Šta je novo?

Cene nekretnina

Dozvoljava skandaloznu izmenu zakona i dovodi direktno svoje stanovništvo u lošiji polažaj u odnosu na ljude koji nisu gradjani ove zemlje.
Evo ti si kao IT-jevac. Ta ti je uloga za forum. Ali pretpostavimo da radiš taj posao. Uveze tvog kolegu iz Bugarske, plati ga više od tebe a bude kompaniji manji trošak.

Smatra se da su uslovi u pogledu radnog mesta i posebnog stručnog obrazovanja iz stava 1. ovog člana ispunjeni ukoliko je mesečna zarada koju novonastanjeni obveznik iz stava 4. tačka 1) ovog člana ostvaruje veća od 217.656 dinara. [9]

"Smatra se da su uslovi u pogledu radnog mesta i posebnog stručnog obrazovanja iz stava 1. ovog člana ispunjeni ukoliko je mesečna zarada koju novonastanjeni obveznik iz stava 4. tačka 2) ovog člana ostvaruje veća od 145.104 dinara. [9] "

Ovim zakonom je praktično limitirana zarada ljudima u Srbiji koji rade za platu a nemaju veze sa IT sektorom.

Poslednja izmena:
Dozvoljava skandaloznu izmenu zakona i dovodi direktno svoje stanovništvo u lošiji polažaj u odnosu na ljude koji nisu gradjani ove zemlje.
Evo ti si kao IT-jevac. Ta ti je uloga za forum. Ali pretpostavimo da radiš taj posao. Uveze tvog kolegu iz Bugarske, plati ga više od tebe a bude kompaniji manji trošak.
Kakver veze ima taj zakon sa Mei Tei pricom i 'prostim radnicima'? Za domace zaposlene u slicnoj situaciji ima isto poprilicno raspolozivih povlastica: https://sigmasolution.rs/poreske-olaksice-za-zaposljavanje-u-2024-godini/

Znaci ne govorimo o radnicima u fabrici vec o deficitarnoj radnoj snazi koja zaradjuje preko 217k neto ili neko nas ko se skolovao u inostranstvu, sada zivi preko i treba da bude placen preko 145k neto. Pri tom vazi samo ako firma uvecava broj zaposlenih ovim, znaci nema otpustanja domacih.

Kakver veze ima taj zakon sa Mei Tei pricom i 'prostim radnicima'? Za domace zaposlene u slicnoj situaciji ima isto poprilicno raspolozivih povlastica: https://sigmasolution.rs/poreske-olaksice-za-zaposljavanje-u-2024-godini/

Znaci ne govorimo o radnicima u fabrici vec o deficitarnoj radnoj snazi koja zaradjuje preko 217k neto ili neko nas ko se skolovao u inostranstvu, sada zivi preko i treba da bude placen preko 145k neto. Pri tom vazi samo ako firma uvecava broj zaposlenih ovim, znaci nema otpustanja domacih.
Znaci firme ne mogu da otvore dodatnu firmu gde ce zaposljavati one sa povlasticama, a u osnovnoj firmi otpustati one koji su im skupi?
Inace, ko zna koliko je porast trenutnih prosecnih plata posledica dolaska Rusa koji ovde rade kao IT-jevci, imaju poreske olaksice koje mi nemamo i tako dizu prosecnu platu.

Spineru stari. Pismen si toliko da ne moram da ti objašnjavam da su na ovaj način obuhvatili dobar deo populacije.

Ovo oko uvećanja zaposlenih bez otpuštanja domaćih naravno da je budalaština i postoji mnogo načina da se prevaziđe. Neke smo čuli i na forumu.

Poslednja izmena:
Znaci firme ne mogu da otvore dodatnu firmu gde ce zaposljavati one sa povlasticama, a u osnovnoj firmi otpustati one koji su im skupi?
Inace, ko zna koliko je porast trenutnih prosecnih plata posledica dolaska Rusa koji ovde rade kao IT-jevci, imaju poreske olaksice koje mi nemamo i tako dizu prosecnu platu.
Eto ti objašnjenje kako su porasle plate u privatnom sektoru. Pustiš 200k ljudi u zemlju sa zapadnjačkim platama i još ih oslobodiš dobrog dela nameta.

Lol ma da, evo rok za koriscenje povlastice istice krajem meseca bas da vidimo dal je ijedna firma u zemlji tako postupila.
Spineru stari. Pismen si toliko da ne moram da ti objašnjavam da su na ovaj način obuhvatili dobar deo populacije.

Ovo oko uvećanja zaposlenih bez otpuštanja domaćih naravno da je budalaština i postoji mnogo načina da se prevaziđe. Neke smo čuli i na forumu.
Ja sam spiner, a ti nas ovde dve godine ubedjujes kako niko ne radi za vise od 1300e, sad je to 'dobar deo populacije'.

Koji su to nacini sem da 'napravis novu firmu' sto je jedna stvar ako imas 2 radnika a druga ako imas 50. Lupetate onako na prvu bez da ste razmislili dve sekunde o samoj meri.
Eto ti objašnjenje kako su porasle plate u privatnom sektoru. Pustiš 200k ljudi u zemlju sa zapadnjačkim platama i još ih oslobodiš dobrog dela nameta.
Bilo bi objasnjenje da se ne dele i podaci o bruto platama, koja pokazuje da je razlika ista kao i sa neto platama.

A dovodjenje visokoplateznih kvalifikovanih 200k ljudi u zemlju i podsticanje, svakako jeste izuzetno za ekonomiju i na kraju i za sve nas, kamo srece da smo zaista toliko dovukli i da ih dovucemo jos i vise.

A dovodjenje visokoplateznih kvalifikovanih 200k ljudi u zemlju i podsticanje, svakako jeste izuzetno za ekonomiju i na kraju i za sve nas, kamo srece da smo zaista toliko dovukli i da ih dovucemo jos i vise.
Za "vas" je naravno izuzetno. Za "vas" je i otpuštanje domaće radne snage i uvoz stranca izuzetna stvar.
Proterivanje se ne zaustavlja naravno.
Što bi rekao kralj Ibi:
Šta je to sa mojim narodom. Zameniću ga za neki nov. Zamenim to, pa koliko dobijem nije važno.

A ja obećavam da ću uredno plaćati porez i to manje od stranaca ❤️

Сваки пут кад се CPI само приближава двојци, они због лага одлепе и интервенишу
A ti si je l te ubeđen da oni gledaju samo CPI i luduju, ili ipak gledaju malo i PCE, i PPI, i ECI, i HPI, i gomilu drugih indikatora.
I logično je da reaguju osetljivije na deflacione naznake, jer je ona daleko razornija po ekonomiju. Inflacija erodira kupovnu moć, ali se lakše kontrološe monetarnim merama.
толерисаће се колико год треба!
Pod Volkerom je početkom 80-ih inflacija bila oko 15%, a fed funds rate oko 20%. Stavi današnju sliku u tu perspektivu.

Za "vas" je naravno izuzetno. Za "vas" je i otpuštanje domaće radne snage i uvoz stranca izuzetna stvar.
Proterivanje se ne zaustavlja naravno.
Što bi rekao kralj Ibi:
Šta je to sa mojim narodom. Zameniću ga za neki nov. Zamenim to, pa koliko dobijem nije važno.

A ja obećavam da ću uredno plaćati porez i to manje od stranaca ❤️
Ali to se ne desava.

Evo sada isticu ti podsticaji (zaposljavanje sa podsticajima traje do 31.12.2024.) vidim prepuna Srbija Bugara sto su zamenili srpsku nejac sto radi za 2k evra neto.

Ova prica sa Mei Tei nema veze sa time, ako su otpustili radnike kao tehnicki visak, ne smeju zaposliti nove sledece dve godine. Od cele price imamo samo pretpostavke i nesto sam cuo jednog lika iz PSG.

I prestani biti bezobrazan sa 'vasi' i sta je cija 'uloga' na forumu. Mene ovde vec solidan broj ljudi zna i uzivo. I pored toga, vise sam doxovan od tebe, nije tesko naci ko sam i sta sam. E sad, sta je uloga nekoga ko kaze da je korporativac sa insajderskim informacijama, a onda mu se argumentacija svodi na kafanske price, to je veca misterija. Napadaj argumente, a ne osobu, ako umes i mozes, ovako ispadas sarlatan.

Ja sam se "bunio" jer država veštački i bez osnova diže plate svima, pumpa inflaciju i na taj način i BDP da bi digla što više kredita gde će pojedinci profitirati.
Ja se bunim jer je napumpala troškove života, minimalac 47% za 3 godine što će devastirati domaću ekonomiju. I vidim da strane kompanije već hoće da zamene ove domaće sirotane što rade u proizvodnji jeftinijim robovima iz uvoza.
Ne zamenjuju strane kompanije nikoga. Uvoze radnike da rade ono sta mi necemo za pare koje necemo, kao i svaka zemlja. Niko ne zeli da otpusti domaceg radnika i da se mlati sa migrantima ako imaju naseg. Bar ti koji zagovaras odlazak iz ove zemlje treba da znas to jer te ta ista dobrodoslica ceka i tamo. Cak i ova firma o kojoj bulaznite nema nikakvih dokaza da je uradila to sto je uradika. Otpustila 300 radnika od 1300, a neko je rwkao da ocenjuje (ne da zna) da je to zbog bangladesana pa se svi uhvatili za to, a niko da pomisli da nije zbog toga sto subvencije isticu pa smanjuju radnike niti ima bilo kakve potrvde vezano za to. Bukvalno se pisu nebuloze.

A dovodjenje visokoplateznih kvalifikovanih 200k ljudi u zemlju i podsticanje,
U 2023. godini izdato je oko 50k dozvola, od kojih su Rusi činili 39% i Kinezi 20%. Ne vidim podatke za obrazovanje, ali je navedeno da nijedni ni drugi "nisu niskokvalifikovani". Objednili su dozvole za radi i boravak od februara, pa se nadaju da će to dati daljeg efekta.
Samo da dodam to, pa vi nastavite gde ste stali :coffee:

Poslednja izmena:
Ne zamenjuju strane kompanije nikoga. Uvoze radnike da rade ono sta mi necemo za pare koje necemo, kao i svaka zemlja. Niko ne zeli da otpusti domaceg radnika i da se mlati sa migrantima ako imaju naseg. Bar ti koji zagovaras odlazak iz ove zemlje treba da znas to jer te ta ista dobrodoslica ceka i tamo. Cak i ova firma o kojoj bulaznite nema nikakvih dokaza da je uradila to sto je uradika. Otpustila 300 radnika od 1300, a neko je rwkao da ocenjuje (ne da zna) da je to zbog bangladesana pa se svi uhvatili za to, a niko da pomisli da nije zbog toga sto subvencije isticu pa smanjuju radnike niti ima bilo kakve potrvde vezano za to. Bukvalno se pisu nebuloze.

Slično kao primer jeftinog i lepog stana iz Beča sa zaštićenim podstanarom koji plaća najam od vrtoglavih 130e mesečno što posledično uzrokuje sjajan ROI od 55 god - bukvalno.

Pre 6+ meseci najavim da zbog pumpanja zarada da ce korporacije pokusati da uštede uvozom radne snage koju ce placati manje. Na tih 300 radnika je ušteda 0,6-0,7 miliona evra. Itekako ce to raditi. To su velike pare.
Sada se to dešava i po starom metodu se relativizuje.
" To je svuda tako. Neće domaći da rade. Nema ko da radi." I slično.....
Ta relativizacija svakako direktno pokazuje ko je da prostite botina jer tako su obučeni. Kada nešto ne odgovara ili kada postoji problem, relativizuj.
Uživajte pa se čujemo za par nedelja.

Pre 6+ meseci najavim da zbog pumpanja zarada da ce korporacije pokusati da uštede uvozom radne snage koju ce placati manje. Na tih 300 radnika je ušteda 0,6-0,7 miliona evra. Itekako ce to raditi. To su velike pare.
Sada se to dešava i po starom metodu se relativizuje.
" To je svuda tako. Neće domaći da rade. Nema ko da radi." I slično.....
Ta relativizacija svakako direktno pokazuje ko je da prostite botina jer tako su obučeni. Kada nešto ne odgovara ili kada postoji problem, relativizuj.
Uživajte pa se čujemo za par nedelja.
Zbog pumpanja minimalca, dovesce strance da rade - za isti taj minimalac.

Besprekorna logika kao i uvek.

Evo ko nema gde će sa parama, neka pozajmi državi. Kuponska stopa 5.250%. Jeste 10 godina, ali gde ćeš sigurnije :sesir:

Bolje to nego sve u beton. Evo ja ću da dam primer drugima I odvojim malo svoja skromna sredstava za patriju.

Zbog pumpanja minimalca, dovesce strance da rade - za isti taj minimalac.

Besprekorna logika kao i uvek.
Sve strane firme dobijaju subvencije za zaposlene. Uslov je minimalac + 20% 5 godina. Od 1 januara je to 160-170e više po zaposlenom mesečno. Neka bude i manje ali opet je to 1500e godišnje. 500 radnika= 0.75 miliona evra. 5 godina= 3.75 miliona evra. A svejedno ti je ko ti radi proste poslove. Aj po dnevnicu sad ❤️

Sve strane firme dobijaju subvencije za zaposlene. Uslov je minimalac + 20% 5 godina. Od 1 januara je to 160-170e više po zaposlenom mesečno. Neka bude i manje ali opet je to 1500e godišnje. 500 radnika= 0.75 miliona evra. 5 godina= 3.75 miliona evra. A svejedno ti je ko ti radi proste poslove. Aj po dnevnicu sad ❤️
I gde je tu prednost za strane radnike?

Aj ti po mozak sad <3

Vrh