ccc
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 21.11.2016.
- Pohvaljen
- 2.490

(VIDEO) Srušila se terasa i deo fasade sa zgrade na Novom Beogradu
Stanari su, kako kažu, više puta ukazivali na problem dotrajalosti fasade

kolko bese ovde kvadrat?![]()
Stanari su, kako kažu, više puta ukazivali na problem dotrajalosti fasaden1info.rs
Kao nekadašnji stanovnik bloka 21, o ovakvim situacijama sam već pisao. Pre svega, ti blokovi su građeni pre 50-60 godina, a decenijama ništa nije ulagano. Među stanarima koji žive u zgradama ne postoji konsenzus da se organizuje redovno čišćenje ulaza, a kamoli da se izvrši investiciono ulaganje i saniranje fasade. Jedan komšija koji stanuje u zgradi preko puta moje u stanu od 117 m2 čija je trenutna tržišna vrednost minium 350k eur mi je tražio 2000 dinara na zajam jer nije imao za hranu, dug za infostan je već u hiljadama eur. Naravno, ne pomišlja da isti stan proda i preseli se negde gde može da servisira tekuće troškove. Sa takvom strukturom stanara i načinom razmišljanja nije ni čudo što se ovakve stvari dešavaju.![]()
Stanari su, kako kažu, više puta ukazivali na problem dotrajalosti fasaden1info.rs
Uopšte nije bitno kolika je tačna vrednost stana u kontesktu onoga što sam pisao. Dakle predmetni stan vredi nekoliko stotina hiljada eur, a vlasnik stana nema za hranu, shvataš li apsurd te situacije? A to nije usamljeni primer. U svakom slučaju, u tim blokovima oko Ušća veća je verovatnoća od pada fasade nego pada cene kvadrata. A ne moraš tražiti oglase u bloku 29 kada imaš primer baš takvog stana identične strukture i veličine u bloku 21.117 m2, 350k, na toj lokaciji?
Yeah, right![]()
ovakva je cena, jer je do autoputa117 m2, 350k, na toj lokaciji?
Yeah, right
Evo da se smanji malo lozenje, koliko košta prosečan stan u bloku 29, nesto "vece" kvadrature, a kamoli da je cetvorosoban:
![]()
Prodaja stanova | Halo oglasi
Aktuelni oglasi za prodaju stanova u Beogradu i Srbiji, novogradnja i lux stanovi, uknjiženi i stanovi od vlasnikawww.halooglasi.com
Dečko, za sve ovo vreme koje si provodiš na ovom forumu, ne kapiraš fundamentalne stvari. U novim zgradama su razne lođe, terase, itd. u sklopu kvadrature stana, za razliku od starogradnje gde su važila neka druga pravila po pitanju knjiženja kvadrature, pa shodno tome uknjiženi kvadrati ne odgovaraju uvek stvarnoj veličini stana. Naravno, problem postoji kod stanova gde je nešto naknadno budženo, dograđivano, itd, a taj dodatni segment nije uknjižen. Ovde se radi o celovitom stanu sa svim pripadajućim elementima tako je potpuno irelevatno da li je stan uknjižen na 16 ili 116 m2, jer on materijalno ima 116 m2 i kao takav se i prodaje. Svakako nema bojazni da će neko doći da ti sruši taj neuknjiženi deo stana.Oglasena cena jeste mozda 350k evra, ali trzisna cena ovog stana po naduvanim cenama je max 270k evra (kad budu pale cene bice i manje), jer za taj blok je prosecna realizovana cena malo manja od 3k e/m2, a ovaj stan ima 92m2 uknjizena.
Lepo ti je BillHicks objasnio. Znam ja da se u starim zgradama vrlo cesto terase ne racunaju u kvadraturu stana. Bas zato ta uknjizena kvadratura se i gleda u rgz, bez obzira na to kolike su terase. Nije bitno po kojoj je ceni taj stan oglasavan i sto su ga agencija i prodavac predstavljali kao veci, on je prodat po toj ceni po kojoj je prodat. Kad podelis tu realizovanu cenu sa uknjiuzenom kvadraturom, dobijes realnu cenu. Ako bi dodao i terase, realizovana cena po m2 bi bila jos i niza. Dakle, taj stan od 116 kvadrata kad se bude prodao ce se u rgz voditi kao stan od 92m2, a za po nekoj prosecnoj ceni od 2.900m2 za taj blok, to je manje od 270k evra.Dečko, za sve ovo vreme koje si provodiš na ovom forumu, ne kapiraš fundamentalne stvari. U novim zgradama su razne lođe, terase, itd. u sklopu kvadrature stana, za razliku od starogradnje gde su važila neka druga pravila po pitanju knjiženja kvadrature, pa shodno tome uknjiženi kvadrati ne odgovaraju uvek stvarnoj veličini stana. Naravno, problem postoji kod stanova gde je nešto naknadno budženo, dograđivano, itd, a taj dodatni segment nije uknjižen. Ovde se radi o celovitom stanu sa svim pripadajućim elementima tako je potpuno irelevatno da li je stan uknjižen na 16 ili 116 m2, jer on materijalno ima 116 m2 i kao takav se i prodaje. Svakako nema bojazni da će neko doći da ti sruši taj neuknjiženi deo stana.
Labude ako merac pokaze da je tako nema razloga da mu ne verujemo. Zlatibor je sirok pojam. U centru, gde najveci broj ljudi boravi dok je na zlatiboru i gde se grade Lux Lux aparmanti sigurno nije cistiji kada se zalozi je nemaju svi podno grejanje, dok kad se ode par km odatle mozda i jeste. Ne zaboravi da je New York na okeonu, odakle stalno duvaju neki vetrovi zbog cega je vrrovatno i cist morsko vazduh. I u BG kad dune kosava se procisti.Zar ti nisi lajkovao one morbidne izjave da Njujork ima čistiji vazduh od Zlatibora...šta se sad čudiš!?
U principu nema cvrstih pravila.Dečko, za sve ovo vreme koje si provodiš na ovom forumu, ne kapiraš fundamentalne stvari. U novim zgradama su razne lođe, terase, itd. u sklopu kvadrature stana, za razliku od starogradnje gde su važila neka druga pravila po pitanju knjiženja kvadrature, pa shodno tome uknjiženi kvadrati ne odgovaraju uvek stvarnoj veličini stana. Naravno, problem postoji kod stanova gde je nešto naknadno budženo, dograđivano, itd, a taj dodatni segment nije uknjižen. Ovde se radi o celovitom stanu sa svim pripadajućim elementima tako je potpuno irelevatno da li je stan uknjižen na 16 ili 116 m2, jer on materijalno ima 116 m2 i kao takav se i prodaje. Svakako nema bojazni da će neko doći da ti sruši taj neuknjiženi deo stana.
Kako je moguce da ga Infostan nije tuzio i da mu nisu zaplenili i prodali stan? U normalnoj drzavi taj stan bi bio prodat na licitaciji, dug namiren a ostatak prebacen na racun bivseg vlasnika bez ikakve diskusije sa njim. Pri tome bi bio iseljen milom ili silom nakon licitacije i ulaska u posed novog vlasnika. Nemam apsolutno nikakvu empatiju prema takvim ljudima.Kao nekadašnji stanovnik bloka 21, o ovakvim situacijama sam već pisao. Pre svega, ti blokovi su građeni pre 50-60 godina, a decenijama ništa nije ulagano. Među stanarima koji žive u zgradama ne postoji konsenzus da se organizuje redovno čišćenje ulaza, a kamoli da se izvrši investiciono ulaganje i saniranje fasade. Jedan komšija koji stanuje u zgradi preko puta moje u stanu od 117 m2 čija je trenutna tržišna vrednost minium 350k eur mi je tražio 2000 dinara na zajam jer nije imao za hranu, dug za infostan je već u hiljadama eur. Naravno, ne pomišlja da isti stan proda i preseli se negde gde može da servisira tekuće troškove. Sa takvom strukturom stanara i načinom razmišljanja nije ni čudo što se ovakve stvari dešavaju.
Misliš da trebam da pišem ekspoze, da bi sve objasnio.Druze nije sve crno belo. Postoje ljudi koji prodaju manji stan da kupe malo veci zbog dece, ljudi se razvode, prodaju veci da kupe dva manja itd itd. Dokle vise delite ljude na dve grupe, ima milion razloga.
Kada sam ovde pisao,da nema krize,i da država podiže plate i penzije da peglaju inflaciju,forumaši su se smejali.Najnovija vest. Najavljen dramatičan rast plata i penzija do kraja godine. Ima da eksplodira sad tražnja za stanovima, ima sve avenije i rezidencije da odu ko jutarnji burek.![]()
Kršogradnja,starudijogradnja,polovnjače,sav taj raskoš, u jednoj slici.![]()
Pa kad navale penzioneri da kupuju stanove za kesKada sam ovde pisao,da nema krize,i da država podiže plate i penzije da peglaju inflaciju,forumaši su se smejali.
Ko će na kraju da se smeje,bumo videli.
Misliš da trebam da pišem ekspoze, da bi sve objasnio.
To o čemu pišeš,odvija se, i u ratu,i u najtežim krizama,znači ne može da bude pokazatelj bilo kakavog trenda,a mi ovde predviđamo trendove.Profesionalci da zarade pare,obični smrtnici da reše stambeno pitanje.
Kada sam ovde pisao,da nema krize,i da država podiže plate i penzije da peglaju inflaciju,forumaši su se smejali.
Ko će na kraju da se smeje,bumo videli.
Kršogradnja,starudijogradnja,polovnjače,sav taj raskoš, u jednoj slici.
Novogradnja je bar sigurnija,na glavu može samo stiropor da ti padne![]()
Ne moze da se prodaje nesto sto vredi mnogo vise od dugovanja a verujem da je ovde slucaj. A ovo sto ste napisali- bez ikakve duskusije sa njim- mi deluje da ste za diktaturu i sprovodjenje arnarhije jedne strane bez zastite druge te se nadam da se vama ta diktatura i arnarhija druge strane bez zastite po vas nekada u nekom slucaju nece desiti.Kako je moguce da ga Infostan nije tuzio i da mu nisu zaplenili i prodali stan? U normalnoj drzavi taj stan bi bio prodat na licitaciji, dug namiren a ostatak prebacen na racun bivseg vlasnika bez ikakve diskusije sa njim.
Sad ćeš probuditi borce za ljudska prava. Nije to problem države već njegove niske svesti da proda stan nek i za 250k, za 50 kupi garniseru u jeftinijem delu grada i ima 200k da troši do kraja svog života.Kako je moguce da ga Infostan nije tuzio i da mu nisu zaplenili i prodali stan? U normalnoj drzavi taj stan bi bio prodat na licitaciji, dug namiren a ostatak prebacen na racun bivseg vlasnika bez ikakve diskusije sa njim. Pri tome bi bio iseljen milom ili silom nakon licitacije i ulaska u posed novog vlasnika. Nemam apsolutno nikakvu empatiju prema takvim ljudima.
Koliko je to povećanje u ceni trešanja? Koliko više kg može da se kupi?"Drzava podize plate i penzije da peglaju inflaciju"????
Nedostaje elementarno poznavanje zakona ekonomije vidim...jel se dodavanjem ulje na vatru gasi vatra? Vidim plamen socijalizma nikako da se ugasi.
A sto se tice krize, ona jeste tu, sa tendecijom da se pogorsava. Nisam kataklizmicar, takvi ljudi su komedija za sebe, ali ko veruje u mit da "muzika ne moze stati" ce doziveti hladan tus. Svet oduvek zna za uspone i padove, uspon smo imali a sada sledi pad - i tako u krug.
Ne, bas suprotno, red i zakon.Ne moze da se prodaje nesto sto vredi mnogo vise od dugovanja a verujem da je ovde slucaj. A ovo sto ste napisali- bez ikakve duskusije sa njim- mi deluje da ste za diktaturu i sprovodjenje arnarhije jedne strane bez zastite druge te se nadam da se vama ta diktatura i arnarhija druge strane bez zastite po vas nekada u nekom slucaju nece desiti.