Pa bre imaš hotel za gumeAko ćeš da izdaješ za 15 evra evo ja ću prvi da zakupim jer se ubih sa rezervnim gumama![]()
Pa bre imaš hotel za gumeAko ćeš da izdaješ za 15 evra evo ja ću prvi da zakupim jer se ubih sa rezervnim gumama![]()
Jasno, ne platiš na mostu, platiš na ćupriji. Principi su uvek skupo koštali ali moraju da se imaju, nekad opravdano, nekad neja sam tako izvisio za stan, jer su teli pare na ruke. posle me to skuplje kostalo
ne zalim ni malo
Ja stvarno pitammislim da moje misljenje nije relevantno, jer to je skup iskustava 20 godina zivljenja u kgu
Ako ti se ne isplati onda nemoj. 15 eur je dobra cena, mada realno ne vredi vise od 10 eur. S obzirom da sam iznajmljivao zajednicke prostorije znam kako se krecu cene. U gradu imas i ostave i zajed.prostorije prosecnih cena 15kvm za 30-40 eur odnosno 20kvm za 50 eur.To je malo, dok platim porez ne ostane nista. Mislim za te pare svakako ne bih ni razmisljao da se bakcem sa tim.
pa odgovaram iskreno, bez ikakve lose namere, kako sada da ti objektivno ilustrujem dogadjaje u tom kraju, ljude, krimose, folkotekeJa stvarno pitam?
Ako uporedimo evo npr Zemun. Rodjeni Zemunci se zgražavaju pojedinih lokacija koje se prometuju po 2800+evra. To im je nezamislivo.
Jbg opisao si 98% mesta u Srbiji.pa odgovaram iskreno, bez ikakve lose namere, kako sada da ti objektivno ilustrujem dogadjaje u tom kraju, ljude, krimose, folkoteketo je nesto sto utice na bias misljenje koji vrv vise odmaze nego sto pomaze. Meni je i 500m2 tamo mnogo
plus kg ko kg je krs, centar je mali, nije da kao postoje “dobri” krajevi
Kasnis Joe:![]()
Projekat Marina Dorćol dobio građevinsku dozvolu
Projekat Marina Dorćol dobio građevinsku dozvolun1info.rs
Slažem se. Ne postoji idealna lokacija. Kome je ok na jednom mestu za drugog će biti katastrofa.Jbg opisao si 98% mesta u Srbiji.
Problem je sto ja ne vidim oglase za ostave na internetu, ima samo jedan oglas 6m2 125e, ali kao neki biznis koncept, ne individualna ostava.Ako ti se ne isplati onda nemoj. 15 eur je dobra cena, mada realno ne vredi vise od 10 eur. S obzirom da sam iznajmljivao zajednicke prostorije znam kako se krecu cene. U gradu imas i ostave i zajed.prostorije prosecnih cena 15kvm za 30-40 eur odnosno 20kvm za 50 eur.
Nisam ni znao da postoji... HvalaPa bre imaš hotel za gumebar je to jednostavno a može i u neku ostavu na terasi.
Ja sam boravio nekih 8 godina u KG-u i prošao ga uzduž i popreko. Centar-Bubanj najviše. Ranije je centar bio zanimljiv. Sve ti je blizu, ispred zgrade takoreći. E onda su investitori porušili sve što su mogli od kuća i napravili zgradurine, ima 5 puta više automobila i to je postalo po meni jedno nehumano mesto za život. Onda je Erdoglija bila zanimljiva. Onda su investitori isto srušili sve što su mogli i tamo je sada haos. Mala vaga je oduvek bila nehumanaSlažem se. Ne postoji idealna lokacija. Kome je ok na jednom mestu za drugog će biti katastrofa.
Ja sam boravio nekih 8 godina u KG-u i prošao ga uzduž i popreko. Centar-Bubanj najviše. Ranije je centar bio zanimljiv. Sve ti je blizu, ispred zgrade takoreći. E onda su investitori porušili sve što su mogli od kuća i napravili zgradurine, ima 5 puta više automobila i to je postalo po meni jedno nehumano mesto za život. Onda je Erdoglija bila zanimljiva. Onda su investitori isto srušili sve što su mogli i tamo je sada haos. Mala vaga je oduvek bila nehumana. Pitao sam ga baš za aerodrom jer je to još uvek koliko toliko netaknuto naselje. Koliko vidim to će biti sledeće mesto gde će se prebaciti gradnja tj upravo se prebacuje i još uvek su smešne cene. Na nivou ili ispod cene u Čačku, Jagodini, (dodaj bilo koje mesto). Ma koliko da je loš za neke stvari ne može da bude gori od Svilajnca, Despotovca gde je slična cena (bio skoro do dino parka pa sam video reklamu u prolazu
) . Mislim da to neće da potraje pogotovo ako krene proizvodnja u Fiatu (koju već neko vreme odlazu i tempiraju kada da počnu sa proizvodnjom i zapošljavanjem).
Pokušavam što realnije da pričam. folk muzika, krimosi ....to postoji u svakom naselju u svakom gradu u Srbiji. Ja ovako kao autsajder za ovu ponudu drugaru gledam ono osnovno: da me ne gaze automobili čim izadjem iz novogradnje, da može da se otvori prozor, da ne gledam komšiju, da ne prolazi 100 automobila u minutu, da je mir itd. A da li je nešto bliže ili dalje kolima 5 minuta.....to je nebitno. I ovako smo svi vezani za kola.
Jedan od 4 najveća grada a možeš još uvek da kupiš 2.5-3 stan u novogradnji sa parking mestom i ostavom ispod 100k.
Aj napisaću još ovo pa da ne spamujem (mada nekom možda koristi za investiciju)ja kada bih kupovo, gledao bih zgrade oko daniciceva iznad pumpe do skerliceve
taj kraj je jako miran, nemas buke klobova i slicno, peske si do teatra za 5 min
erdoglija je divlji zapad sada, tj to je nekadasnja kolonija, tu je bilo zilion baraka do pre 10 godina. tu ce biti najgori deo za zivot u buduce
Interveniše "država" tj vlastSve se slažem. Ali ponuda ne raste. Zašto da napravim 2 ili 3 zgrade kada mogu da zaradim isto od jedne.
Kažem ponovo, ovo se dešava i na zapadu ali država interveniše. Kod nas to nije slučaj i onda tovari magare dok su mu noge u blatu
O tome pričamoInterveniše "država" tj vlastu svoju korist.
Nevezano za ovo tvoje. Objavili juče da se na 50 miliona EUR za deonicu puta, ugrade još 25 miliona EUR. To je 75 miliona ukupno.
Ugradnja je 1/3. Uzmite samo sve uložene novce u državne projekte ili evo investicioni plan oko EXPO i projekata oko istog. To je nesto oko 15-17 milijardi EUR.
"Skinuće" se 1/4 najmanje a to je nekoliko milijardi. I gde će otići taj novac? Pa veliki deo u kupovinu stanova na rođaka i komšiju itd.
Ko zna koliko milijardi je tako "skinuto".
Je l to za život ili za investiciju?
I normalno da je tražnja ludačka. U celom svetu ste imali bar kratki predah te tražnje, smo kod nas "ubrzava" i nikako da stane.
Evo ga Vračar za 4k opremljen sa uredjajima u novoj zgradi.O tome pričamo. Možda je nekome investiciona kupovina Vračar za 4400e (toliko je sad). To investicija nije. To je sklanjanje para. Meni makar nije investicija . Ja bih onda pre Beč po 5400e ili Bukurešt po 2800e pa čak i taj Kragujevac je daleko bolja kupovina po ceni koju sam naveo.
Ali tih 30% postajue 100% ako se npr vlasniku placa daju stanovi, pola gradnje finansira iz prodaje. Tj ako investitor ulozi 30% od projekta, 30% plac kompenzuje za stanove, ostatak uzme od kupaca, on ce zaraditi duplo. Ovaj proracun gore je situaciju gde investitor narpavi zgradu iz svojih sredstava i onda prodaje stanove.Meni 30% zvuči zapravo dosta ok za stambenu zgradu. Ako si uložio 50 miliona, gradiš zgradu tri godine, 15 miliona profit bi značilo 5 miliona profita godišnje.