Suzuman
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 11.03.2024.
- Pohvaljen
- 4.636
Pokušao sam da budem ironičan. Ali mi očigledno nije prošlo.Ja ne znam odakle se vidi da smo nezahvalni?
Pokušao sam da budem ironičan. Ali mi očigledno nije prošlo.Ja ne znam odakle se vidi da smo nezahvalni?
Ja mislio Pera me blokirao, kad ono...Mislim da je Suzumanu neko uhakovao nalog
Savo, još ništa od loženja parketa kod nas. Kako komentarišeš što se u Švedskoj šeče šuma brže nego u Amazonu?
Sweden has vast ‘old growth’ forests – but they are being chopped down faster than the Amazon
Research suggests these forests could disappear by the 2070s.theconversation.com
Tamo je i velika stopa kriminala, nezaposlenost viša nego u Srbiji. Švedo propo.
Pametno, treba ostati u prici, ali ne trovati se previse. Blokirao sam samo one koji spinuju sa sns foricama da se ne potresam previseJa mislio Pera me blokirao, kad ono...
Nije, to sam onaj isti ja, samo u novom ruhu. Počeo sam da kuvam sve i svašta (hranu isključivo) i čitam sve i svašta u poslednje vreme, i super sam produktivan, možda je to donelo neke nove vetrove u moju forumsku karijeru.
U svakodnevni život sigurno jeste.
Možda bi se zatrovao da nemam malu decu i obaveze oko domaćinstvaali ne trovati se previse
Ideja da se radujem je samo tvoja projekcija. Znaš ono kad mislimo da ljudi oko nas rezonuju poput nas samih, al nije baš tako.Jednostavno, Švedska uvezla migrante. A čemu se ti raduješ, kod nas je odlično? Radujemo se što je Nemačka krenula da otpušta radnike, a mi zavisimo od njih. Tako je bilo i prošli put kad je bila kriza, smejali smo se drugima, dok nije došla do nas kriza.
A na cemu tacno i da budemo zahvalni? Sta nam je to drzava ili sistem napravilo da bude ista bolje poslednjih ko zna koliko godina? (I pre nego sto sam se rodio)Naravno, da se planski radilo i gradio i Ledine i Kaludjerica i Ovca bi mogle da budu lepe lokacije. Ja ne znam odakle se vidi da smo nezahvalni? Nezahvalni smo ako primetimo da se u nekim drzavama radi nesto bolje nego kod nas?
"Kriza je nasa razvojna sansa"Jednostavno, Švedska uvezla migrante. A čemu se ti raduješ, kod nas je odlično? Radujemo se što je Nemačka krenula da otpušta radnike, a mi zavisimo od njih. Tako je bilo i prošli put kad je bila kriza, smejali smo se drugima, dok nije došla do nas kriza.
Ma jok. Sapicev haos. Blokirana Savska.Šopinguje se.
Kada neko spomene Svedsku u negativnom ekonomskom i drustvenon smislu stvarno covek treba da se zapita da li smo totalno prsli.Ideja da se radujem je samo tvoja projekcija. Znaš ono kad mislimo da ljudi oko nas rezonuju poput nas samih, al nije baš tako.
Tako da, ne znam zašto bi se ti radovao i smejao što neka moderna država seče šume kao nikada do sada, ili neka druga država otpušta, ili Srbija ima krizu i Srbi ostaju bez novca i ogreva, pa pale parket.
Лоше је ако се обара цена рада нашим радницима и ако се диже цена некретнина нашим грађанима.Na stranu sto ne vidim bas sta je toliko lose u doktorima iz Rusije i vozacima sa Sri Lanke, emigracija jeste problem.
Zato je i sirenje opsteg beznadja i kovanje svega preko u zvezde toliko stetno. Jedno je konstruktivna kritika i teznja ka boljem, drugo predstavljanje jedne zemlje u kojoj ipak i dalje moze prilicno normalno da se zivi kao nekog Mordora. A sve to iz nekog kratkovidog trenutnog politicarenja.
Padala je kiša juče, bilo je loše vreme, usporen i veliki saobraćaj. Svi tržni centri i velike prodavnice su imale posetu na max.Ma jok. Sapicev haos. Blokirana Savska.
Pa da, tako bi i u Švedskoj trebalo. I mi Srbi nekome da pomognemo, makar vizijom. Eto ti imaš savet, Sava takođe. Sava kaže da su migranti problem.Mene su ucili da se ugledam na bolje od sebe i da se usavrsavam svakodnevno
A koliko ce biti sve to blokirano? Kad ce biti gotov novi most?Ma jok. Sapicev haos. Blokirana Savska.
Bože zdravlja, biće.Kad ce biti gotov novi most?
Krajem 2026.Bože zdravlja, biće.
To ti je završeno.
Još je veća misterija šta i kako, ako ovo bude važilo samo za novogradnju.Odlične vesti za mlade! Vučić najavio novu pomoć države: Za kredite na stanove učešće samo od 3 do 5 odsto
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je država krenula u veliku inicijativu i pravljenje programa kada se tiče problema koji imaju mladi, a to je kupovina stanova.www.blic.rs
Sa 3% učešća banka ima znatno veći rizik, a klijent dosta veću ratu, pa ovo otvara mogućnost onima koji imaju veliku platu a malo učešće . Ova praksa inače postoji u USA, a kod nas nisam siguran da li će moći
EDIT: Rata od 200e je tek misterija, možda za stan u Majdanpeku
30x12x200e = 72000eur. Sa relativno niskom kamatom, kao što je sada, to je od prilike 50k za stan i 22k za kamatu. Neka bude učešće i 20%, to je u zbiru 50k+5k ~ 55k, i to jeste premalo novca za Beograd i sledećih par gradova po veličini. Verovatno mera targetuje kupce iz manjih gradova i mesta.Odlične vesti za mlade! Vučić najavio novu pomoć države: Za kredite na stanove učešće samo od 3 do 5 odsto
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je država krenula u veliku inicijativu i pravljenje programa kada se tiče problema koji imaju mladi, a to je kupovina stanova.www.blic.rs
Sa 3% učešća banka ima znatno veći rizik, a klijent dosta veću ratu, pa ovo otvara mogućnost onima koji imaju veliku platu a malo učešće . Ova praksa inače postoji u USA, a kod nas nisam siguran da li će moći
EDIT: Rata od 200e je tek misterija, možda za stan u Majdanpeku