Не мислим да су омашили, већ да је тако по дизајну! Много су више страшљиви на евентуалне дефлаторне назнаке, него обрнуто. Сваки пут кад се CPI само приближава двојци, они због лага одлепе и интервенишу. Са супротне стране није тако и толерише се и толерисаће се колико год треба! Па ево сад опет имају раст CPI, могли су бар да паузирају спуштање. Не, они су само смањили план резања. На крају крајева, одговара им због номиналних берзи, џоб маркета и највише општег нивоа дуга! Све то сам већ предвидео и ништа ми није изненађење, питање је само тајминга. Могуће је и да Трамп то свесно изазове, потребна им је инфлација просто већа од таргета (још да не причамо колико се потцењује званично)!
А и кад се коначно деси нешто што би могао да дефинишеш као креш, боље гледајте на обим интервенције. Можда нисам у праву, али ја мислим да су они заузели курс да не дозволе више никад 2008. ма колико морали номиналне варијабле да подигну! Дакле не баш стагфлација, зато што ће расти и аутпут, али свакако реална рецесија кад се то деси (већа инфлација од номиналног раста). Дакле V shape recovery, као и 2020. тј бескрајно смањено време за реаговање појединаца, а поготово за нешто тако нееластично као што је ово у наслову теме!