Ako se desi ovaj poslednji skok sto deluje kao da ce biti onda bi dxy morao pasti tu negde na 96-98Jel neko ima pretpostavku za DXY odnosno dolar kako ces se ponasati u narednih par meseci?
Poslednji skok cega? Mislis DXY ide malo gore pa opet dole?Ako se desi ovaj poslednji skok sto deluje kao da ce biti onda bi dxy morao pasti tu negde na 96-98
Ali bi ipak da kupe nekretninu u Srbiji i za to se skupljaju novci i kalkuliše..Nekolicina tih što su najavljivali pad su napustili forum, a ovi što su ostali su u fazonu da ih ne dotiče dalji rast, oni ionako razmatraju inostranstvo gde su hrana, usluge i nekretnine ionako jeftinije nego u Beogradu, a plate u proseku bar 3x veće.
Decidno..:
Ocekuje se da trziste ide gore, sto se i desava , kada trziste ide gore onda dxy ide dole. Dxy ce ici gore kada bude recesija ili kada se trziste rasproda. Kada ljudi prodaju akcije onda oni drze kes kada drzis kes onda dxy ide gore. Trenutno dxy je pao jer dosta ljudi i institucije nisu izasle sa trzista. Postoji jos razloga za DXY ali primetio si sigurno ovaj pad koji se desio juce a to je sve zbog Powell-ove najave da u septembru stize prvo spustanje kamata.Poslednji skok cega? Mislis DXY ide malo gore pa opet dole?
Uff. Ajde ovako, kada bih znao tacno kada ce i sta ce da se desi u dan, ja bih sada bio milioner, kao sto bi i ti sada kupio jos nekretnina ako bi znao da ce za 5-10 godina nekretnine da rastu do te mere da ti se isplati ako posmatramo nekretnine u investicionom smislu. Ne postoji sigurnost ni za sta ali postoje šabloni koji su se vec desavali ranije kroz istoriju. Ameri to kazu, istorija se ne ponavlja ali se uvek rimuje. Sve analize koje dam ovde nemaju 100% tacnost niti se ja ikada postavljam investiciono kao dam sam 100% u pravu, to nijedan investitor ne radi vec uglavnom se prate ciklusi i ulazes ili prodajes kada se trendovi menjaju i uvek imas naznaka kada ce to da se desi. Primer moj licni recimo poslednji ciklus koji sam investirao je bio u oktobru/novembru prosle godine jer sam primetio da se trend menja i portfolio mi je skocio, sto znaci da sam bio u pravu i u jednom trenutku sam imao profit od 250% ulozenog ali nisam uspeo da prodam na vrhu zato sto nemam magicnu kuglu da znam kada je vrh pa sam uspeo da prodam 50% portfolija na 120-140% i to je moj profit iz jednog ciklusa a drugih 50% sam ostavio na trzistu jer opet analizom je delovalo da rasprodaja koja se desavala je bila kratkorocna i bio sam i za to u pravu ali nikada, ama bas nikada ne smes da rizikujes da ostanes bez profita. Zakljucak je da kada ulazes nije bitno da li si u pravu na kraju ili ne vec da si na pravoj strani medalje a ja ne mogu da zaradim ako slepo verujem u nesto, otud analize. Isto tako ja znam da ce S&P 500 dugoročno samo da ide gore ali imace momente kada ce ici lose, to ja pokusavam da iskoristim.Decidno..:
Kada se desi ....u proseku...kada se desi a moze da se desi ranuje obicno se desi...samo ne znam još koja...treba videti...nekoliko scenarija ...pa čekam...
KAZE ČOVEK I NIŠTA...JOŠ SE PODSMEVA...
MAGLA...MAGLA
Uspeli da limitiraju administrativno kamate, ali možda ih zezne kurs dinara i sklizne ….pa eto opet nevolje…po ledjima korisnika kredita naravno…Nego razmišljam o ovoj uredbi NBS.....ona će možda usporiti pad kamata kod nas.....nisu baš dali sve detalje ali ako pada, sporije pada, ako raste, sporije raste. I da Euribor ode na nulu, opet zbog provizije banaka teško da ćemo videti ikad ispod 3.5....
Medveđa usluga verovatno......da nadoknade bankama uskraćen profit
Pašće za tačno 61.8%, zato što je tako Fibonači rekao. A ja mu verujem.Malo da protresem bulish sentiment na forumu
Kakav crni "black swan", sad kad nas čuje Mićo nadrljali smo.Svi znamo da black swan dogadjaji pre 100 godina vaze i danas, nista se nije menjalo od onda.
Kaže čovek uvek ima naznaka za desavanje ...za koji vremenski period... MOŽDA za 6 mesece ili za 5 do 10 godina...ali desiće, se ne uvek isto nego slično...Kakav crni "black swan", sad kad nas čuje Mićo nadrljali smo.
Ovo je za gosp.AnonaKaže čovek uvek ima naznaka za desavanje ...za koji vremenski period... MOŽDA za 6 mesece ili za 5 do 10 godina...ali desiće, se ne uvek isto nego slično...
Baba Vanga nešto slično beše ...
Fatalna nesreca aviona...ima naznaka...0.27 na 1 milion letova ili 0.001 % da se desi Vama..a ima 100.000 letova na dan.
I evo...sad Vi zaključite sto god da kažem da sam u pravu.
Ps. Imati 250% profit od uloženog a ne uspeti prodati...pa KAKO si onda imao profit 250%?
Bili smo bolji ali nismo pobedili ...ajde ...jel realna ova priča?
Ps ...pare se ulažu onda kada ih imaš..jer godine prolaze ..i računa se ono na računu ili potroseno..a ne ono štp je moglo a nije bilo...
Ja sam mojoj majci i plav i visok i uvek dete...a stvarnost je ..hmmmm
A i da sam toliki znalac ..sa 250 % profita...tj.bila bi moja al je nisam pitao...znaš kad bih bio na ovakvim forumima ...ili lečiš frustracije..misliš da....
Svi znamo da black swan dogadjaji pre 100 godina vaze i danas, nista se nije menjalo od onda.
Nemoguće predvideti..neočekivani i neshvatljivi....a kažeš SVI ZNAMO...eto ja ne znam
Nemoguće predvideti..neočekivani i neshvatljivi....a kažeš SVI ZNAMO...eto ja ne znam
Pusti Miču...Mićo ti li si? Ovo je taj nivo logike
Kakve veze ima plata u Babušnici, Paraćinu i Beogradu ako su van zemlje 20-30% jeftiniji proizvodi iz Srbije?
Kakve veze ima plata ako Grk, Bugarin, Rumun, Austrijanac, Italijan pa čak i Švajcarac uvoze iste proizvode iz Poljske preko jedne iste Nemačke firme i kod svih njih je cena 30% jeftinija nego kod nas
Mrtvi dezodorans (zaboravio da ponesem na more) 3.2 evra u Inostranstvu a kod nas 588rsd
Igračke klincu, playmobil (35+%) i Hasbro (20%) kupovao jeftinije.
Nemoj molim te da mi pričaš. Sve za šta sam se uhvatio je imalo smešnu cenu u odnosu na naše.
Korona prošla, nismo više zarobljeni u zemlji pa da nismo videli kako je kod ostalih. U kontaktu smo i sa ljudima koji su pobegli zbog našeg bulla.
Čiča Mića, gotova priča.Gasi forum motaj kablove
Izvini... U pravu si... Ne znam ni zasto objasnjavam.Kaže čovek uvek ima naznaka za desavanje ...za koji vremenski period... MOŽDA za 6 mesece ili za 5 do 10 godina...ali desiće, se ne uvek isto nego slično...
Baba Vanga nešto slično beše ...
Fatalna nesreca aviona...ima naznaka...0.27 na 1 milion letova ili 0.001 % da se desi Vama..a ima 100.000 letova na dan.
I evo...sad Vi zaključite sto god da kažem da sam u pravu.
Ps. Imati 250% profit od uloženog a ne uspeti prodati...pa KAKO si onda imao profit 250%?
Bili smo bolji ali nismo pobedili ...ajde ...jel realna ova priča?
Ps ...pare se ulažu onda kada ih imaš..jer godine prolaze ..i računa se ono na računu ili potroseno..a ne ono štp je moglo a nije bilo...
Ja sam mojoj majci i plav i visok i uvek dete...a stvarnost je ..hmmmm
A i da sam toliki znalac ..sa 250 % profita...tj.bila bi moja al je nisam pitao...znaš kad bih bio na ovakvim forumima ...ili lečiš frustracije..misliš da....
Ko je napustio forum?Nekolicina tih što su najavljivali pad su napustili forum, a ovi što su ostali su u fazonu da ih ne dotiče dalji rast, oni ionako razmatraju inostranstvo gde su hrana, usluge i nekretnine ionako jeftinije nego u Beogradu, a plate u proseku bar 3x veće.
" Zašto će se nešto Možda desiti " ukucaš ovo na Google i dobiješ ......e to.mi ne trebaIzvini... U pravu si... Ne znam ni zasto objasnjavam.