Šta je novo?

Cene nekretnina

@niki
Pa jasno. Ali biće sužen izbor: da iznajmiš u Beogradu, eventualno da se mučiš da kupiš iposoban za 4-članu porodicu i to ti je to, ili da za istu takvu porodicu kupiš nešto normalne veličine u 3 lepe. I onda će vremenom nemalo njih da izabere to poslednje.

Nema nekih top opcija, osim za ogromne pare (300.000 € i sl. su ogromne pare).

Ne, definitivno mora železnica mnogo više da se razvije ne bi li se ovde podigao kvalitet života.

Npr, da cela Bačka može za pola sata da bude u Subotici, ili Novom Sadu..ja ne bih više toliko forsirao gradnju autoputeva, već pruga... mislim da nije dobro da se Somborac stimuliše da svojim autom nekim novim brzim putem dolazi u Novi Sad na posao, tamo doprinosi gužvi u saobraćaju, traži parking, haos itd.. ne, brzim, udobnim i tačnim vozovima manja mesta treba da se povezuju sa većim centrima... da ljudi mogu da žive u mirnijem okruženju, prijatnijem za život, gde povoljnije mogu da se skuće, ali da imaju brzu i pouzdanu vezu sa gradovima... isto tako i u drugim krajevima Srbije.
Ti sada u teoriji mozes da zivis u Indjiji i da radis u Beogradu sasvim komotno (linija Soko). Ali to je ogroman rizik znajuci gde zivimo. Koliko dugo ce Soko raditi ok, koliko je pouzdan, da li cu svaki dan moci da stignem na posao? Sta ce uopste biti sa linijom za 5 godina? Ne mogu da se kladim na srpske zeleznice.
Soko ide NS-BG. Regio staje u Indjiji. 28 minuta je do Tošinog Bunara. Inače, NCR je pored stanice i bezbroj ljudi dolazi vozom na posao ...

još odavno tvrdim da sve nekretnine na liniji Bg-NS će samo da skaču.
Komšija kupio stan u Pazovi, lep trosoban, novogradnja, mala deca, ima vrtić, škola, ma super.

On je za 20 min na Nbg vozom, za 30min kod Vuka gde mu je i posao, a za 25 u NS ako želi,
svoj stan u Bg izdao nekim likovima za 500e i rešio problem.
posle kad deca napune 18g nek vide šta će

Pre stigne čovek iz Pazove u centar Bg nego sa Miljakovca
Da samo podsetim:
čovek Regio + BgVozom funkcioniše već više od 6 meseci, prezadovoljan.

Kupuje li ko sta ovde
Prodaje li ko sta ovde
Samo priča u prazno
Ajmo navali narode centar i periferia i ono izmedju sve se nudi sve se traži...
Neko će uzeti 66 m 2 u milutina milankovica
Neko će uzeti 300m2 u batajnici
Za iste pare pa ko voli neki izvol
Navali narode jos malo pa nestalo
Da tu je i Mirijevo drugi nbg blokovi ....

Ne nego ljudi beze iz banke jer je banka nesigurna. Nekretnine su sigurniji vid stednje od banke ili gotovine! Ono sto treba jos da se desi jeste da ljudi shvate da cak i ako izvade gotovinu iz banke i dalje je to nesigurno! Posto nam najverovatnije sledi bailout (jos stampanja) u prevodu bolje i supu ili rupu kupiti nego imati gotovinu. Gotovinu treba imati tek toliko koliko mozes da priustis da izgubis a sve ostalo trpaj u cigle!! Samo pitanje je ko je dovoljno lud ili glup da prodaje nesto u ovom trenutku!

BF9A06D9-6220-4C67-BC44-5D33793F59A5.jpeg

Ne nego ljudi beze iz banke jer je banka nesigurna. Nekretnine su sigurniji vid stednje od banke ili gotovine! Ono sto treba jos da se desi jeste da ljudi shvate da cak i ako izvade gotovinu iz banke i dalje je to nesigurno! Posto nam najverovatnije sledi bailout (jos stampanja) u prevodu bolje i supu ili rupu kupiti nego imati gotovinu. Gotovinu treba imati tek toliko koliko mozes da priustis da izgubis a sve ostalo trpaj u cigle!! Samo pitanje je ko je dovoljno lud ili glup da prodaje nesto u ovom trenutku!

Pogledajte prilog 155958

Opa krece i FIrst Republic Bank!!

Sledeci je Wells Fargo!
Neverovatno kako sve opet počinje u USA. Ovde nema spasa ni u kupovini nekretnina. Ni u berzi. Ni u kruptu. Jednostavno je Game Over.

Ponedeljak je vazan dan pod uslovom da PREVISE ljudi ode u banku da podize depozite. Ako bude kriticna masa ni bailout nece pomoci.
Da bi ih umirili ocekujem da objave sutra uvece nesto vazno da bi umirili situaciju i ljude.
Bailout = stampanje i idemo u inflaciju ali bolje to nego da se urusi sitem. Ako se to desi eto novog rasta cena nekretnina ali ovog puta ozbiljnijom brzinom.
Zahvajujuci @Wolf mocicemo da pratimo situaciju!!

Ponedeljak je vazan dan pod uslovom da PREVISE ljudi ode u banku da podize depozite. Ako bude kriticna masa ni bailout nece pomoci.
Da bi ih umirili ocekujem da objave sutra uvece nesto vazno da bi umirili situaciju i ljude.
Bailout = stampanje i idemo u inflaciju ali bolje to nego da se urusi sitem. Ako se to desi eto novog rasta cena nekretnina ali ovog puta ozbiljnijom brzinom.
To se u narodu kaže "Jedan korak napred, dva koraka nazad". Ovoga puta ih ni štampanje neće spasiti. Sistem će se svakako urušiti, a pad cena nekretnina je neminovan. Hvala @Wolf na sajtu na kome možemo da pratimo predstojeću lavinu.

vradovicu tebi ništa ne zameram, jeste da pišeš malo budalasto, ali si uporan u tome…
Ono sto mi nije jasno je moderator Igor koji briše postove, pokusava da drži neki nivo foruma, a ovaki postovi su mu ok…čovek se zluraduje inflaciji i to povezuje sa rastom cena nekretnina …jeste priznao da je 90-tih zbrisao sa milon evra u USA, ali ko je bio ovde seća se najveće svetske inflacije i cene nekretnina od par stotina maraka po centru…sto kažu ovi mladići Game over, makar za tržište nekretnina, za ostalo ćemo se snaći…

Ja sam nekoliko puta ponovio , ozbiljan reset je dobar za društvo, ali i za tržište nekretnina…

Kada prosečne plate dosegnu preko 1200€, moći će Beko da proda luku Beograd nekome i da se to prodaje po 3500€/kvm, onda smo održivi i kao društvo, ekonomija i tržište nekretnina…

vradovicu tebi ništa ne zameram, jeste da pišeš malo budalasto, ali si uporan u tome…
Ono sto mi nije jasno je moderator Igor koji briše postove, pokusava da drži neki nivo foruma, a ovaki postovi su mu ok…čovek se zluraduje inflaciji i to povezuje sa rastom cena nekretnina …jeste priznao da je 90-tih zbrisao sa milon evra u USA, ali ko je bio ovde seća se najveće svetske inflacije i cene nekretnina od par stotina maraka po centru…sto kažu ovi mladići Game over, makar za tržište nekretnina, za ostalo ćemo se snaći…

Ja sam nekoliko puta ponovio , ozbiljan reset je dobar za društvo, ali i za tržište nekretnina…

Kada prosečne plate dosegnu preko 1200€, moći će Beko da proda luku Beograd nekome i da se to prodaje po 3500€/kvm, onda smo održivi i kao društvo, ekonomija i tržište nekretnina…
Problem sa tim resetom je to što će prvo svima da resetuju novčanike i ušteđevine, pa tek onda da resetuju sam sistem.

Ne treba da se ljutis jer samo prenosim vesti i nista drugo. Ponekad dam neki komentar ali to je to :) uglavnom samo prenosim vesti da i drugi mogu da vide nista drugo.
Razumem da te vesti nisu dobrodosle onima koji zele nize cene i da njima to stvara stres ali red je da ispratimo realnost.

Reset ne znam ni kako bi se odradio iskreno ;-) u opste ne razumem taj koncept.

Novčanici su već u ozbiljnom resetu, penzioneri udju u Maxi, pregledaju šta je na akciji i ako nema ništa sto im treba izadju bez da kupe ista…naravno da neće biti prijatno, ali ovo radovanje hiperinflaciji u USA koja će da pogura cene nekretnina u BW, eee jbg kume, mnogo je …

Zar ne mogu da uvedu bank holiday?

Novčanici su već u ozbiljnom resetu, penzioneri udju u Maxi, pregledaju šta je na akciji i ako nema ništa sto im treba izadju bez da kupe ista…naravno da neće biti prijatno, ali ovo radovanje hiperinflaciji u USA koja će da pogura cene nekretnina u BW, eee jbg kume, mnogo je …
Dobro ti to dozivljavas kao radovanje i sad razumem sta hoces da kazes. Treba da dozivljavas to kao dobronamerno upozorenje sta se sprema. Nije mi namera da se radujem tim stvarima vec da upozorim ljude na ono sto je moguce da dolazi! Zao mi je sto si to tako protumacio. Ja samo zelim da podelim i neki drugaciji pogled na svet od vecine i da tako doprinesem nasoj temi jer na kraju svi smo ovde razliciti.

Ne treba da se ljutis jer samo prenosim vesti i nista drugo. Ponekad dam neki komentar ali to je to :) uglavnom samo prenosim vesti da i drugi mogu da vide nista drugo.
Razumem da te vesti nisu dobrodosle onima koji zele nize cene i da njima to stvara stres ali red je da ispratimo realnost.

Reset ne znam ni kako bi se odradio iskreno ;-) u opste ne razumem taj koncept.
Pa šta ne razumeš, cene otišle naviše 30-40% za dve godine sto nije normalno, sad za toliko naniže, ako uzmeš digitron videćeš za koliko ide dole.. a moraće malo da se stisnu i oficiri korumpiranog sistema , kriza…iskreno savet za čuvanje vrednosti novca kroz investiranje u soc-solitere u BW je vrlo diskutabilno koliko će se sačuvati vrednost…

Ja ne mislim da su cene otisle na gore vec da je valuta izgubila vrednost a da su cene tu gde jesu. Kada posmatras sve kroz prizmu dolara/eura/dinara jeste sve je poskupelo ali zasto gledati kroz te valute koje kontinuirano gube vrednost. Problem je sto valute idu na dole i tome izgleda da nema kraja. Jedini nacin da prestanu da padaju je da puste da banke propadaju ali na taj nacin moze da se izazove opasan "bank run" i da se dogodi domino efekat sto verujem da niko nece. Zato je opsano 1.) stedeti novac 2.) cuvati novac kod kuce 3.) cuvati novac u banci.

Ja ne mislim da su cene otisle na gore vec da je valuta izgubila vrednost a da su cene tu gde jesu. Kada posmatras sve kroz prizmu dolara/eura/dinara jeste sve je poskupelo ali zasto gledati kroz te valute koje kontinuirano gube vrednost. Problem je sto valute idu na dole i tome izgleda da nema kraja. Jedini nacin da prestanu da padaju je da puste da banke propadaju ali na taj nacin moze da se izazove opasan "bank run" i da se dogodi domino efekat sto verujem da niko nece. Zato je opsano 1.) stedeti novac 2.) cuvati novac kod kuce 3.) cuvati novac u banci.
Paa i evro realno treba biti sada najmanje 200 din.ali ga vestacki odrzavaju i zato je inflacija tolika.
Ne zna drzava vise kako da zaradi i opljacka narod i nema vise para od MMF.

Vrh