Šta je novo?

Cene nekretnina

Mozda su zauzeti time da opet nekom investitoru dali neku ulicu i napravili da neka vec postojeca zgrada bude skroz opkoljena njegovim placem na kome ce da zazida prvih par spratova. Ne bi bio prvi put.

TA ti pokazuje šta će se dogoditi unapred. Kao što zlato raste mesecima pre nego što će nešto loše da se dogodi. Insajderske informacije.
Ja bih pre rekao da ti TA pokazuje šta se već zbilo 😅 A na osnovu toga pokušavaš da predvidiš šta će se desiti. To što berza (neka bude i zlato, šta god), predhodi rezultatima poslovanja (ili nečem drugom) nije zato što je neko izuzetan prorok, već zato što oba odražavaju iste izvorne sile - monetarne i fiskalne promene. Berza se naravno pomera brže, jer je brži finansijski instrument od realne ekonomije gde novac mora da prođe kroz poslovanje, zapošljavanje, proizvodne procese itd.
Budući da monetarne akcije utiču na ekonomske uslove posle kašnjenja koje je poprilično dugo i promenljivo (ni najveći svetski ekonomisti ne mogu da predvide to, a kamoli Vradovic), svaka TA analiza je samo hvatanje brzih promena koje su već nastale kao posledica monetarnih impulsa.
U suštini: zlato može da skače i da svaki put pomisliš da će se nešto tek desiti, a to nešto se u stvari već desilo (i to ko zna kad) i prouzrokovalo sadašnji skok njegove cene. Da li će to prouzrokovati nešto treće? Ne možeš da znaš.
Kada bi imali prave insajderske informacije mislim da bi se naše brojne prognoze sada već odavno obistinile.

Ja bih pre rekao da ti TA pokazuje šta se već zbilo 😅 A na osnovu toga pokušavaš da predvidiš šta će se desiti. To što berza (neka bude i zlato, šta god), predhodi rezultatima poslovanja (ili nečem drugom) nije zato što je neko izuzetan prorok, već zato što oba odražavaju iste izvorne sile - monetarne i fiskalne promene. Berza se naravno pomera brže, jer je brži finansijski instrument od realne ekonomije gde novac mora da prođe kroz poslovanje, zapošljavanje, proizvodne procese itd.
Budući da monetarne akcije utiču na ekonomske uslove posle kašnjenja koje je poprilično dugo i promenljivo (ni najveći svetski ekonomisti ne mogu da predvide to, a kamoli Vradovic), svaka TA analiza je samo hvatanje brzih promena koje su već nastale kao posledica monetarnih impulsa.
U suštini: zlato može da skače i da svaki put pomisliš da će se nešto tek desiti, a to nešto se u stvari već desilo (i to ko zna kad) i prouzrokovalo sadašnji skok njegove cene. Da li će to prouzrokovati nešto treće? Ne možeš da znaš.
Kada bi imali prave insajderske informacije mislim da bi se naše brojne prognoze sada već odavno obistinile.
Vremenom ćeš videti povezanost za neke stvari 🙂. Ja ne kažem da je 100% tačna već samo da pokazuje neke stvari. Ni najbolja fundamentalna analiza ne može da ti pokaže neke stvari kao TA. Ne možeš nikada imati inside info kao najuticajniji i najbogatiji ljudi na svetu. A grifik to pokaže.
Druga je stvar što ima dosta manipulacija i tako se čisti likvidnost 😉.
U principu najbolje je koristiti kombinaciju svega

"Predsednik beogradskog odbora Pokreta slobodnih građana (PSG) Stefan Simić ocenio je danas da je kineska firma "Mei Ta Europa" iz Obrenovca, koja je u poslednja tri dana otpustila 370 radnika, to uradila kako bi na njihovo mesto zaposlila strane državljane koji bi radili za manji iznos novca.
Država je toj formi, kako je naveo, dala 27.000 evra po radnom mestu subvencija, 14 hekatra besplatno i 16 hektara ispod cene, kao i kompletnu infrastrukturu."

@vradovic
Resi ovaj rebus

Resi rebus: krediti za mlade, dijaspora, expo, rast turista = ???

TA je samo risk management, bilo kakav algoritam itd koji neko misli da je taj kojim ce da zaradi pare, 10x bolji algoritam imaju kvantovi i matematicari koji rade za hedge fundove.

Super je samo za ulaznu i izlaznu poziciju kratkorocno, sve osim toga pada u vodu po meni.

"Predsednik beogradskog odbora Pokreta slobodnih građana (PSG) Stefan Simić ocenio je danas da je kineska firma "Mei Ta Europa" iz Obrenovca, koja je u poslednja tri dana otpustila 370 radnika, to uradila kako bi na njihovo mesto zaposlila strane državljane koji bi radili za manji iznos novca.
Država je toj formi, kako je naveo, dala 27.000 evra po radnom mestu subvencija, 14 hekatra besplatno i 16 hektara ispod cene, kao i kompletnu infrastrukturu."

@vradovic
Resi ovaj rebus
Još jedna stvar koju sam najavio. Ovo i sve više zatvaranje, mirovanje manjih firmi/lokala zbog rastućih troškova i povećanje sive zone. Mora da se finansira expo.

Nešto ozbiljno nije u redu sa narodom.

https://www.halooglasi.com/nekretnine/prodaja-stanova/novi-beograd-inst-majka-i-dete/5425645093187

Nijedna tehnička niti fundamentalna analiza ne bi mogla da prodre u mračne dubine ovih umova.
Taman za 1% na 40 godina 😁.

A može i ovako nešto:
Ili ovako:

Relativizacija i nipodaštavanja kreću za 3, 2, 1... 😁

Vrh