Aj čisto da podelim svoju priču.Svi prodaju za "koliko im treba" Pa i gastosi.
Dva puta sam kupovao stan pocetkom 2015 i sredinom 2018. Jednom od gastosa, drugi put od lokalca. Ne zna se ko je gori bio. Sa gastosom se nekako dogovorio da izbaci svoj nameštaj (nerealno ga cenio, odrali su ga majstori i trgovci) pa smo nekako sklopili dogovor a ovi domaci......tu je natezanje bukvalno u 100evra.
Pamtim taj period vrlo dobro. Nekretnine oko 2015 nisu bile toliko skupe, krenuo je oporavak ali nisi mogao da dodješ na red mahom od gastosa. Oni su se oporavili od SEKE jos 2011. Bile su liste čekanja za narednu zgradu (ili dve unapred) i mahom se sve prodavalo za keš. Nisu ni hteli da ti prodaju na kredit jer je za našu dijasporu to bio smešan iznos. Manje stanove bukvalno u Srbiji niko nije hteo da ti proda na kredit u izgradnji. Sve je unapred bilo rasprodato. Zato sam na kraju uzeo jeftino starogradnju i ostalo mi je para. Nisam mogao da čekam 2.5-3 godine na stan. Nesiguran je posao bio svima 2015. Skupljao jos para 2-3 godine, napredovao i onda mi je ispala novogradnja. To sam uzeo na kredit, sve što sam imao sam dao za učešće, gotov stan, preko poznanstva, pre oglasa.... lux stan. Platio ga tipa 5% vise u odnosu na cenu u izgradnji (ali jbg, kuhinja+svuda spušteni plafoni+djakuzi). Malo su me pravili ludim što sam "preplatio" polovan stan jer kao nije nov. A u njemu niko nije ziveo, samo je sredjen i zaključan.
Moji su prešli u taj stan u starogradnji. Njihov malo manji smo izdavali i on mi je otplatio pola stana. Drugu polovinu sam ja otplatio.
Vise sam imao sreće nego sto sam imao para (a nisam mnogo imao) ali tako se namestilo.....zajahao bull talas u pravo vreme i kao iskoristio. Pre toga sam odustao krajem 2011 od kupovine jer za novac koji sam imao nisam mogao da kupim ništa osim neke garsonjere u starogradnji i to na neki kredit. Cene su bile užasne tada kao i ponuda.
NFA
Poslednja izmena: