se osušila dabogda.
A: Molim?
Ja: Sve najbolje gospođo!
Problem nije ni buka, ni čudovišta već zakon da se porodica s decom ne sme izbaciti na ulicu. E zbog toga niko neće malu decu. Jer i da ne plaća 5 meseci i da ih izbaciš napolje fizički došlo bi 10 novinara i proglasili bi te ludim, pohlepnim i ne znam šta. Naravno važno je kod iznajmljivanja da se obavi intervju kome izdaješ i ni to nije garancija ali...
Ja lično sam izdavao porodicama i to uvek s malim bebama ali uslov je bio da su expati (ne EU državljani, a pogotovo ne NL državljani). Samim tim ako izgubi posao onda će ga država izbaciti.
Nema garancija, ali treba otvoriti četvero očiju.

Baš mi rođak gleda da kupi stan preko kredita za mlade. Kaže da nema ništa u tom rangu, a da nije Borča ili Mirijevo. Njemu se ne ide tamo. Kaže da su cene otišle u nebesa i da sada i u nekim udaljenim mestima u BG-u nema ništa ispod 2.000 evra. Ova mera je dodatno povećala cene malih stanova i otežala kupovinu mladima u ovoj nesrećnoj zemlji.
Što ne Borča? Neka pogleda planske delove Borče, npr centar 3,4 ili 5. I jedna moja poznanica je tako pricala dok nije dosla i videla planske delove, pa je tu kupila. Samo kazem.

Vrh