Ti se kao i neki odvde pravis naivan da ne razumes koncept kamate? Nije tvoj stan sve dok ga ne otplatis, bar veci deo. Sve to vreme placas debelu kamatu banci. Posto i ti pomazes nekima da kupe stan kod nas na periferiji, bar im pokazi usput i plan otplate na kredit koji uzmu od banke, koliko ide na otplatu kredita, koliko na kamatu. Prvih 10 godina otplatis neku mizeriju od samog kredita.
Kao sto sam rekao i Dzou, nista ne brini, uzecu kada mi treba. Hvala bogu da ne moram da slusam savete agenata.
@Suzuman Pa ti si mlad na forumu. Iznosio sam par puta detaljne analize jos od pocetka teme koja je napucana za ove 3 godine. Pored toliko stranaca, mi im vise nismo ni zanimljivi. Zdravsto je poprilicno bolje od naseg. Postoje standardi koji se postuju i svako dobija isto. Besplatno, a to sto dobijaju pocevsi od samog doma zdravlja, kakva ispitivanja i analize, nasi ljudi mogu samo da sanjaju da odrade besplatno cak i u tercijarnim ustanovama, eventualno privatno ako nadju dobrog lekara da ih vodi kroz sve to.
Zabava preko zime, isto kao i kod nas, samo sto je vazduh kao na planini pa mozes da izadjes da setas. Drustveni zivot organizujes sam sebi tako da ne ocekuj da te neko zabavlja ako ne naucis jezik ili nisi socijalan. Ako bas hoce da razbiju monotoniju, uzmu 2 nedelje odmora, odu na neku egzotiku.
Hrana ovde? Pa o tome sam pisao x puta. Pocevsi od supermarketa, cene kao kod nas manje vise, a restorani da biras, kuhinje sa svih krajeva sveta. To kod nas nema. Imas i nase klasicne restorane ako ti bas to nedostaje i dobri su.
Vrtici se nesto sitno placaju, pisalo se i o tome, za razliku od ovih drugih iz EU gde im deci skidaju kozu sa ledja.
@ViktorViktor
Rissne je preko puta Stora Ursvik gde zivim pa cesto svacam tamo do marketa. Stambeno naselje kao i Ursvik samo sa lepim parkom kao sto kazes. Imaju i liniju metroa dok liniju za Ursvik tek sada privode kraju.
A cene, da ne kacim posebno neki stan, evo trenutne ponude. Kada se klikne na slutpriser vide se ranije prodaje. Cena se u poslednje vreme krece od 2900e/m2 koliko vidim pa na vise.
Trudim se da ne pisem puno o Stokholmu da ne smorim posten narod, ali kad vidim kakve bljuvotine ovde neki iznose onda bude jace od mene.