Šta je novo?

Cene nekretnina

Definitivno padaju kirije za stanove. Meni evo dva stana na oglasu jer su stanari u otkaznom roku. Ranije me zovu najkasnije posle 7 dana nakon objave oglasa. Sada me pozvalo za jedano stan njih dvojeu tom roku i pitaju da li moze nize... Za drugi me niko ne zove. Morace spustanje kirije bar 10%
Ukoliko proceniš da je dobar podstanar spustiš barem 10% i to je to.
To ti je na godinu dana jedna mesečna kirija koju svakako gubiš na trenutni prazan hod.
Ti izadješ na istom a podstanar prodje bolje, svi ste u ovom slučaju prošli sa svoje tačke glediša dobro, obostrani interes je ostvaren 😉

Upravo tako i razmisljam. Jedam mesec praznog hoda je 100%/12 ... Cuo sam da se Rusi raspituju oko procesa zatvaranja firmi. Isto tako, neki su otisli nazad. U svakom slucaju ide cudan period.
Inace, jedni sto su gledali stan mi javise da su odustali, kuparisali kucu u Novim Karlovcima (preko puta outleta u Indjiji ) 42 ara, 150kvm kuca (ne znam stanje) ... 60k EUR. To je od Zmaja 30 minuta autoputem a ko hoce da izbegne putarinu moze od N. Pazove da izadje pa novim putem kroz njive za isto vreme.

Ukoliko proceniš da je dobar podstanar spustiš barem 10% i to je to.
To ti je na godinu dana jedna mesečna kirija koju svakako gubiš na trenutni prazan hod.
Ti izadješ na istom a podstanar prodje bolje, svi ste u ovom slučaju prošli sa svoje tačke glediša dobro, obostrani interes je ostvaren 😉
Ne tajne da odaješ...

Definitivno padaju kirije za stanove. Meni evo dva stana na oglasu jer su stanari u otkaznom roku. Ranije me zovu najkasnije posle 7 dana nakon objave oglasa. Sada me pozvalo za jedano stan njih dvojeu tom roku i pitaju da li moze nize... Za drugi me niko ne zove. Morace spustanje kirije bar 10%
ZNači nisi naselja oko Bgd i Zemuna....

Pratim u poslednjih 6 meseci i mogu ti reći da konstantno padaju. Za 400-450 može da se nađe solidan stan bliže centru. Pre 6 meseci je bila misaona imenica. Osim toga ima i značajno više stanova na oglasima. Ranije je bilo 20-30 oglasa dnevno za cenu do 450e. Sada ih ima preko 50 dnevno.

Da li možda ima veze sa ovim protestima, jer su se studenti vratili kući?

Ja kad sam početkom prošle godine tražio, bilo je baš krvavo, Karaburma je išla za 400-500 lagano.

ZNači nisi naselja oko Bgd i Zemuna....
Nisu ali ima dosta industrije i dosta radnika sa strane npr iz juzne Srbije. Cujem i da idu otpustanja u Zrenjaninu: Nemačka kompanija „Drekslmajer“ do kraja godine gasi pogon u Zrenjaninu, bez posla ostaje skoro 2.000 radnika.

Videh danas i ovo... preko 100.000 ljudi za otkazivanje EXPO-a

1741872652988.png

Vrh