Čak i nakon 1000 stranica nisi razumeo suštinu- nije problem tvoje mišljenje da su cene visoke u odnosu na lokalne plate, to znamo svi. Ja bih prvi da budem vlasnik novogradnje, a ne nasleđenog stana u commie bloku, ali tako je kako je. Drugo, ako pogledaš broj transakcija u Beogradu u proteklih 2 godine videćeš da su destine hiljada ljudi kupovali nekretnine, često po cenama daleko većim od tih 2000 eur koje ti spominješ. Znači, svi ti ljudi su budale, a ovi što očekuju luksuz za svoj mukotrpno zarađen novac su pametni i znaju da cene svoj novac. Treće, ova tema postoji od 2010. godine kada su cene objektivno bile niže nego 2008. pogledaj šta su tada ljudi pisali i kakva je percepcija bila-isto što i ti govoriš, prenaduvane cene, precenjeni stnovi. Pogledaj zatim diskusije iz 2013 i 2014. kada su cene objektivno bile na minimumu, ljudu su pisali da je pad cena smešan i da tek treba da se dogodi veći pad i da treba čekati sa kupovinom. Bukvalno copy paste onoga što ti pišeš ovde 10+ godina kasnije. Čak i da cene sutra padnu 10, 15 ili 20% , nezajažljivi ali ekonomski needukovani posetri sa ovog foruma će reći kako je to ništa i da tek sledi pad od 70%. Tako da, bilo ko ko je radio u skladu sa većinksim mišljenjem iznešenim na ovoj forumu, radio je protiv sopstvenog interesa, jer je cene nikako da padnu na taj famozi REALNI nivo, tako da realni ljudi poput vaspitačice iz vrtića, radnika pošte ili medicinske sestre od svog rada mogu bilo gde kupiti stan. Bojim se da će životi svih nas proći, a takav realni ekvilibrijum će ostati potpuna utopija....
Ja čak i ne pricam o ,,realnim,, cenama no PONUDI.
Moguće da ne kapiram (iskreno) kako funkcioniše samo kazem šta ja mislim trenutno.
Isto sam mislio i 2021 i 2022 da cene nisu realne i da nije vreme i da je naduvano ali posto sam tražio za zivot jurio sam i tad kredite i sve samo da se skucim jer je bilo iole neke PONUDE i relativno ok kredita, ali sve je nestajalo jako brzo.
Od septembra 2022 i famozne navale Rusa toga vise nema (bar za entery level cene)
Slažem se da ljudima nikad nece biti OK i uvek će biti naduvane cene.
Kažem kao neko ko je jurio, i koga su izbacivali sa stana zbog istih tih Rusa navale i ludila sa gajbe sa trudnom ženom (koja je i izgubila dete tad) da ovo vise nema smisla za mene i da sad stvarno te neke zidove za te uslove ne želim da kupim.
I da isto tako ne verujem u dušebriznost ponekih ljudi ovde koji se odjednom javljaju i savetuju ili ostaju godinama da edukuju.
Ja ponavljam ovde kao neko ko je bio očajan i baš jurio to da ovo nema smisla i da svako radi šta želi ali sad ti zidovi bar za mene ne vrede to.
Draži su mi čak i zidovi stare gajbe kod mojih od tog robstva kredita i Orlovskih Mirijeva, Krnjača i Ledina koje trenutno imaju za te neke iole izvodljive cene.
To je sve. A stvarno svima želim sve najbolje i da se skuće ili obrnu pare na 6-oj gajbi i sta god. Ne zameram nikome svako neka cepa svoje.
Da smo živi i zdravi.
Samo kao neko ko je bio jako zaslepljen zelim da kazem svima koji uzimaju za život da 3 puta mere a jednom seku u kojoj god situaciji da su jer u turbulentnim vremenima ljudi povlače očajne poteze, a sad mi bas deluje kao da nije momenat za to.
.
Ne ono kao dal ce da žive na Dorćolu ili u Mirijevu nego dal ce otplaćivati ceo zivot u loše odradjenom stanu sa užasnim kreditnim uslovima u kraju koji ima sve ono sto sam naveo i zgradi koja ima falinke ili je ,,polulegalna,, jer bi eto samo više da se skuće.
Uvek bi da budem kratak ali eto razduži se.
Valjda ne znam da budem koncizan i nije mi cilj da pobedim u raspravi no pokušavam da budem iskren.
Svako dobro