Dolaze i ulažu tamo ljudi iz celog sveta, bukvalno si okružen milionerima iz celog sveta.
Ne poznajem tržište tamo i dvaput sam bio, mada mi dosta prijatelja živi tamo.
Ima sve svoje, kao kada bih rekao ma kakav Pariz postoji mogućnost terorističkih napada.
Ipak je ovo neki ozbiljniji level ulaganja, sa početnom cenom od preko 500k+ i što se spominje zagarantovan ROI 200%, bez cimanja sa tvoje strane.
Ovde sam baš i kačio moje ulaganje u stan u centru NS-a i ROI od otprilike od 210% za 7-8god.
Za Kopaonik ćemo videti ali za 12god od prihoda bih mogao isplatiti rentom bez cimanja celokupni apartman. Dok će apartman po mojoj proceni vredeti za 7god duplo(ako se ne promeni ekstremno klima).
Za BG isto ide odlično, sada bih mogao prodati stan za min 50% skuplje nego što sam ga uzeo pre 2-3god.
Ali svuda sam to lično radio i opremao i cimao se i uzimao u izgradnji ili totalno renovirao.
Kada bi se neko odvažio da garantuje pa makar i sa manjim ROI ili sa nekim fiksnim zagarantovanim delom na više godina kod tih Premium apartmana eto tada bi još više ljudi ulagali, evo predloži im na Zlatiboru
BG se pokazao odličan za ulagače skače vrednost nekretnina, zakupci se nadju odmah, ROI zavisi od stana, opremljenosti tvojeg snalaženja kao vlasnika u traženju zakupaca, ali si siguran jer je glavni grad, u NS-u takodje sigurni zakupci.
Ulazu stranci i u severni Kipar, tamo je tek nestabilno, ali to je neki risk of investment u koji ulaziš i ulažeš kada se drugi boje.