Po meni je to fina cena. Sam na placu, dvorište, svoj objekat - čist luksuz. Ubeđen sam da će placevi tek da rastu. Šta je 30k za 5 ari zemlje. Zemlje, koja je samo tvoja i možeš na njoj da zidaš objekat kakav ti je volja. U mnogim zemljama preko prodaju plotove po 200m2 na kojima dižu kuće u vis, nema mesta jedva za parking. I skupi su dosta...Ja bi za plac od 3-4 ara na dobroj lokaciji dao i 50k. Posle bi se par godina peglao sa dozvolama, ali bože moj, sve je za ljude
Jasno sve, samo par komentara.. Dobra lokacija je skupa reč
Meni je dobra lokacija za porodičnu kuću gornji Zemun, kraj Banovog Brda, Mirijevo, deo Jerkovića itd. E sad tu je ar 15.000-40.000 eura.
Pristojna lokacija je sledeći prsten ( kraj Jajinaca, najbolje na Avali, deo opštine Surčin, dobri placevi u Banovcima..) I to ti je uglavnom 10+ po aru.
E sad prostojna lokacija, ali u mom slučaju ne za porodičnu kuću je sledeći prsten. ( Ripanj, Zuce, deo Grocke, Umka, Pazova itd). To je ispod 10 soma, a moze i oko 5. ALi, tu vec krecu bagovi za infrastrukturom, nema škola, vrtić, autobus itd..
Pazova je po meni trenutno Šaomi opcija ko nema veći budžet, a da dobiješ vrednost za novac. Stara Pazova je ozbiljan gradić, Nova je bliže Bg-u, a Banovci i Bataja su baš blizu. Meni je Bataja baš Teheran fazon i tu ne bih mogao, ali Pazova mi je ok.
Moja ekipa i ja, kad smo krenuli da kupujemo zemlju na Avali i Kosmaju, pojedine parcele su bile ispod 500 eura po aru. Sad je neki minimum 1.500. Tri puta skuplje.
Surčin nismo uspeli da zatvorimo neku parcelu, bilo nekih pravnih marifetluka, ali je bilo ispod 3.000 ar, da kažem za 4 je bilo da se bira. Mislim da je sad dobrano preko 10.
Labor je skup ko otrov poslednjih 12 meseci, cena materijala tu i tamo.. To se stabilizovalo.
Sve u svemu, tržište kuća kasni za novogradnjom u gradu po trendu, nekih 12-18 meseci.
AKo ćeš da kupuješ zemlju, juče je bila najbolja opcija. Danas je druga najbolja...I u to sam siguran 101%