G.I.Joe
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 19.05.2023.
- Pohvaljen
- 4.011
Ne bi da kontriram ali moram izneti svoje mišljenje. Promet po meni nije pao u odnosu na 2023 već je veći i to 10-20% konstantno iz meseca u mesec u odnosu na prošlu godinu.Nema unosa u katastar pa ne mozemo nista da zakljucujemo. Osim da je pao promet a ove sram da objavljuju. S obzirom da ne vidim nista, ostaje da dobijam ideje/tripove na bazi pretpostavki a ne cinjenica. S obzirom sa smo divlji zapad, kod nas je sve moguce.
Svi oni koji su "čekali Godoa (bio to pad ili nešto" su videli da od toga nema ništa i odlučili da kupe. Tome je pridonelo dosta i pad kamata od strane ECB-a i NBS-a.
Cene, po meni, će da nastave da rastu do kraja sledeće godine mininum. U najboljem ili najgorem slučaju ostaju iste kao što su sada do kraja 2025 - po meni.
To da keša nema, po meni, je toliko daleko od istine da ne znam ni kako da komentarišem.
Keša ima i mislim da se i dosta profita s berzi ili kripta reinvestira u stanove. Ono što još mislim je da mnogi koji su i izašli iz pozicija u keš čekaju samo pravu priliku da još nešto kupe po povoljnijim uslovima (što na berzi što na tržištu stanova).
Plus ova visoko kritikovana mera za mlade ili studente kako god da nazovete će po meni samo da održi i da podigne cene još malo.
Ovo su vam moja "predviđanja" kretanja tržišta stanova u 2025. godini.
Ukratko, ko kupuje za sebe, neka kupi. Ko kupuje investiciono, neka sačeka kraj 2025 mislim da će biti dobrih uslova.
Ja lično čekam kad krene pad berze pa onda da shortujem zlato i naftu (tu neće biti tako kao na BTC profit ali nekih 30% prosek). To će po meni opet krenuti posle ili oko inauguracije Trumpa) Ili da kažem na našem oko Svetog Save