Mislim to i jeste razlog sto ljudi koji ne nadju dobar posao u Beogradu cesto idu preko.Ne mislim da je mentalitet, čitajte malo strane forume i videćete da su oni jednako očajni kao i mi.
Razlika je što manji broj ljudi na zapadu može uopšte da razmišlja o kupovini, prosto su cene u metropolama potpuno nedostupne i za srednju klasu. Npr. kuća u Bostonu ili LA predgrađu košta milion dolara, stan u Minhenu 800k itd. A pošto su svi dobri poslovi u gradovima, oni prihvataju da rentaju i nadaju se nekim promenama na bolje (isto kao i mi).
Glavna razlika između Srbije i zapadne Evrope/USA jeste što imaju alternativu, postoji značajan broj urbanih centara koji nude dobre poslove, onda tamo čovek može da se preseli u drugi grad i nađe super posao, dok je Srbija centralizovana preko svake mere.
Dosta stanovnista je istisnuto od kupovine stana u centralnim opstinama Beograda ili u samom Beogradu, samo ne znam zasto neki ljudi u ovoj temi misli da ce promene ici na bolje, po meni ce ici samo na gore (kao na zapadu).
Posebno za centralne opstine ovo vazi i tu ce najvise doci do raslojavanja drustva u sledecim decenijama, kao sto sada je slucaj u npr Beogradu na Vodi tako ce kroz koju deceniju vaziti za jos vise delova grada.