Da li ovde neko zna sta se desava sa naseljem Plavi Horizonti? Kakvo je ono za zivot, da li ima neku ociglednu manu osim lokacije i gradskog prevoza? Nikad nisam bio tamo, samo znam na mapi gde je. A kako se siri Beograd, Plavi Horizonti su sve blize i blize.
За време ковид закључавања ме пукло неко лудило, па сам размишљао озбиљно о куповини плаца (срећом прошло ме брзо). Како буквално ништа нисам радио, осим што сам искористио прилику да погледам нагомилане торенте и црно-беле класике које сам одувек хтео да одгледам, провозао сам се и сваком уличицом тог насеља, уздуж и попреко, да пробам да осетим крај. Није то био једини крај којим сам се возао, али од свих који су на таквој некој удаљености од града, највише ми се допао, али само онај први део, ближе цркви. Далеко да нема мана, како сам буквално сваку уличицу прешао, готово неприметно улетиш у Бангладеш сити. Онда одсечено је поприлично, нема школа, већих маркета, ни остале социјалне и медицинске инфраструктуре. Ауто или 2 су неопходност.
Како сам исто ту одржавао ауто, често сам имао прилке и да оставим ауто, па мало идем и пешке кроз крај, негде има тротоар, негде не, свакако није замишљено за шетње, поента је баш да имаш плац и кућу. Плацеви су лепи, углавном правилног, квадратног облика, по 5, 6 ари, нису онако уски. Иначе како сам озбиљно пратио, цене су биле од 5-10К за ар, код цркве мислим да је био 15К. Када сам погледао последњи пут пре можда две године, мислим да су се цене дуплирале (као и свуда), а ево и сада сам погледао, нема понуде!
Ми иначе волимо да бежимо на терен и у природу кад год можемо, али ипак сам дошао до закључка да овако нешто није за мене.