Šta je novo?

Cene nekretnina

A cekaj Dzo, zar onda ne bi trebalo ukinuti i 'Poseban porez na neobrađeno obradivo poljoprivredno zemljište'? Ako neko placa porez na imovinu, sta je drzavu briga da li je njiva obradjena ili neobradjena?
Zezaš da imamo porez na neobradjeno zemljište? Auuu
To je novina za mene. Moraću da vidim koliko je to.
Edit: do 50% na iznos obračunatog poreza na imovinu za tu vrstu zemljišta.

Parafiskal kao i odvodnjavanje. Šešeljevi porezi ko se seća. Nikako da se odlepimo od radikala već 35 godina. Satraše nas titovi pioniri koji su se kao odrekli Tita

Poslednja izmena:
NIje nesto mnogo bilo, ali je stvar namere drzave :cool: da ti ne da da uzurpiras nesto od javnog znacaja i drzis iz spekulativnih, emotivnih ili kojih god razloga. Zena je u intervjuu rekla sve 1/1. Boja mobilizacija novca, korisno je za drustvo.

Zato se i neprestano šalim. Ali sad si me prozreo, nema šta da radim više ovde. Budi mi dobar Mićole stari.
Šalim se.
Pričamo o nekretninama..nečijem poslu..necijem krovu nad glavom...o losim i ruznim vremenima...a onda neko nešto glupo napiše i to je onda sarkazam i šala...Pa gde je granica...ovde sam na sajtu zbog SALIM SE ?

Slažem se Mićo, preterao sam. Razvodnio sam diskusiju. Pozivam na razum učesnika, ozbiljnost i dijalog.
A ja ću da zaćutim.

Dobro je mićo, malo šale od kolege misim da većini prija, barem meni ta njegova duhovitost.
Ako hoćeš započni sa ozbiljnijom prepiskom
na primer zašto se ne udruže više kupaca i ne pokušaju sami da izgrade za sebe nešto, evo ovde je forum mogu da se okupe, znam da je teško ali bolje od večnog čekanja i posmatranja svih Investitora kao kriminalaca.
Isto kao kada čujem da za osnivanja firme, pa to je najlakše par hiljada dinara i eto imaš firmu pa se zapošljava i gradi i budeš Investitor, prodaš unapred stanove i kompenzacije i eto profita od 2000%.

Dok mi je jedna od bivših devojaka studirala i tražila smeštaj da bude podstanarka, vlasnica(neka baka) joj je pored svih pravila rekla kako ne može da joj dolazi dečko(ja).
Pitala jel ima dečka i nakon iskrenog odgovora je usledio taj zahtev.
Inače neki podstanari neće samohrane majke sa decom, a i samu pomisao na decu pored ostalih stvari i zbog toga što njih ne može tek tako da se izbaci iz stana.
Delom zbog toga neće ni porodicu jer nakon mogućeg razvoda može uslediti da ostane samohrana majka sa detetom.
Sa pravom su podstanari kivni, pogotovo ako su imali iskustva sa takvim vlasnicima.
Ne razlikuju se ni neke firme po tom pitanju, jer kada se obavlja razgovor prilikom zapošljavanja mladje devojke, pogotovo one koje imaju partnera imaju minus kod poslodavca prilikom zapošljavanja, jer se razmišlja već o porodiljskom itd...
čuj ovo, ne može pas, mačka, beba, dečko...pa izvini molim te vlasnice/vlasniče versajskog dvorca!
gospode bože!
ako nisi spreman da igraš tržišnu igru zvanu rentiranje, onda ne treba u bitku ni da ulaziš.
nažalost ovom zemljom i dalje ne hodaju robokapi koji će da ti ostave apoteku umesto stana.
pakao živi kakvih ljudi sve ima!

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije Aleksandar Seničić rekao je da je u poslednje vreme 28 odsto stranih turista otkazalo rezervacije u Srbiji.
On je za RTS rekao da je kod kongresnih turista, procenat otkazivanja još i veći – odustalo je njih 40 odsto.
Prema njegovim rečima, trpi kompletan turistički sektor, počevši od rent-a-kar agencija, gde je pad prometa oko 40 odsto.
„Možemo da predvidimo da će šteta biti velika. Pre svega će se to odraziti na lične dohotke zaposlenih koji rade u ovom sektoru. S druge strane, mi ne vidimo sada dugoročno, a ni kratkoročno kako će se izaći iz ove krize. U ovom trenutku nisu dobre prognoze“, naveo je Seničić.

čuj ovo, ne može pas, mačka, beba, dečko...pa izvini molim te vlasnice/vlasniče versajskog dvorca!
gospode bože!
ako nisi spreman da igraš tržišnu igru zvanu rentiranje, onda ne treba u bitku ni da ulaziš.
nažalost ovom zemljom i dalje ne hodaju robokapi koji će da ti ostave apoteku umesto stana.
pakao živi kakvih ljudi sve ima!
To je njihovo pravo jel tako, mogu da izdaju kome hoće?
Kada ne budu mogli da izdaju onda će promeniti uslove, tržište diktira.
Pogotovo ako neko od rentiranja živi, on se prilagodjava uslovima i okolnostima.
Jedna od prednosti koja se ovde na forumu često pominjala jeste da treba imati svoj stan baš zbog toga.
Pošto u nekoj situaciji imamo da se izdaje stan sa kamatom od oročenih novaca, ali onda uvek postoji ta mogućnost da si na neki način zavistan od vlasnika i njegove promene raspoloženja.
Evo moji svi u okruženju izdaju samo poznatim ljudima, retko ko i okači na oglase stan, samo društvene mreže i to najbliži podele i nadje se skoro uvek u roku od par dana.
Par ljudi ovde na forumu takodje ne žure sa kupovinom baš iz tog razloga jer imaju odličnu saradnju sa vlasnikom stana i oko rentiranja.
Oni koji su imali loša iskustva oni prvi i gledaju kako god da kupuju nekretninu.

To je njihovo pravo jel tako, mogu da izdaju kome hoće?
Kada ne budu mogli da izdaju onda će promeniti uslove, tržište diktira.
Pogotovo ako neko od rentiranja živi, on se prilagodjava uslovima i okolnostima.
Jedna od prednosti koja se ovde na forumu često pominjala jeste da treba imati svoj stan baš zbog toga.
Pošto u nekoj situaciji imamo da se izdaje stan sa kamatom od oročenih novaca, ali onda uvek postoji ta mogućnost da si na neki način zavistan od vlasnika i njegove promene raspoloženja.
Evo moji svi u okruženju izdaju samo poznatim ljudima, retko ko i okači na oglase stan, samo društvene mreže i to najbliži podele i nadje se skoro uvek u roku od par dana.
Par ljudi ovde na forumu takodje ne žure sa kupovinom baš iz tog razloga jer imaju odličnu saradnju sa vlasnikom stana i oko rentiranja.
Oni koji su imali loša iskustva oni prvi i gledaju kako god da kupuju nekretninu.
bogu hvala pa imam svoj stan jer u svojoj situaciji samca što znači da privodim ženske na gajbu i još uz to imam kera, na nekoj klupi bih verovatno spavao.

bogu hvala pa imam svoj stan jer u svojoj situaciji samca što znači da privodim ženske na gajbu i još uz to imam kera, na nekoj klupi bih verovatno spavao.
Ako ti treba stan za te stvari javi mi se u dm imas ako je slobodan u NS-u kod mene, platis samo spremacicu posle boravka 20eur. Koristis kod Beobuild član Nnn062 😉

Došli smo do stadijuma kada ljudi više u oglasima ne objavljuju stanove za prodaju, nego obeznanjuju svoju želju za kupovinom istih 🤡
Neko trazi stan za kredit za mlade vrv ali je previse lenj da zapravo ih trazi.

Zato i trazi 1/1 uknjizen stan bez tereta

Ja sam se stoički borio protiv skupih kvadrata i ekonomskog sunovrata ovom politikom jer znam koje muke će nam to doneti. Bogaćenje malog broja ljudi na račun opstanka zemlje. Trebali smo da se ugledamo na neke druge države koji brinu o domaćem stanovništvu ali jbg.....nismo.
Sa 1% učešća u zadimljenoj skupštini potpisujem kapitulaciju. To je to.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije Aleksandar Seničić rekao je da je u poslednje vreme 28 odsto stranih turista otkazalo rezervacije u Srbiji.
On je za RTS rekao da je kod kongresnih turista, procenat otkazivanja još i veći – odustalo je njih 40 odsto.
Prema njegovim rečima, trpi kompletan turistički sektor, počevši od rent-a-kar agencija, gde je pad prometa oko 40 odsto.
„Možemo da predvidimo da će šteta biti velika. Pre svega će se to odraziti na lične dohotke zaposlenih koji rade u ovom sektoru. S druge strane, mi ne vidimo sada dugoročno, a ni kratkoročno kako će se izaći iz ove krize. U ovom trenutku nisu dobre prognoze“, naveo je Seničić.
Ovo je sigurno tačno jer neće ni naši a ni stranci doći i onda da ne zna da li će negde biti protesti ili blokade puteva i još da plaćaš debelo... Ne ide.

Ovo je sigurno tačno jer neće ni naši a ni stranci doći i onda da ne zna da li će negde biti protesti ili blokade puteva i još da plaćaš debelo... Ne ide.
S obzirom kolike su cene kod nas, verujem da su ugostitelji i dalje u debelom plusu. Nije mi ih žao ni najmanje. Postali smo skuplji od Osla.

S obzirom kolike su cene kod nas, verujem da su ugostitelji i dalje u debelom plusu. Nije mi ih žao ni najmanje. Postali smo skuplji od Osla.
Malo ga pretera ali ajde :) U Oslu osim hleba ne smeš ništa jesti. Nisam dugo bio ali pre 7 godina i hleb u trgovini je bio 2x skuplji od NL a kamoli od Srbije.

Kako u deblom plusu kada je medijalna plata 650 eur, odakle ostane za posete ugostiteljskim objektima, osim za kafu u lokalnom kaficu sto izadje 250-300 dinara. Ti sto prave velike cehove po kafanama i ostavlaju masne baksise su manje od 1% populacije. Velika je kriza u ugostiteljskom sekotru, skoro na nivou perioda lock-downa od pre 5 godina. Ljudi su se masovno preorjentisali na cirkanje u kucnom ambijentu.

Malo ga pretera ali ajde :) U Oslu osim hleba ne smeš ništa jesti. Nisam dugo bio ali pre 7 godina i hleb u trgovini je bio 2x skuplji od NL a kamoli od Srbije.
Hleb i peciva su kod nas još uvek 3-4X jeftinija nego u EU. Ne mislim nužno samo na "Savu", već bilo koji pekarski asortiman. Recimo, zna se da je u Beogradu najskuplja (i verovatno najkvalitetnija)pekara Šarlo. Tamo ciabatta košta 210 dinara. U Holandiji nema bez 5 eur vekna, a Danska, Norveška i ostalo da ne govorim. Molim vas, da mi ne šaljete slike peciva iz lokalnog Lidla, ovo je druga kategorija artikala.

Vrh