A neko zezne organizam jer je pio antibiotike koje nije trebao da pije zbog virusne infekcije, čemu on da se raduje?
@Wolf
promiče ti u računici da će osoba B dve godine duže otplaćivati stan od osobe A i da je osoba A za te dve godine već otplatila deo kredita. Dakle dve godine rentiranja + dve godine dužeg kredita, refinansiranje, ulazak u kredit iz kredita... *Nije finansijski savet. Ja se ne bih igrao. A za te dve godine dužeg kredita desi se ovo isto npr osoba A završi kredit dok osobu B uhvati inflacija, skok kamate i pojede mu svu razliku, a možda čak bude i u minusu. Osoba A je dve godine ranije kupila stan i otplatila kredit. Osoba B ne može nikako da ima 20% manju ratu.
Ako uzmemo u računicu da se ovde viče balon od 2016te godine, osobe koje su do pre samo godinu dana kupile stan na kredit su u debelom plusu jer nisu plaćali kirije u odnosu na ove koji čekaju pucanje balona i sada su im kriije poskupele. Za 10tak godina ako se desi to čuveno pucanje balona, osobe A su polovinu stana već otplatili, a osobe B tek čekaju muke sa kreditom, kamatama, da ne spominjem kirije u tom trenutku.
Druga opcija je osoba A kupi sada stan od 200000e i kamatom od 5.5%, a osoba B ima opciju za dve godine da kupi isti stan od 240000e i kamatom od 7%.
Takodje kamata raste postepeno pa osoba A ima da guli do kamate osobe B, opet otplaćen deo kredita. U računici se postavlja da kreću cene da padaju od sutra i za dve godine je cena 20% manja.
Moguće da sam negde omašio, ako jesam slobodno ispravi. Iskreno me zanima kako si dosao do razlike od 40k
Jer po toj računici ispada da rata pada sa padom cene stana nevezano za kamate. (cena pala za 20%, korisnik kredita uštedeo 20%).
Naravno svestan sam i ja da je računica drugačija ko ne plaća kiriju i ko kupuje investiciono.
Naravno sve su ovo predpostavke (da je sad vrhunac cene i da će za dve godine biti 20% manja cena, a tih dve godine može biti i 6 godina) i sve se svodi na već rečeno. Kataklizmu koji pojedini ovde najavljuju čekaju oni iz svoje koristi, baš ih briga i za porodice i za poslove koji će drugi izgubiti.