U proseku je hrana verovatno poskupela 57% kao sto se predstavlja u gornjim tabelama. Nesto je poskupelo 100%, nesto 20%, nesto 15% itd, sve djuture 57% ima smisla.Da li stvarno verujete da je odeca i obuca poskupela svega oko 300 din od 2017, stavku 'obrazovanje' ne bih komentarisao. Restorani i hoteli su poskupeli barem duplo, majka mu stara, brza hrana u goce delceva je sada skuplje nego porcija u restoranu u to vreme. Meni se cini da su sve zivo skresali da bi nekako prikrili ovaj veliki skok stavke 'Hrana i bezalkoholna pica', danasnja minimalna potrosnja na hranu i pice je skoro kao prosecna pre kovida. Jedino sta je pojeftinilo je javni prevoz, iskreno. Imaju na sajtu ministarstva i metodologije, al posto vidim da su rastegljive, nije mi se dalo da iscitavam sve.
Ako navodite ove prosecne plate kao relevantne, ocigledno je da obican svet nema dodirnih tacki sa kupovinom stanova (cast izuzecima da se neko ne oseti prozvanim).
Da ne bude da pricam napamet:
Do zime kilogram buta biće 700 dinara
Skoro neprimetno, cena svinjskog mesa rasla je iz nedelje u nedelju za po 10-20 dinara, pa tako kilogram buta sada u malim mesarama u Srbiji košta i do 570 dinara, ali ni tu neće biti kraj, pa tako do zime kilogram buta može kupce stajati i do 700 dinara po kilogramu.
www.kamatica.com
Cenoteka za oktobar 2024:
630/450 = 1.4, znaci cena svinjskog buta je otisla 40% u odnosu na 2017.
Za goce delceva je realno u pitanju pohlepa, jer sam ziveo u tom kraju i kroz 2 godine je cena sis cevapa drasticno skocila do te mere da to ipak nije opravdano samo inflacijom.