Šta je novo?

Cene nekretnina

Khm... kako bih ti reko, da bi otvorio trafiku moras da budes u sprezi s vlascu ;) znam, ne pitaj me kako. A kamoli da bi gradio zgradu.
Meni je žao ako si prošao lično kroz to, ali to ne mora da bude slučaj, a sa druge strane nije da ga nema, to znam.
Da imam takvo mišljenje da je isključivo tako i da ne može drugačije onda bih se stvarno odselio ili gledao da se odselim.
Nemam šta pametno da ti kažem, zaključio sam da pozitivno razmišljaš i želiš neki dobar sistem koji nisam video još u ovom kapitalističkom svetu niti po meni ni u jednoj državi.
Sve najbolje.

Ovde smo da delimo iskustva, takodje, sve najbolje ;) a u potpis cu da stavim - Nemojete se jediti, to je svuda tako...

Jer ne mogu vise da nabrojim prilike i neprilike u kojima sam na svaku kritiku naseg drustva dobio odgovor da je i na zapadu tako :p Razmisljam da pocnem i da stampam majice sa tim printom, jer mi se to i uzivo dogadja.

Kad vidim kako beskrajno iscrpeno i tugaljivo deluje lice ovog lika, dođe mi da mu doniram pare (jer sam tako u mogućnosti) preko PayPala da se vrati kući mukica.
Dao bih celu platu samo osmeh da mu vidim.
Šta vredi što je život ružan kad je plata mala 😂
Samo od par najbližih ljudi sam čuo da se ne bi nikad vratili.
Ovo kukanje čim čuješ, ignoriši odmah. Ne obaziri se.

Poslednja izmena:
Najavljuje se prestanak rata Rusija/Ukrajina, i to je lepo, ali mene brine što onda agenti i stanodavci, moraju smišljati druge izgovore za rast kirija. Kvadrat ne sme da padne.

Nika nije ni
Najavljuje se prestanak rata Rusija/Ukrajina, i to je lepo, ali mene brine što onda agenti i stanodavci, moraju smišljati druge izgovore za rast kirija. Kvadrat ne sme da padne.
NIkad nije ni padao sem svetske ekonomske...ali tada je novac izgubio vrednost.
Može ako bi recimo napravili liniju gradskog prevoza sa recimo npr. Pazovom..Banovcima...Inđijom..

A ovo je samo kap u moru, ko zna koliko još ima raznih Mića, Tića, Kića za koje i ne znamo da postoje, a koji su ojadili budžet, pa kupovali između ostalog i stanove. Njima je svejedno da li je kvadrat 1k, 5k ili 10k eur, jer za taj novac nisu ni kap znoja prolili. I mi se posle čudimo kako i zašto raste cena kvadrata. Na hiljade ovakvih ima u celoj Srbiji, koji su ojadili EPS, Srbijagas, Robne Rezerve, Železnicu, NBS, itd... pa samo po jedan stan da je kupio svako od njih, a kupovali su za celu užu i širu familiju.

ko god da zida mora da "podmaze" za takve stvari... i za neke druge ...
Ili možeš da im visiš nad glavom i da ih tužiš, pišeš urgencije itd...
Unajmiš neki mali projektni biro ili nekog arhitektu i daš njima tu obavezu, pa njih zivkaš svakodnevno, kao i svog advokata.
Pre same izgradnje bilo kuće ili zgrade, naravno da treba da se unajmi neko ko zna kako se dobijaju dozvole i to mu ide u opisu posla, veći deo plaćanja nakon dobijanja dozvola.
Ako nekog ne zoveš skoro svakodnevno neće ni raditi tvoj predmet, projekat stoji 😉

Evo objavljuju sada da su zarade išle i preko 5 miliona bez trunke rada. Najlakše je bilo kupiti stan preko firme i u jednom trenutku prebaciti na sebe.

Ne očekujem da će svi biti uhvaćeni i da će im se oduzeti bilo šta ali neka bar stane ta pljačka.

Pogledajte šta se dešava u Vašingtonu sa nekretninama usled aktivnosti DOGE-a...

Ne bogumuli te vise, sve je ovo rezultat velikog rada i razvoja ekonomije koje je rezultiralo sticanjem viska kapitala koji je najlogicnije da se plasira u nekretnine…

Onda se mali perica setio da isto tako vredno stečeni kapital u Madjarskoj, Turskoj, Albaniji, Bosni, Crnoj Gori, pokrajini Kosovo…nastavi niz…može lepo da se propere kroz mutne vode Save i Dunava…ima i dobar deo naše emigracije koji se poneo ovim spinom i zpizdio neki kapital u gips karton soc gradnju po Beogradu…
…dobra vest, proći će i ova rana faza tranzicije u Srblja i uz Božju pomoć stanemo i mi na zelenu granu…

Niko ne kaze da pranja para nema, vec da se pere prvenstveno gradnjom a ne kupovinom.

I sve je objasnjeno trista puta ali izgleda da je i dalje nekima nejasno.

U dobrim delovima gde uglavnom nasi gledaju-zive ne ali ako odes dalje mozes ali onda se sve drugo dovodi u pitanje.
Za te pare gledas stan uglavnom.

Kako sad peru se pare kroz nekretnine kad smo već rekli na forumu da to nije moguće i da su to klevete 🙂
Edit: nešto mi nedostaju pojedini članovi. Nema ih. Izgleda ipak bilo na ruke a ne preko računa ❤️.
Sa druge strane ima i ovih koji su rekli da odlaze sa foruma, a postuju nikad vise ;)

Niko ne kaze da pranja para nema, vec da se pere prvenstveno gradnjom a ne kupovinom.

I sve je objasnjeno trista puta ali izgleda da je i dalje nekima nejasno.
Sve se plašim da su ovi iz pomenutih tekstova zidali zgrade, a nisu kupovali stanove za decu, žene, kumove, švalerke, šurnjaje...
Opet kažem oni su samo kap u moru, žrtveno jagnje da se malo zamažu oči gledaocima tv sa nacionalnom frekvencijom. Mnogo veći igrači verovatno nikada neće biti otkriveni. Renoviranje železničke stanice u NS je plaćeno 5x više od ugovorene cene, šta misliš gde su te pare završile? Puteve plaćamo, iz budžeta naravno, 5x skuplje nego bilo gde u Evropi, i šta misliš gde to završava?

Sve se plašim da su ovi iz pomenutih tekstova zidali zgrade, a nisu kupovali stanove za decu, žene, kumove, švalerke, šurnjaje...
Opet kažem oni su samo kap u moru, žrtveno jagnje da se malo zamažu oči gledaocima tv sa nacionalnom frekvencijom. Mnogo veći igrači verovatno nikada neće biti otkriveni. Renoviranje železničke stanice u NS je plaćeno 5x više od ugovorene cene, šta misliš gde su te pare završile? Puteve plaćamo, iz budžeta naravno, 5x skuplje nego bilo gde u Evropi, i šta misliš gde to završava?
Pitanje je kako su zavrsile te pare a ne gde, i da li su otisle na stranu potraznje ili ponude. Kako se to pere kupovinom surnjaji? Eto ja recimo imam 10 miliona uzetih iz bidzeta, kako ja to da operem kupovinom?

Evo ovih 2500 stranica za sad jedino sto smo dobili je ‘dajem po 10k surnjaji svaki mesec dok se ne sakupi za stan’, sto nisam siguran koliko je efektno kad se uporedi sa pranjem preko gradilista.

Pitanje je kako su zavrsile te pare a ne gde, i da li su otisle na stranu potraznje ili ponude. Kako se to pere kupovinom surnjaji? Eto ja recimo imam 10 miliona uzetih iz bidzeta, kako ja to da operem kupovinom?

Evo ovih 2500 stranica za sad jedino sto smo dobili je ‘dajem po 10k surnjaji svaki mesec dok se ne sakupi za stan’, sto nisam siguran koliko je efektno kad se uporedi sa pranjem preko gradilista.
Ni jednog trenutka nisam upotrebio izraz pranje para. Formalno pravno pare su legalne jer postoji ugovor i još bezbroj aneksa gde je prvobitna cena nazidana 5x. I šta onda radi sa tolikim viškom novca, kupuje automobile, stanove, zlato, kripto, offshore računi. Sa druge strane, jeste da nisu članovi srpske akademije nauka i umetnosti, ali nisu baš toliko neupućeni pa da sve pokupuju na svoje ime. E tu dolazimo do šurnjaje...

Vrh