Prvo o pašteti, ne znam zašto se uvek ljudi hvataju za nju kad je jedna od najneekonomičnijih štednji. Ako uzmemo ovu najjeftiniju paštetu od 40din za 50gr to je 800din po kg za iznutrice. SKUPLJE od svinjskog mesa, malo jeftinije od junetine, a da ne pričamo o skupljim paštetama i ostalim namirnicama. Evo sad gledam neku paštetu na cenoteci 99din za 75gr! To je 1326din po KG, skuplje i od junetine, a ove druge skuplje paštete prelaze cenu i teletine. Dakle kada se to uzme u obzir uopšte nije potrebno živeti na pašteti da bi se uštedelo. Tj sve zavisi kakvi su kome prohtevi.
O deci. Evo ja sa dvoje male dece (4,5 i 0,1god) plaćam i kredit. Deca uopšte nisu trošak dok su mala. Majka ih doji do minimum 6 meseci, a možda i duže. (ovde ne računam ultra moderne caski rez/adaptirano mleko majke). Odeća se skoro sva nasledi od nekog drugog pa ste mirni do nekih 4-5god (ovde ne računam ultra moderne roditelje kojima dete mora da nosi sve markirano i novo). Jedino što deca oduzimaju je vreme koje trebate provesti sa njima. Žena svakako ima trudničko i porodiljsko, ukoliko je radila naravno (ovde ne računam ultra moderne majke koje nisu radila i nemaju nameru da rade). E sad ako ste pripadnici ovih ljudi u zagradama, onda jbg, gde ima tu se i prosipa.
Ja sam od onih koji je sačekao sa decom "da se kockice slože" i iz iskustva pričam, ako nekoga zanima. Žalim što nisam ranije jer što si stariji više ti sve smeta i teže je.
Treba se malo izludeti pre dece, običi šta želiš ako imaš mogućnosti. Posle dece teško. Onda se psihički pripremiš za decu i premostiš u glavi da nisi više bitan ti nego neko drugi. Većina ne premosti pa kad dobiju decu razvode se, krenu svadje, sve bi da rade kao da nemaju decu i td...
Polako, dobra organizacija, planska potrošnja... i sve će doći na svoje. I deca i stan.