Suzuman
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 11.03.2024.
- Pohvaljen
- 3.741
Tako je, sve je visoko rizično osim nekretnina. Kupiš stan ili dva, izdaš lepo i mozak na livadi. Kao što kažete: zašto se uopšte premišljati, kada je to najbolja, najsigurnija, pa i najsvetija (ako ćemo o duhovnim aspektima našeg naroda), najmilija investicija.Dobro, ali akcije, kripto su visoko rizične stvari u odnosu na nekretnine i nećemo ih uzimati u obzir, takođe i razni biznisi, jer prosečan kupac se odlučuje za nekretnine zbog tog "mira u kući" što bi rekli.
Čudim se ljudima koji ovde pričaju o tim špekulativnim šemama koje nazivaju ETF; da praviš neke naloge kod stranih brokera, prijavljuješ porez (ni sam ne znaš kako), pratiš kretanje akcija (što je posao), praviš neki portfolio, a pojma nemaš šta je sve to. Šta jedan prosečan Milojica zna o tim fensi terminima poput "resistance level", moving average", "hedge" - smešno!
Mi smo stara škola. Kupovinom nekretnina ubijaš 10 muva (minimum) jednim udaracem. Inflacija te ne brine, krize te ne brinu, cene samo rastu, porez na izdavanje ne plaćaš, imaš gde da spavaš u slučaju da se nešto desi, naslednici su ti zbrinuti, procedure sve jednostavne, ROI zagarantovan, status u društvu takođe.
Beton je nepobediv, sve ostalo su samo gunđanja onih koji ga nemaju dovoljno u svom vlasništvu.
Prožme me tanka drhtavica neizrecivog ushićenja, kao u padavičara, kad živo zamislim kako se sva domaća i inostrana štednja poput žitke lave sliva i u nepovrat otplavljuje sav beton pred sobom. Ali saznanje da će stići sledeći, novi, sveži beton mi vrati tanak osmeh na lice.
Poslednja izmena: