U ovom gradu / drzavi je oduvek zivot u stanu posmatran kao veci luksuz od kuce, jer niko ne zamislja americku kucu na 2 sprata sa bazenom u dvoristu kada kazes zivot u kuci.Meni su te cene nebuloza jer da imam lovu na toj skali, siguran sam da ne bih živeo u stanu. Koliko god da je dobro urađena zgrada, opet je to - zgrada, i to u Beogradu.
Kuća + posed na dobroj poziciji, privatne garaže, privatnost od pogleda, zvuka, ne lupa ti niko nad glavom, nema zajedničkih prostorija od kojih ljudi prave haos, zajedničkih garaža itd.
Ne znam otkad je luksuz u ovom gradu postao život u stambenoj zgradi, inače je svuda na zapadu koncept apartment/condo living nešto što se ostavlja sirotinji, dok srednja klasa i visoka klasa žive u kućama.
U ovom gradu / drzavi je oduvek zivot u stanu posmatran kao veci luksuz od kuce, jer niko ne zamislja americku kucu na 2 sprata sa bazenom u dvoristu kada kazes zivot u kuci.
Kako se budu sredjivala naselja sa tipskim / uredjenim vilama i kucama onda ce krenuti da se menja narativ da je to luksuz (trenutno samo Dedinjske vile imaju taj narativ).
Hotel YU 7k+, a green line 3.5k?Prva faza oko 3500-4000 da se privuku kupci, druga 4000-5000, treca + poslovne kule 5000+
Kao sto je u A bloku svaka sledeca faza bila skuplja ocekujem istu pricu i tu.
Mislim da ce ipak green line biti veci fokus ka stanovnistvu nego ka LUX segmentu pa ocekujem cene u rangu trenutnih novogradnji ako uskoro krenu sa projektom.
Ako se oduzi kretanje projekta onda ne znam.
Hotel YU 7k+, a green line 3.5k?
Moguće, ali eto ne mogu da razumem baš toliku razliku.
Prvi put čujem da je život u condominumu na Zapadu percipiran kao nešto loše I namenjeno sirotinji. Sa druge strane, u nekim slučajevima mogu da zamislim da život u kući ima prednosti. Voleo bih da znam gde u Beogradu postoji to što pišeš, da je pogled dobar, da je kuća potpuno izolovana (da nema komsija u neposrednom okruzenju) i da se nalazi blizu centra? U NS će to o čemu govoris postojati veoma brzo i to je razlog zašto sam uložio u plac na FG koji ima sve to o čemu govoriš- nalazi se u okviru NP, svuda je gusta šuma okolo, pogled nestvaran, mir i tišina u svako doba dana. Kada se probije tunel, do centra NS za manje od 15 minuta. Razmišljao sam da se u nekoj perspektivi za par godina tamo preselim, samo bih prethodno morao naci odgovarajući posao u NS što mislim da nije baš lagano. Commute na nivou FG-NBG je na nivou 45-50 minuta, ali ipak nije opcija za svakodnevno funkcionisanje, makar ne meni.Meni su te cene nebuloza jer da imam lovu na toj skali, siguran sam da ne bih živeo u stanu. Koliko god da je dobro urađena zgrada, opet je to - zgrada, i to u Beogradu.
Kuća + posed na dobroj poziciji, privatne garaže, privatnost od pogleda, zvuka, ne lupa ti niko nad glavom, nema zajedničkih prostorija od kojih ljudi prave haos, zajedničkih garaža itd.
Ne znam otkad je luksuz u ovom gradu postao život u stambenoj zgradi, inače je svuda na zapadu koncept apartment/condo living nešto što se ostavlja sirotinji, dok srednja klasa i visoka klasa žive u kućama.
Mislim da ce to biti cene ako uskoro krenu u prodaju i ako bude slicna materijalizacija projektima u okolini.Hotel YU 7k+, a green line 3.5k?
Moguće, ali eto ne mogu da razumem baš toliku razliku.
U ovom gradu / drzavi je oduvek zivot u stanu posmatran kao veci luksuz od kuce
Mozda samo onda moja sfera ne znam, ja ne mislim tako i ne misle tako moji roditelji i stariji ljudi, ali mladji ljudi zele da su sto blize centru, izlascima itd, a tu nema kuca.ja ne znam odakle ti ovo
Koliko kuca ima na dobroj lokaciji u BGu?na dobroj lokaciji ako biras kucu vs stan, uvek je kuca bila premija
ti sada mesas o tome ko sta moze da priusti
Plac u sred šume u nacionalnom parku... Srećno sa dozvolom za gradnju.Prvi put čujem da je život u condominumu na Zapadu percipiran kao nešto loše I namenjeno sirotinji. Sa druge strane, u nekim slučajevima mogu da zamislim da život u kući ima prednosti. Voleo bih da znam gde u Beogradu postoji to što pišeš, da je pogled dobar, da je kuća potpuno izolovana (da nema komsija u neposrednom okruzenju) i da se nalazi blizu centra? U NS će to o čemu govoris postojati veoma brzo i to je razlog zašto sam uložio u plac na FG koji ima sve to o čemu govoriš- nalazi se u okviru NP, svuda je gusta šuma okolo, pogled nestvaran, mir i tišina u svako doba dana. Kada se probije tunel, do centra NS za manje od 15 minuta. Razmišljao sam da se u nekoj perspektivi za par godina tamo preselim, samo bih prethodno morao naci odgovarajući posao u NS što mislim da nije baš lagano. Commute na nivou FG-NBG je na nivou 45-50 minuta, ali ipak nije opcija za svakodnevno funkcionisanje, makar ne meni.
Karikiram u sred šume, plac ima sve dozvole i priključke. Nalazi se pored puta.Plac u sred šume u nacionalnom parku... Srećno sa dozvolom za gradnju.
Koliko kuca ima na dobroj lokaciji u BGu?
Slozices se da je logicno da kad ti neko kaze da zivi u kuci ne pretpostavljas da je u pitanju Dedinje / Stari grad vec neka naselja tipa Ledine / Borca / Banjica.
Znam dosta ljudi koji su nakon prodaje kuce / placeva u Batajnici otisli i kupili stanove u Zemunu/NBGD/Vracaru.
Ipak percepcija stana na Vracaru lozi dosta vise ljudi nego kuca na Ledinama / Banjici, i otud moja izjava.
Ali dobro, mozda samo ja tako to vidim
Najbolje bi bilo da grade samo novogradnju koja zadovoljava naše lične ukuse, na lokaciji koju mi izaberemo, i da po mogućnosti u njoj žive ljudi koje mi izaberemo. I da, umalo da zaboravim - da cenu odredimo tako da nam svima bude pristupačna. E onda bi svi bili srećni.Sjajan tekst o malogradjanstini koja zida/kupuje novogradnju!
Banovo Brdo, Golf naselje, Košutnjak, ubedljivo najbolji kraj za život u Beogradu, e tu su i besne kuće, brda poznatih živi tamo, ali te kuće su isto milion i jače, drugar je uzeo pre 2 godine baš jeftino, za oko 200 000 jednu kuću u raspadu pa je uložio još oko 300 000 da je sredi kako je zamislio, bazen, teretana, sauna, slana soba, lux al stvarno luxKoliko kuca ima na dobroj lokaciji u BGu?
Slozices se da je logicno da kad ti neko kaze da zivi u kuci ne pretpostavljas da je u pitanju Dedinje / Stari grad vec neka naselja tipa Ledine / Borca / Banjica.
Znam dosta ljudi koji su nakon prodaje kuce / placeva u Batajnici otisli i kupili stanove u Zemunu/NBGD/Vracaru.
Ipak percepcija stana na Vracaru lozi dosta vise ljudi nego kuca na Ledinama / Banjici, i otud moja izjava.
Ali dobro, mozda samo ja tako to vidim
Starosedeoci ne zele da im se doseljuju "malogradjani" u kraj a "malogradjani" ne vole starosedeoce jer gatekeepuju lokacije / krajeve.Najbolje bi bilo da grade samo novogradnju koja zadovoljava naše lične ukuse, na lokaciji koju mi izaberemo, i da po mogućnosti u njoj žive ljudi koje mi izaberemo. I da, umalo da zaboravim - da cenu odredimo tako da nam svima bude pristupačna. E onda bi svi bili srećni.
A možda ne bi ni tad, jer je previše "novo", mi se ipak pržimo na 60-te.
Teška demagogija, rekao bih i sa dozom zavisti.
Sjajan tekst o malogradjanstini koja zida/kupuje novogradnju!
Pitanje za raspolozene posle procitanog teksta: sta bi vas kao kontra-argument navelo da ipak kupite takvu novogradnju, (misli se da se nastanite tu a ne investiciono!), da vam to bude D.O.M. - da vam primorani vasim izborom mladi potomci biraju drustvo medju potomcima ljudi bez ukusa koji ce ih tako izgleda i vaspitati, itd. odnosno kako se stice stomak koji pristaje na: sta me briga gledam svoja posla ionako i u starogradnjji, pa sto ne bih i u tom epicentru unizene estetike medju slicnim komsijama upitne moralnosti?
Imaju li izvikani kvartovi, ikakav uticaj na mladog pojedinca, uopste njegovu porodicu, kvalitet zivljenja?
Ja sam pre par meseci obilazio ulicice sticajem okolnosti iznad Marakane, kuće/vile od po milion EUR, a kroz ulicu od parkiranih auta ne može da se izadje …o kojoj slobodi i privatnosti da pričamo…ne znam kako izgleda po Banovom brdu, Senjak isto ima cool, a ima i ludilo sa ulicicama …sve preko milion evra…kupis top plac na Dedinju, napraviš kuću od 5 min EUR i onda ti Zeks digne zdanje u komšiluku, Beograd treba i može da košta ovoliko i vise, ali ima dosta koraka i preduslova koje smo preskočili…tako da ovo stanje će morati da ima jedan reset ozbiljan, pa onda polako…Meni su te cene nebuloza jer da imam lovu na toj skali, siguran sam da ne bih živeo u stanu. Koliko god da je dobro urađena zgrada, opet je to - zgrada, i to u Beogradu.
Meni posle teksta koji je ovako krcat zajedljivoscu i kompleksima, bas dodje da kupim nesto u tim izvikanim kvartovima u inat. Covek stavlja malogradjanstinu u svaki drugi recenicu a sam je knjiski primer iste.
Sjajan tekst o malogradjanstini koja zida/kupuje novogradnju!
Pitanje za raspolozene posle procitanog teksta: sta bi vas kao kontra-argument navelo da ipak kupite takvu novogradnju, (misli se da se nastanite tu a ne investiciono!), da vam to bude D.O.M. - da vam primorani vasim izborom mladi potomci biraju drustvo medju potomcima ljudi bez ukusa koji ce ih tako izgleda i vaspitati, itd. odnosno kako se stice stomak koji pristaje na: sta me briga gledam svoja posla ionako i u starogradnjji, pa sto ne bih i u tom epicentru unizene estetike medju slicnim komsijama upitne moralnosti?
Imaju li izvikani kvartovi, ikakav uticaj na mladog pojedinca, uopste njegovu porodicu, kvalitet zivljenja?
A možda ne bi ni tad, jer je previše "novo", mi se ipak pržimo na 60-te.
Moguce, ne znam nista o autoru.Meni posle teksta koji je ovako krcat zajedljivoscu i kompleksima, bas dodje da kupim nesto u tim izvikanim kvartovima u inat. Covek stavlja malogradjanstinu u svaki drugi recenicu a sam je knjiski primer iste.