Pise cena nekretnina ako dobro vidim? Isto kao i kada kupis bilo sta drugo sto ti se ucini preskupo kod nas, pogledas koliko kosta u nekoj drugoj zemlji gde se daleko bolje zaradjuje. Jeste, ne mozes da preneses stan preko granice, ali bar da se vidi koliko su ove cene kod nas nenormalne, a nije samo cena nekretnina suluda. Da neko ko ne moze da priusti stan zna da i nije sve do njega, da nije lenj ili neradnik vec da su cene nenormalne ako kostaju vise nego eto u Stokholmu.
Ali taj podatak sigurno bode oci nekom ko prodaje stanove po Beogradu i Novom Sadu. Realno ni meni ne bi bas bilo lepo da mi neko koliko toliko kvari prodaju makar i ponekim postom na ovoj temi. Vesti se brzo sire, pogotovo ako iza postoji i argument, u ovom slucaju link sajta katastra
A to da planiras da se vratis, pa dobro, eto nemam nista protiv. Veruj mi da mogu isto to i ja koliko sutra ako treba i da zivim kao penzioner. Mogu da radim mesec dva godisnje ako hocu, cisto za dzeparac i da ostanem u formi.
To i jeste poenta EU da imas slobodu da radis i zivis gde hoces sa sto manje zezanja sa birokratijom. Znas kako ide kada neko nas dodje da trazi posao ovde. Prvo treba da nadje posao i firmu koja je voljna da ga dovuce preko migracionog sto nije bas lako, pa migraciono da odobri, dobija rezervni broj, pa mora da ostane na tom poslu i trpi ko zna sta sve jedno minimum 3 godine, u zavisnosti od posla, promena posla vuce niz zezancija. Sem za IT sektor do sada, nisam u toj bransi, eto prica se da su malo pritegli zaposljavanje. Ili da se zene za papire. A EU papiri - nadjes posao, dodjes, zdravo, ja dosao, odmah pun licni broj dobijas i sva moguca prava kao gradjanin. Menjas posao ako treba bez problema. Cesto je i samo engleski dovoljan, pa i to natucaju.
Hocu da kazem ti se Dzo mozda i vratis u Srbiju, budes tu neku godinu pa odlucis da se vratis u kisni Amsterdam ili neku drugu EU zemlju iz ko zna kog razloga, od toga da ti eto treba jos para do toga da izbije rat kod nas. Tvoja deca su gradjani Holandije i mogu tamo da se vrate kasnije. Sem toga sav taj komfor o kom pricas si stekao u Holandiji. Ti druze Dzo imas izbor, a nas narod nema, ljudi su zarobljeni i sludjeni.