Šta je novo?

Cene nekretnina

Ako sam dobro razumeo, treba da ostavimo Vučića? A o čemu da razmišljam? Suština je u promeni političara, treba da se plaše naroda. Vaš post je bez glave i repa, klasična filozofija. Nije dobar Vučić, ali hajde da vidimo šta nam se nudi sa druge strane? Taman da Vučić dođe do 70-te godine pa da vidimo šta dalje? Treba i dalje da vlada lik koji je razorio društvo i doveo do toga da 50% ljudi zabole za državu i dešavanja u njoj? Mladi treba da istraju u svojoj težnji ka boljem sutra.

To su teze kojima se vode glasači SNS-a. Drugo, moje mišljenje je da mladi treba da izaberu sebi budućnost. Opšte je poznato da starije osobe ne vole promene i da su manje sklone revolucijama. Biće da je do godina.
Ne, sve si pogrešno razumeo.

Ja sam protiv Vučića, ali hoću da imam i nekoga za koga sam.

Ja jesam za proteste i da se stvar sa nadstrešnicom istera do kraja.

Glavni problem je što sve to predugo traje bez ikakve razumne strategije.

Kako god da se završi bolje da se završi ranije nego kasnije.

Ovo se sve dešava u užasnim geopolitičkim okolnostima, i ako bude trajalo mesecima dovešće do ugrožavanja tih što najmanje zarađuju i imaju najmanje ušteđevine i onih koji imaju kredite- tu pre svega mislim na firme i slično.

Vučić je već solidno oštećen, i dovoljno je lukav da shvati da mu sada ne odgovaraju izbori i da ni slučajno ne pristane na prelaznu vladu.

Ta studentarija treba da ponudi listu koju će oni podržati na sledećim izborima, kada god da se dese. I da organizuju nadgledanje izbornog procesa putem svoje NVO, što Vučić ne može da im odbije.

Ako hoće po svaku cenu da nateraju Vučića na izbore što pre, onda hoću da vidim plan i koga će da predlože da ga zameni. I najosnovnije određenje po glavnim pitanjima.

Iz mog iskustva studentskog života, izraz plenum su koristili ekstremni levičari, koji su protiv demokratije, slobodnog tržišta i kojima izazivanje haosa i čak žrtava da bi se došlo na vlast nije nikakav moralni problem. Jer sve su žrtve opravdane da se dobije "pravedno" društvo.

Te plenume niko ne prenosi, i uopšte ne znamo ko su ti ljudi, da li jedna mala grupa nameće svoje mišljenje da li tu vlada demokratski duh? Ja sam čak postavio pitanje na studentskom sajtu- "Pitajte studente" da omoguće prenos i zašto nema takvog nečeg, ali mi nisu odgovorili. Ne ohrabruje baš da ne ispunjavaju sopstveno obećanje da će da odgovore na pitanja.

Svakako ovo tema na ovom forumu nije adekvatna za to, niti je prate ljudi koji bi da učestvuju u ovoj diskusiji i koji bi vrlo rado odgovorili na ovu diskusiju.
@Igor znam da je aktuelna tema i da se tiče svih nas pa na neki način i cena nekretnina ali jel može da se prebaci ova diskusija na odgovarajuću temu, gde bi mnogo ljudi rado učestvovalo u ovoj konverzaciji, ali mislim da neće na ovoj temi da se oglašavaju.

Не треба да га убеђују, треба само да не интервенишу овако агресивно (до одређене границе), па да видимо да ли ће да апресира или да депресира. Волео бих да видим податак колико новца годишње оде само на тим разликама, али не могу да пронађем. Огласила се НБС у неком тренутку мислим око 2022. онако прилично неформално и то су биле стотине милиона еур за неколико месеци (тад је било баш екстремно). То би требало бити транспарентније.

Домаћински је да пробаш да испеглаш дефиците платног биланса, а не да ти се цела економија своди да ти севају муда да ли ће бити СДИ, дознака и сл. Уосталом ако се настави ова нестабилност, ако буду желели да наставе овако, мораће више да се задужују, што се буквално и види, без кочница ових пар месеци и изнад свих таргета! Цементираш колонијални статус.

Мислим, ништа ново то није, цела Европа се понаша тако, надајући се да ће прерасти штампање. На крају се увек испостави да је тај маргинални скоку у продуктивности по наштампаној јеидници све мањи и да се плати инфлаторно. Ја сам искрено био позитивно изненађен кад су Немци показали конзервативан став према томе, како и треба по мени! Онда су дошли нови и преко ноћи бам, 800 милијарди. За мене је то дефиниција бољшевичке банде.
A ja se najviše i bojim da nam boljševici ne dođu na vlast jer su izraz plenum koristili studenti takvih ubeđenja kad sam ja studirao.

Ja na celu sadašnju situaciju gledam kao na figurativno rečeno- Soroš protiv Soroša borbu.

Pod izgovorom borbe za bolju budućnost mogu da nam dođu na vlast neki drugi poslušniji pijuni.

Većina tih političara po Evropi samo slušaju šta im se kaže. Izbori ne služe ničemu. Čim dobiju izbore nastavljaju istu politiku u ključnim stvarima, kao prethodna vlast.

Ako se pojavi nekontrolisana opozicija- zabrane im da se kandiduju/ponište izbore kao u Rumuniji.

U necemu se salzem, u necemu ne slazem sa Bozom, ali def vec postoje teme gde ova rasprava moze dublje da se odvija a da ne bude offtopic.

POgotovo reč boljševici, to aktivno koristi samo trenutna vlast. Ali se donekle slažem i treba se prebaciti ova tema.

A ja se najviše i bojim da nam boljševici ne dođu na vlast jer su izraz plenum koristili studenti takvih ubeđenja kad sam ja studirao.

Ja na celu sadašnju situaciju gledam kao na figurativno rečeno- Soroš protiv Soroša borbu.

Pod izgovorom borbe za bolju budućnost mogu da nam dođu na vlast neki drugi poslušniji pijuni.

Većina tih političara po Evropi samo slušaju šta im se kaže. Izbori ne služe ničemu. Čim dobiju izbore nastavljaju istu politiku u ključnim stvarima, kao prethodna vlast.

Ako se pojavi nekontrolisana opozicija- zabrane im da se kandiduju/ponište izbore kao u Rumuniji.

Sve nelogično što si napisao ovde.

Prva rečenica boljševici, druga Soroš protiv Soroša. Nisam znao da Soroš finansira komuniste. Ovo su neki iracionalni strahovi koje upravo SNS podgreva već preko deceniju, spoljni faktor i domaći izdajnici su nam stavili nož pod grlo. Bolje da bude Vučić na vlasti jer je svaka alternativa gora od njega. Nije nego.

Revolucionari u Srbiji odavno ne postoje, ove proteste na leđima nose studenti svih ideologija koji uopšte ne traže promenu sistema, već samo traže da sistem radi na prvom mestu kakav god da je, a ne da žive u mafijaškom režimu. Tako da je ovo na neki način oličenje protesta u liberalnoj utopiji. Sistem se ne dovodi u pitanje, samo njegova implementacija.

Najveća prevara đavola je što je ubedio ljude da ne postoji, isto tako je najveća prevara Vučića što je ubedio ljude da je patriota, a upravo je on oličenje najposlušnijeg pijuna koji je u Srbiji mogao doći na vlast. Klijentelista u srži, čovek bez ideala, tržišno orijentisan, prodaje državu onome ko ponudi najviše. Zato ga svi vole, i EU i USA i Kina i Rusija. Jer je kod njega i njegove ekipe SVE na prodaju, uključujući i nas.

Uvek može gore nije dovoljno ovog puta. Nekad mora da ti bude gore da bi ti bilo bolje dugoročno. Bolje nego da gledamo konstantno urušavanje države koja se transformisala u kriminalno-mafijašku platformu za bogaćenje užeg SNS kruga.

Evo kad smo već u off topicu da doprinesem i ja temi.
Ima jedna ruta kojom šetam dete ka Zemunskom keju (kao što radim upravo sada, jer imam slobodan dan, niste to očekivali, luzeri), na kojoj gotovo uvek sretnem jednu stariju gospođu kako rezignirana govori svom nestašnom maltezeru: "Mazo, strašno si dosadna. Strašnooo". Počeo sam da se brinem da tripujem od umora.
Kako bilo, ako neko ima velik stan mogli bi da udomimo jadnu Mazu.

Cene skaču stiglo proleće. Brzo!

Novogradnja (bez PDV):
Surčin: 1.900—2.200 €/m²

Rakovica, Batajnica: 2.000—2.200 €/m²

Mirijevo: 2.000—2.300 €/m²

Zemun (uži deo): 2.700—3.300 €/m²

Voždovac: 2.700-3.300 €/m²

Banovo brdo, Čukarička padina: od 2.900—3.500 €/m²

Centar i širi centar: 3.500—5.000 €/m²

Novi Beograd: 3.500—4.500 €/m²

Beograd na vodi: 3.300—9.500 €/m²

Zanimljiv pregled.

Polako ali sigurno sve jeftiniji krediti.
Euribor na 2.4% a vidim NLB sada nudi bolje uslove (ERSTE i dalje najbolji kratkorocno ali marze drugih banki su sada na oko 2.2%).

Svakako idemo polako ali sigurno ka 2% EURIBORU i 4% kamatne stope do kraja godine.

Ja iz iskustva radio sam za kralja nekretnine u Nemackoj od 79 do 23 vrednosti 79 bilo 2,5 Miliarde Maraka 23 je bilo 30,5 Miliarde nisam bio sitna riba ali sam bio desna ruka ovo sto se u srbiji pravi je Geto ali su zarade velike velike zgrade tesko odrzavati skupo nekvalitetno uradene nema zelenila i tako dalje pozdrav svima izvinjavam ako sam nekog uvredio

Ja iz iskustva radio sam za kralja nekretnine u Nemackoj od 79 do 23 vrednosti 79 bilo 2,5 Miliarde Maraka 23 je bilo 30,5 Miliarde nisam bio sitna riba ali sam bio desna ruka ovo sto se u srbiji pravi je Geto ali su zarade velike velike zgrade tesko odrzavati skupo nekvalitetno uradene nema zelenila i tako dalje pozdrav svima izvinjavam ako sam nekog uvredio
a?

Koristi molim te ChatGPT da ti popravi jezik i da zvuči srpski. Ovo je skorz nerazumljivo.

Haha dobra ideja

evo prevod

Iz ličnog iskustva – radio sam za vodeću nekretninsku kompaniju u Nemačkoj od 1979. do 2023. godine. Kada sam počeo, vrednost portfelja iznosila je 2,5 milijarde maraka, a do 2023. narasla je na 30,5 milijardi. Nisam bio "sitna riba", već desna ruka u poslovanju.

Ono što se trenutno gradi u Srbiji više liči na geto – velike zarade, ali i loša gradnja. Velike zgrade su skupe za održavanje, često loše izvedene, bez dovoljno zelenih površina i infrastrukturnog balansa.

Pozdrav svima, i izvinjavam se ako sam nekoga nenamerno uvredio.

Evo kad smo već u off topicu da doprinesem i ja temi.
Ima jedna ruta kojom šetam dete ka Zemunskom keju (kao što radim upravo sada, jer imam slobodan dan, niste to očekivali, luzeri), na kojoj gotovo uvek sretnem jednu stariju gospođu kako rezignirana govori svom nestašnom maltezeru: "Mazo, strašno si dosadna. Strašnooo". Počeo sam da se brinem da tripujem od umora.
Kako bilo, ako neko ima velik stan mogli bi da udomimo jadnu Mazu.
Kaže mi drugar kako mu ide katastrofa izdavanje stana u NS-u. Inače stan nije izdavao više od 20god i pre 4 meseca konačno se odluči da ga oglasi i odmah nadje da izda nekom studentu. Nakon 2 meseca mu student javi kako otkazuje i kako se vraća kod svojih jer neće ove godine ići zbog svega na fakultet, odličan momak i sa razumevanjem zbog okolnosti se tako i završi rentanje, bez nekih penala, zadržavanje depozita ", Ugovorne obaveze itd...
Sada mi taj drugar govori kako ne vredi ulagati u nekretnine jer eto nema podstanara i loše je vreme, Rusi, Ukrajinci itd.. Ja naravno da sam uvek za ulaganje u nekretnine i to zna da govorim godinama, pa mu kažem, evo ti moja kartica Beobuild Filip 01 - Higher Intermediate 😂(šala mala).
Kažem mu pa jel ti se neko javio i sačekaj malo prošlo je mesec dana, smanji cenu, nemoj samo preko jedne agencije, to jest promeni je itd....
Kaže pa javilo se samo njih dvoje, a od toga jedna devojka ima nekog psa pa nisam hteo.
Pitam ja drugog drugara koji izdaje više stanova da li inače dozvoljava kućne ljubimce to jest male pse, kaže pa ne.
A za dodatnih 100eur mesečno, e tada bi izdao naravno 😂

Cene skaču stiglo proleće. Brzo!

Novogradnja (bez PDV):
Surčin: 1.900—2.200 €/m²

Rakovica, Batajnica: 2.000—2.200 €/m²

Mirijevo: 2.000—2.300 €/m²

Zemun (uži deo): 2.700—3.300 €/m²

Voždovac: 2.700-3.300 €/m²

Banovo brdo, Čukarička padina: od 2.900—3.500 €/m²

Centar i širi centar: 3.500—5.000 €/m²

Novi Beograd: 3.500—4.500 €/m²

Beograd na vodi: 3.300—9.500 €/m²

Zanimljiv pregled.
Voždovac ima jeftinije za ostalo nisam proveravao - pogledati temu Nemanjin grad

Kaže mi drugar kako mu ide katastrofa izdavanje stana u NS-u. Inače stan nije izdavao više od 20god i pre 4 meseca konačno se odluči da ga oglasi i odmah nadje da izda nekom studentu. Nakon 2 meseca mu student javi kako otkazuje i kako se vraća kod svojih jer neće ove godine ići zbog svega na fakultet, odličan momak i sa razumevanjem zbog okolnosti se tako i završi rentanje, bez nekih penala, zadržavanje depozita ", Ugovorne obaveze itd...
Sada mi taj drugar govori kako ne vredi ulagati u nekretnine jer eto nema podstanara i loše je vreme, Rusi, Ukrajinci itd.. Ja naravno da sam uvek za ulaganje u nekretnine i to zna da govorim godinama, pa mu kažem, evo ti moja kartica Beobuild Filip 01 - Higher Intermediate 😂(šala mala).
Kažem mu pa jel ti se neko javio i sačekaj malo prošlo je mesec dana, smanji cenu, nemoj samo preko jedne agencije, to jest promeni je itd....
Kaže pa javilo se samo njih dvoje, a od toga jedna devojka ima nekog psa pa nisam hteo.
Pitam ja drugog drugara koji izdaje više stanova da li inače dozvoljava kućne ljubimce to jest male pse, kaže pa ne.
A za dodatnih 100eur mesečno, e tada bi izdao naravno 😂
100e ništa ne znači naspram štete pa neka je najmirniji i najbolji pas ili mačka na svetu. Pre bih se odrekao tih 100e više. Jedino neka nerenovirana starogradnja koja treba da se sredi za par godina pa ajde.

Kad sam tražio stan pre nego što se supruga porodila sa prvim detetom sam imao veoma "zanimljive" razgovore, tipa :
Agent: Ko bi živeo u stanu?
Ja: Supruga, ja i...pa, supruga je trudna, tako da verovatno i buduće dete.
A: Uf, izvinite, gazda je rekao da ne primamo ljude sa malom decom.
Ja: Nema frke, bebe su svakako mala čudovišta, bljucaju gde stignu, grebu noktićima, ma haooos prave.
A: Jeste, nezgodne su bebe.
Ja: Da, Nezgodni su i ljudi, ruka mu se osušila dabogda.
A: Molim?
Ja: Sve najbolje gospođo!

Kad sam tražio stan pre nego što se supruga porodila sa prvim detetom sam imao veoma "zanimljive" razgovore, tipa :
Agent: Ko bi živeo u stanu?
Ja: Supruga, ja i...pa, supruga je trudna, tako da verovatno i buduće dete.
A: Uf, izvinite, gazda je rekao da ne primamo ljude sa malom decom.
Ja: Nema frke, bebe su svakako mala čudovišta, bljucaju gde stignu, grebu noktićima, ma haooos prave.
A: Jeste, nezgodne su bebe.
Ja: Da, Nezgodni su i ljudi, ruka mu se osušila dabogda.
A: Molim?
Ja: Sve najbolje gospođo!
Šta im smetaju deca? Ne razumem. Buka?

@Salev85 moj stan koji sam izdavao 8god po principu ,,stan na dan,, je bio pet friendly i sve je bilo super. Jeste bilo je nekad malo više dlaka, pa je spremačica imala više posla ali ovde pričam o stanu na dan, a ne o mesecnom.
Ako se gleda uvek najgori scenario onda niko ne bi ni kupovao ni davao u izdavanje.

Vrh