Isto sam računao. Da ratu minimum može jedna plata da pokrije. Nisam kompleksaš, dok sam bio mladji razmišljao sam i to poprilično o krnjači, karaburmi... Kako je plata rasla rasla je i mogućnost kupovine boljeg stana, mogao sam da kupim neki i u "krugu dvojke" ali nisam hteo toliko da rizikujem jer ne znam šta će biti sutra. To bi značilo kompletna uštedjevina plus maximalno opterećenje plate, a to nikako nisam hteo. U najvećem su problemu ljudi koji razmišljaju kupiću "za sve pare".Moje neko pravilo je bilo kada sam uzimao kredit je zeljeno učešće+pretpostavka da jedno od nas ostane bez posla da imamo dovoljno jos ustedjevine da izguramo 3 godine jer ne znas sta sve moze da se desi u zivotu. To mi je bio minimum risk.
Inace ljudi ne razmisljaju o ovim stvarima. Uzimaju kredite na 30 godina bez razmisljanja. Samo razmislite gde je bila Srbija pre 30 godina i koliko je to dug rok
Ima ali se sve zanimljivo i dobro brzo proda pa ostanu neatraktivni stanovi gde investitor dodatno podigne cene jer je ostalo prodao. Kada ne bude više mogao tako da proda tada će i pasti cene, a ja se nadam de će se to desiti uskoro. I kirije da dodju na normalni nivo.Nekako mi deluje kao da svi pisu da nema novogradnje a ja je svuda vidim
@Wolf
eto još jedan dodatak za sajt. Kalkulator kredita. Samo ubaci više varijabli od ovih koji su već pominjani