Koje su stvarne cene apartmana na Halkidikiju koje si ti razmatrao da kupiš? Mislim da je na moru mikrolokacija ključna stvar, nije isto ako si tik pored obale i imaš otvoren pogled na more i ako se nalaziš u zgradi 10 metara iza, i gledaš u zid te zgrade na prvoj liniji mora.
Pa da kažem neke modernije kućice u nizu koje gledaju na more i koje su na 50-100m od mora su bile oko 120m2 po ceni od 3500eur/m2 i to u izgradnji.
Prvog reda do mora u tom mom mestu Hanioti pa levo i desno od njega skoro da nema na prodaju jer su to prave vile ili ozbiljne hacijende.
Bilo je pre par godina malo neko tipsko naselje sa sličnim manjim kućama na spray i u tom redu, ali mislim da je samo jedan oglas bio za prodaju i to isto tako oko 100m2 ali su mi rekli tada ako nemam milion da ni ne pitam za taj prvi red.
Postoje neki sutereni u katastrofa stanju koji su oko 2000eur/m2 u starogradnji od 24-30m2 i tu je porez sve ukupnp još 10%, ali tu sada ne bih boravio ni dzabe da dobijem smeštaj na letovanju.
Sve dalje od mora je kao jeftinije ali baš zavisi zgrada, vlasnik, stanje itd... Pa da kažem oko 2000-2500eur/m2 da može da se nadje nešto skroz obično za renoviranje a da nije suteren i da ne gledaš u zid od druge zgrade.
Pošto sam definitivno odustao od tih starogradnji, gledao sam novogradnju ali tu se na ove cene još dodaje porez, advokat, notar, agencija oko 30%.
Nekretnine u Grčkoj . Naši stručnjaci će odgovoriti na bilo koji od vaših pitanja .
www.grekodom.rs
Sa lepim pogledom na more ali da si udaljen nekih 700m-1km od mora ima i novogradnje za nekih 2500eur od 70-100m2 plus 30%(usluge i PDV) ili mislim da je bio jedan manji apartman od 40m2 ali 3000eur. 40*3000*30%=156k + opremanje= skoro 200k(parking je tu gratis).
Ali tu je problem što si sa tim tipskim stambenim kućama P+2 izdvojen skoro u šumi i nemaš mira od komaraca, eto tu je meni idealno i tu sam jedne godine i boravio u hotelu u blizini, ali borba je sa komarcima.
Stanovi u centru Haniotija u novijim zgradama starosti od 10-15 god je 2500eur/m2 50m2 prizemlje i svaki sprat se dodaje oko 8-10k eur na celu sumu.
To je primer za Hanioti koji je verovatno najskuplji na Halkidikiju, to jest malo levo i desno od njega uz more.
Tako da oni jako cene i ne prodaju jeftino i kažu da su im Rusi sada baš dosta pokupovali, a prvi deo do mora su bogati Grci uglavnom, tu je pre 30god bila trska(izmedju Polihrona-Haniotija-Pefkohorija), a sada luksuzne vile jedna do druge.