Šta je novo?

Cene nekretnina

Mislim da je Suzumanu neko uhakovao nalog :unsure:
Ja mislio Pera me blokirao, kad ono...
Nije, to sam onaj isti ja, samo u novom ruhu. Počeo sam da kuvam sve i svašta (hranu isključivo) i čitam sve i svašta u poslednje vreme, i super sam produktivan, možda je to donelo neke nove vetrove u moju forumsku karijeru.
U svakodnevni život sigurno jeste.

Savo, još ništa od loženja parketa kod nas. Kako komentarišeš što se u Švedskoj šeče šuma brže nego u Amazonu?

Tamo je i velika stopa kriminala, nezaposlenost viša nego u Srbiji. Švedo propo.
sad-man-with-no-words-boecqtljq7nrbzpw.webp

Ja mislio Pera me blokirao, kad ono...
Nije, to sam onaj isti ja, samo u novom ruhu. Počeo sam da kuvam sve i svašta (hranu isključivo) i čitam sve i svašta u poslednje vreme, i super sam produktivan, možda je to donelo neke nove vetrove u moju forumsku karijeru.
U svakodnevni život sigurno jeste.
Pametno, treba ostati u prici, ali ne trovati se previse. Blokirao sam samo one koji spinuju sa sns foricama da se ne potresam previse :LOL:

Jednostavno, Švedska uvezla migrante. A čemu se ti raduješ, kod nas je odlično? Radujemo se što je Nemačka krenula da otpušta radnike, a mi zavisimo od njih. Tako je bilo i prošli put kad je bila kriza, smejali smo se drugima, dok nije došla do nas kriza.
Ideja da se radujem je samo tvoja projekcija. Znaš ono kad mislimo da ljudi oko nas rezonuju poput nas samih, al nije baš tako.

Tako da, ne znam zašto bi se ti radovao i smejao što neka moderna država seče šume kao nikada do sada, ili neka druga država otpušta, ili Srbija ima krizu i Srbi ostaju bez novca i ogreva, pa pale parket.

Naravno, da se planski radilo i gradio i Ledine i Kaludjerica i Ovca bi mogle da budu lepe lokacije. Ja ne znam odakle se vidi da smo nezahvalni? Nezahvalni smo ako primetimo da se u nekim drzavama radi nesto bolje nego kod nas?
A na cemu tacno i da budemo zahvalni? Sta nam je to drzava ili sistem napravilo da bude ista bolje poslednjih ko zna koliko godina? (I pre nego sto sam se rodio)

Jednostavno, Švedska uvezla migrante. A čemu se ti raduješ, kod nas je odlično? Radujemo se što je Nemačka krenula da otpušta radnike, a mi zavisimo od njih. Tako je bilo i prošli put kad je bila kriza, smejali smo se drugima, dok nije došla do nas kriza.
"Kriza je nasa razvojna sansa"

Ma jok. Sapicev haos. Blokirana Savska.
Ideja da se radujem je samo tvoja projekcija. Znaš ono kad mislimo da ljudi oko nas rezonuju poput nas samih, al nije baš tako.

Tako da, ne znam zašto bi se ti radovao i smejao što neka moderna država seče šume kao nikada do sada, ili neka druga država otpušta, ili Srbija ima krizu i Srbi ostaju bez novca i ogreva, pa pale parket.
Kada neko spomene Svedsku u negativnom ekonomskom i drustvenon smislu stvarno covek treba da se zapita da li smo totalno prsli.

Ne znam. Mene su ucili da se ugledam na bolje od sebe i da se usavrsavam svakodnevno, a ne da mislim “gle onog beskucnika u USA, haha Ja radim za 300e, brate koliko sam Ja bolji od njega batice,aaa sijem gaaaa. Pun gaaaasss. “ ili “gle onog majmuna u Svedskoj sto radi za 5000e, batice haaaaa kakav je to rob, Ja sam na socijali ceo zivot pa mi nista ne fali.”

Na stranu sto ne vidim bas sta je toliko lose u doktorima iz Rusije i vozacima sa Sri Lanke, emigracija jeste problem.

Zato je i sirenje opsteg beznadja i kovanje svega preko u zvezde toliko stetno. Jedno je konstruktivna kritika i teznja ka boljem, drugo predstavljanje jedne zemlje u kojoj ipak i dalje moze prilicno normalno da se zivi kao nekog Mordora. A sve to iz nekog kratkovidog trenutnog politicarenja.
Лоше је ако се обара цена рада нашим радницима и ако се диже цена некретнина нашим грађанима.

Ma jok. Sapicev haos. Blokirana Savska.
Padala je kiša juče, bilo je loše vreme, usporen i veliki saobraćaj. Svi tržni centri i velike prodavnice su imale posetu na max.
Mene su ucili da se ugledam na bolje od sebe i da se usavrsavam svakodnevno
Pa da, tako bi i u Švedskoj trebalo. I mi Srbi nekome da pomognemo, makar vizijom. Eto ti imaš savet, Sava takođe. Sava kaže da su migranti problem.

Bože zdravlja, biće.
To ti je završeno.
Krajem 2026. :)

>> Prema onome što se može pročitati na sajtu Republičkog zavoda za statistiku broj registrovanih putničkih automobila u Beogradu, u 2010. godini je iznosio oko 470.000, dok će ih na kraju ove, 2024. godine, biti oko 700.000.
U toj 2010. godini, broj novoregistrovanih putničkih vozila (novih i polovnih) je iznosio oko 4.000, dok će u ovoj godini, koja je na izmaku, taj broj biti neverovatnih 25.000! Da li ima potrebe dalje objašnjavati i obrazlagati zašto su nenormalne gužve na ulicama našeg glavnog grada? A, pogotovo treba imati u vidu da se i te, 2010. godine, kroz grad nije vozilo sa lakoćom. I tada je bilo gužvi… <<

Sa 3% učešća banka ima znatno veći rizik, a klijent dosta veću ratu, pa ovo otvara mogućnost onima koji imaju veliku platu a malo učešće . Ova praksa inače postoji u USA, a kod nas nisam siguran da li će moći

EDIT: Rata od 200e je tek misterija, možda za stan u Majdanpeku

Sa 3% učešća banka ima znatno veći rizik, a klijent dosta veću ratu, pa ovo otvara mogućnost onima koji imaju veliku platu a malo učešće . Ova praksa inače postoji u USA, a kod nas nisam siguran da li će moći

Još je veća misterija šta i kako, ako ovo bude važilo samo za novogradnju.

U članku to ne piše, pretpostavljam.

Svašta. Malo, malo, pa neka mera zato što nam deru kožu sa leđa apoteke, banke, trgovinski lanci...
Sad mere što ne mogu mladi da skupe za učešće. Ovo mi sve više deluje na ono: daj da te isprebijam, pa da ti prodam jeftino brufen.
Možda se i varam...

Podržavam mere koje će omogućiti ljudima da se skuće, ali treba voditi računa da to ne izazove dodatnu inflaciju. Klasična subvencija ne bi bila dobra mera. Videćemo šta će predložiti.

Slažem se sa cinizmom da se ovo radi zbog investitora, a ne kupaca, ali nekad su interesi preklopljeni. Mladi kupac prvog stana u Srbiji se nepravedno takmiči sa investicionim kupovinama, dijasporom, kriminalcima, biznismenima itd. Dokle god mera bude targetirala konkretno one kojima je to najpotrebnije, ja nemam ništa protiv da država zalegne.

30x12x200e = 72000eur. Sa relativno niskom kamatom, kao što je sada, to je od prilike 50k za stan i 22k za kamatu. Neka bude učešće i 20%, to je u zbiru 50k+5k ~ 55k, i to jeste premalo novca za Beograd i sledećih par gradova po veličini. Verovatno mera targetuje kupce iz manjih gradova i mesta.

Vrh