Šta je novo?

Cene nekretnina

Evo brat hteo da uzme ovde stan
Jako mi je zanimljivo što reklamiraju energetski razred A, baš me zanima posle izgradnje koji će razred dobiti.
Hteo je da uzme stan i da im trenutno da kaparu , a učešće za 3meseca ali neće.
Objekat je u izgradnji.

Niko mi ne odgivori šta je dobra lokacija u Bgd .....jel postoji ?

Evo brat hteo da uzme ovde stan
Jako mi je zanimljivo što reklamiraju energetski razred A, baš me zanima posle izgradnje koji će razred dobiti.
Hteo je da uzme stan i da im trenutno da kaparu , a učešće za 3meseca ali neće.
Objekat je u izgradnji.
Zasto je odustao ?
I koja je cena ko nije tajna ?

Zasto je odustao ?
I koja je cena ko nije tajna ?
Ne verujem da je definitivno odustao. Samo ako bude slobodan taj stan koji hoće za 3 meseca kada bude imao za učešće onda će verovatno uzeti, ako zbog ovog njihovog čina nije odustao. Za 3 meseca lako može da nadje neku drugu novogradnju.
Iskreno ne znam cenu, znam da gleda novogradnju zbog povrata PDV-a i da će konkurisati i za onu subvenciju za mladu mamu za 30k eur, taj stan će se voditi na njegovu ženu.

U clanku pise da bi ta priustiva cena iznosila 2k-2.5k evra. Ali to ce se zaboraviti, dok to bude izgradjeno bice 2.5k-3k (sa cenom izgradnje i zemljistem ukupno 1k), ali ce biti najjeftiniji materijali da bi bilo priustivo, inace bi cena bila 4k. Ne znam sta je priustivo po toj ceni, priustivo bi bilo nesto sto je nize od onih cena koje vec imamo na trzistu, za taj novac na toj i slicnim lokacijama moze svasta da se kupi, tako da to nije priustvo, vise je kao neki marketing.

Poslednja izmena:
Sve je to besmislica ako bude izašlo na slobodno tržište. Onda će 95% jedinica da bude kupljeno od strane investicionih kupaca koji će potom gledati da preprodaju ili rentaju. Nama treba politika koja će pozitivno diskriminisati mlade porodice, vlasnike prvih stanova itd.

Tacno, drzava treba samo da pomogne u organizaciji, a da se prodaju porodicama po ceni izgradnje. Ako nema ogranicenja ko moze da kupuje stanove, koliko stanova imaju kupci itd, rabota je uzaludna. I kao sto sam vec pisao sto puta, da ponovim ko papagaj - progresivni porezi na vlasnike mnogo nekretnina, vacancy takse na prazne stanove i pomoc u organizaciji gradjana za izgradnju iz sopstvenih sredstava (ne novcana pomoc, za one koji slabije kontaju, nismo bezbednjaci...). A investitori nek ulazu u onaj biznis koji im je i doneo lovu za ulaganje. Spekulanti... tough luck.

U clanku pise da bi ta priustiva cena iznosila 2k-2.5k evra. Ali to ce se zaboraviti, dok to bude izgradjeno bice 2.5k-3k (sa cenom izgradnje i zemljistem ukupno 1k), ali ce biti najjeftiniji materijali da bi bilo priustivo, inace bi cena bila 4k. Ne znam sta je priustivo po toj ceni, priustivo bi bilo nesto sto je nize od onih cena koje vec imamo na trzistu, za taj novac na toj i slicnim lokacijama moze svasta da se kupi, tako da to nije priustvo, vise je kao neki marketing.
Da bi se neko kvalifikovao za kupovinu socijalnog stana, trebalo bi da dokaže, pored toga da ne poseduje nepokretnost, ima primanja koja su ispod određenog nivoa. Ne možeš ocekivati da kupiš vikend stan u Beogradu sa platom od 3k eur po posebnim uslovima. Postoje ljudi kojima je ovakva mera istinski potrebna.

Da bi se neko kvalifikovao za kupovinu socijalnog stana, trebalo bi da dokaže, pored toga da ne poseduje nepokretnost, ima primanja koja su ispod određenog nivoa. Ne možeš ocekivati da kupiš vikend stan u Beogradu sa platom od 3k eur po posebnim uslovima. Postoje ljudi kojima je ovakva mera istinski potrebna.
O cemu ti uopste pises? Upravo pisemo o tome kako od ove price o priustivim stanovima za one kojima su potrebni nema nista. I to nije nikakva drzavna mera, nego privatni investitor obecava nesto sto svi znamo da nece biti istina.

Em nije priuštiv stan 2000-2500eur (a ne piše u članku jel sa PDVom ili bez) em je lokacija trenutno slepo crevo zbog infrastrukture a trajno slepo crevo zbog geografske pozicije.

Ajde, možda za 15-20 godina završe taj bulevar (po mom mišljenju manje od 50% šanse da se to desi) ali to neće pomoći oko činjenice da je lokacija u kotlini i da se sva dimcina i smogcina skotrlja i zadrži upravo tu.

Lokacija - bulja, jbg. Po tome je zaista u kategoriji socijalnog stanovanja, bez izgleda za poboljšanjem.

2000-2500 EUR za Miljakovac bi sad stvarno bila neka realnost na tržištu novogradnje. Slažem se da je to bezveze lokacija, ali za bilo šta što se može nazivati priuštivim stanovanjem, takve lokacije su jedino što se može dobiti...

U jednom većem naselju kao što se u članku pominje, plan koji bi podrazumevao kompletiranu socijalnu infrastrukturu, našao bi dosta kupaca. Baš takvih projekata u gradu izuzetno fali.

Sad 88,800 USD!! Ovakav rast još preko vikenda i za državni praznik u US nisam očekivao ni u snu!! Moderna Dafina jedino je profit stvaran!
Stigao do 89k dok sam gledao film i sad je ponovo na 87. :):) Nadam se da ces da povuces na vreme, jer kada prestane muzika cini mi se da nece moci lako da se povuce, krenuce stampedo.

alooo Bitcoin manijaci ima tema za Bitcoin pa je posetite malo! :)
Nas ovde zanima da ispratimo ludacki rast cena nekretnina koji dolazi.

Vrh