Šta je novo?

Cene nekretnina

Ako su ulagali u asset, onda im je ok. E sada da li se ti prihodi od asseta povećavaju više ili manje od inflacije je pitanje.
Svako prodje drugacije kao ulagač. Jedino je sigurno da ako bi dug period samo štekao novce(neko ih čak i ne oroči) da loše prolazi.

Prilozi

• Screenshot_20241021-234301_Lite.jpg
    Screenshot_20241021-234301_Lite.jpg
    77,1 KB · Pregleda: 83
Uzmeš kredit na max. Inflacija pojede kredit. Ne znam kako to ne odgovara.
Odgovara iz tog ugla, ako ti prihodi ne porastu srazmerno onda si opet na gubitku dugorocno. Ako ja sad imam dug od 100k banci i kroz 5 godina on vredi duplo manje, da to je super, ali ako su prihodi skocili samo 50%, to i nije bas super.

Ja sam vise za zdravu ekonomiju ipak.

Na razdaljini od 100m ovo totalno nema smisla. Nego juce sam slikao na Novom Beogradu jedan detalj sa gradilista dok sam isao na posao:

Pogledajte prilog 216843

1. Pobegle uzengije (ovo je spoj sa prvim spratom, a iznad ide jos 15 spratova)
2. Pobegla izgleda oplata pa sada stemuju (inace cena ovde krece od 7.5K za m2)

@mariks e sad mi reci jel bolje da si na 34 spratu ili na 5 :D Inace ovaj deo objekata sa slike je okrenut ka putu, ko zna sta se sve desava sa unutrasnje strane.
To je kao da pitas zasto je bnv kula 10k, a stanovi do savske gde nema ni 100m 3k

Skoro ista lokacija, ovim razlikama u ceni se baš začudim, pri tome za ovaj manji stan piše da se prodaje nenamešten(vidm na slikama da je to Nativo nameštaj, koji više ne može ni u BG-u da se kupi).
Veći stan ima veliku terasu, ali ipak....
Mikrolokacija stana baš igra ulogu, nije ni čudno što se u prestižnim zgradama cena formira za svaki stan posebno, kao što kaže vlasnik Kadene.

ne treba ove dve nekretnine porediti uopšte, bez obzira na udaljenost...ogromna je razlika između west kule i the one...nemaju nikakav meeting point osim blizine.
dodao bih i da ovaj oglas za the one nije ni tačan, ne pripada bloku 65 kako su naveli već 64, što dodatno obara cenu

Poslednja izmena:
Ali bas duplo skuplje :) to je ono sa cudnim razlikama u cenama, sto smo vec pominjali. Ima ovakvih primera i u starogradnji koliko hoces, sto je jos cudnije. Isti blok, isti tip zgrade, priblizno isti sprat, oba stana krsh, al jedan je 1000 eur po kvadratu skuplji od drugog.

ne treba ove dve nekretnine porediti uopšte, bez obzira na udaljenost...ogromna je razlika između west kule i the one...nemaju nikakav meeting point osim blizine.
dodao bih i da ovaj oglas za the one nije ni tačan, ne pripada bloku 65 kako su naveli već 64, što dodatno obara cenu
Mislim da ovaj stan iz The Onea se prodaje po više nego realnoj ceni, da ne kažem ispod cene čak i novogradnje iz druge faze. A garaže definitivno prodaje ispod jer sad su garaže od 25-27k eura a on prodaje za 20k. Mislim da se sigurno razvode pa onda im je hitno da prodaju. Ovo je prvi oglas koji nije APP već realno oglašen a stan jeste vrhunski. Za život odličan. I terasu imaš da uživaš 250+ dana svake godine na terasi. Još ko radi od kuće pa milina.

Ali bas duplo skuplje :) to je ono sa cudnim razlikama u cenama, sto smo vec pominjali. Ima ovakvih primera i u starogradnji koliko hoces, sto je jos cudnije. Isti blok, isti tip zgrade, priblizno isti sprat, oba stana krsh, al jedan je 1000 eur po kvadratu skuplji od drugog.
Izgubila se tržišna valuacija trenutno. Zato vidimo toliko nelogičnosti.

Kada oduzmes terasu kojima vecini nije potrebna pogotovo ne u toj velicini onda dodjes na ne tako jeftinu cenu.
Samo ti terasu u svim novogradnjama plaćaš ISTO kao i kvadrat stana! I to u cent isto. A da ne govorim da je BW u svojoj premium zgradi Dolce baš i reklamirao da su stanovi svi sa velikim terasama...
Ja bi rekao da je čovek dobro odredio cenu sa ili bez terase i može se s njim pregovarati kao s normalnim čovekom za razliku od onog "električara" koji je sam razvlačio kablove po celom stanu kako je hteo a ceni isto skoro kvm kao ovaj novi penthouse:)
Pogotovo s klimom u BGu ti terasu koristiš 250+ dana u godini, pa evo kraj je oktobra, možeš da uživaš na terasi non stop.

Samo ti terasu u svim novogradnjama plaćaš ISTO kao i kvadrat stana! I to u cent isto. A da ne govorim da je BW u svojoj premium zgradi Dolce baš i reklamirao da su stanovi svi sa velikim terasama...
Ja bi rekao da je čovek dobro odredio cenu sa ili bez terase i može se s njim pregovarati kao s normalnim čovekom za razliku od onog "električara" koji je sam razvlačio kablove po celom stanu kako je hteo a ceni isto skoro kvm kao ovaj novi penthouse:)
Pogotovo s klimom u BGu ti terasu koristiš 250+ dana u godini, pa evo kraj je oktobra, možeš da uživaš na terasi non stop.
95% ljudi koji kupuju za zivot im je terasa od 43m2 nebitna, posebno ovakva koja ide duz stana kao hodnik.
Zato i jeste manja cena po m2, kao sto i kod investitora je slucaj generalno, vece terase stanovi budu po 100-300 eur jeftiniji po m2.

U BG je terasa neupotrebljiva manje-više od juna do septembra.
Neupotrebljiva?! Pa imaš leto predivno non-stop sunce više od 30C i ti kažeš neupotrebljiva?! Pa dođi na sever pa da vidiš šta je neupotrebljiva terasa sa vetrom, kišom i sivilom. Kod nas baš zbog klime i kažem da možeš da koristiš terasu 8-10 meseci skoro stalno. Barem za ručak u jesen i rano proleće a leto non-stop.

terasa iz oglasa je ono fazon bedna
Ja se secam prvi stan koji sam nudio bio na bezaniji pre par godina je imao terasu oko 16m2 ali je bila kao kocka, e to je terasa na kojoj bukvalno mozes zurku da organizujes, stavis kucetu kucicu da spava, itd.
A ova terasa kao sto rekoh, hodnik.

Neupotrebljiva?! Pa imaš leto predivno non-stop sunce više od 30C i ti kažeš neupotrebljiva?! Pa dođi na sever pa da vidiš šta je neupotrebljiva terasa sa vetrom, kišom i sivilom. Kod nas baš zbog klime i kažem da možeš da koristiš terasu 8-10 meseci skoro stalno. Barem za ručak u jesen i rano proleće a leto non-stop.

Predivno non-stop sunce koje bukvalno spaljuje sve pred sobom kao u Sahari.

Ja se secam prvi stan koji sam nudio bio na bezaniji pre par godina je imao terasu oko 16m2 ali je bila kao kocka, e to je terasa na kojoj bukvalno mozes zurku da organizujes, stavis kucetu kucicu da spava.
A ova terasa kao sto rekoh, hodnik.

taj rad. u pravu je sutraw, terase se leti neupotrebljive. mozda tek posle 10. zato vecina i zastakljuje

a ovi gastosi su svi isti, samo je pitanje vektora, ali bolje znaju kako je nama nego od nas samih. ovaj govori kako leti mozes da uzivas na plus 30.
jedan drugi gastos mi prica, kako ne bi trebalo da se setam uvece po novom beogradu, jer mogu da me ubiju i da nisam informisan

tln

A zastakljena je leti upotrebljivija? 🙂

Treba da je ladovina pre svega i onda je upotrebljiva i leti...

pa ljudi naprave posebnu prostoriju od toga. pre svega mislim na one fazon lodje/uvucene terase.

ja imam terasu, to je zenin bio kriterijum ogroman, i meni je top, jos gleda na severnu stranu, ali leti, to ne mozes da blejis tu

Овде је неко качио оглас за новоградњу, кобајаги "пентхаус". А тераса управо то - ходник, и то са две стране стана. Површина 14-15 м2 а буквално не можеш ни бицикл да ставиш.

Vrh