eremijanbg
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 04.07.2019.
- Pohvaljen
- 526
Bas mnog ljudi u okruzenju?
Zato sto je bilo mnogo jeftino, od prilike 25-35% cene Beca/Barcelone/Nice. Mislis da tu postoji neka velika filozofija ili psihologija? Cena A vs cena B i svako za sebe odluci sta je povolnije.A zašto onda ljudi iz Austrije uopšte kupuju stanove u Beogradu, ako mogu da žive u Nici, Trstu, Barseloni i svim tim krasnim gradovima za koje tvrdiš da su mnogo ugodniji za život, a još i jeftiniji od Beograda? Zašto si ti razmatrao da živiš u Beogradu 2020. godine? Dopada ti se arhitektura, infrastruktura i čist vazduh ovde? Svi gasterbajteri koji pokupovaše pola Vračara su glupi, jedino ti pametan pa čekaš da cene padnu na "realne" vrednosti.
Kome je bilo mnogo jeftino da kupi stan? Pa ti si pisao da je 2020. kvadrat na Vračaru koštao 2000 eur I da je to bilo mnogo skupo. Ako je tebi skupo, očigledno se mnogi ne bi složili sa tobom jer svake godine se prodavalo sve više stanova, a prošla godina je bila rekordna po prometu stanova u Beogradu. Ko je kupovao sve te stanove, lokalni ljudi sa platom od 600 eur ili dijaspora? zašto ljudi iz dijaspore troše 3000- 4000 eur na stan u Beogradu, ako mogu za te pare da kupe stan u Barseloni, Nici i itd. Ili ljudi ipak vole da imaju nešto u BeograduZato sto je bilo mnogo jeftino, od prilike 25-35% cene Beca/Barcelone/Nice. Mislis da tu postoji neka velika filozofija ili psihologija? Cena A vs cena B i svako za sebe odluci sta je povolnije.
A sad nije vise ogromna razlika u ceni, ne vidim kako BG moze po slicnoj ceni da konkurise. Mora da sledi veliki pad ovde ili veliki skok cene tamo. A cene definitivno su vec pali tamo i najavljuje se dalji pad tako da nece moci ta imbalansa dugo postojati ni ovde. (Stalno ljudi ovde objasne kako nekretnine navodno zastite od inflacije, kako onda svuda padaju cene nekretnine po Evropi? Smesno)
Nikada u zivotu nebih platio slicnu cenu za m2 ovde kao u nekoj bogatoj Evropskoj metropoli, nebi ni da bi ziveo u BGu. Moras du budes izuzetno inteligentan da platis zapadne cene ovde.
Nemoj tako, za 10 godina mozda famozni blok 21 na koji neki ovde dobiju stojka bude vredeo vise od Westa...West će i za 10 godina biti novogradnja,kršoteke iz 70-tih,kupovaće samo oni,koji žele ta naplate polisu osiguranja,od pada terase,lifta,fasade i plafona.
Biće novogradnja,ali ni za 10 godina neće imati školu,vrtic,normalan park,terene za sportove…Ali zato ima pod prozorom spoljni i unutrašnji saobracajna prsten,voz koji prolazi kroz terasu i onu privatnu školu za koji ne znaš da li je odmorište na autoputu ili benzinska pumpa.West će i za 10 godina biti novogradnja,kršoteke iz 70-tih,kupovaće samo oni,koji žele ta naplate polisu osiguranja,od pada terase,lifta,fasade i plafona.
2000€ prosek u Vracaru tada, znaci bile su i dosta za 1500€ i ispod, a da ne pricamo o ostalih dela BGa. Ali vecina je bila krs, da li je bilo jeftino ili skupo. Svakako tada je bilo jos jedva okej cena sa ekonomijom u rastu, jeftini krediti gde ti daju stotine hiljade evra ili dolara za kamatu ispod 0.8%. A danas se nikako ne isplati, gubis pare i zarobis ih za narednih 10 godina.Kome je bilo mnogo jeftino da kupi stan? Pa ti si pisao da je 2020. kvadrat na Vračaru koštao 2000 eur I da je to bilo mnogo skupo. Ako je tebi skupo, očigledno se mnogi ne bi složili sa tobom jer svake godine se prodavalo sve više stanova, a prošla godina je bila rekordna po prometu stanova u Beogradu. Ko je kupovao sve te stanove, lokalni ljudi sa platom od 600 eur ili dijaspora? zašto ljudi iz dijaspore troše 3000- 4000 eur na stan u Beogradu, ako mogu za te pare da kupe stan u Barseloni, Nici i itd. Ili ljudi ipak vole da imaju nešto u Beogradu
Da, da, u tvojoj alternativnoj stvarnosti skoro nigde na svetu ne padaju cene nekretnine i ako je EU u recesiji i bukvalno svuda cene padaju. HR ce da ih izvuce, uvek su bili neki veliki faktor u evropskoj ekonomijiNisam ja rekao da "svuda u EU padaju cene stanova" Pada Beč, Stokholm, gradovi u Nemačkoj....ne padaju cene u Splitu, Dubrovniku niti bilo gde na hrvatskoj obali i mnogo su više cene u HR nego u Trstu ili Nici, ako već govorimo o gradovima na moru. Zato tamo ne može da priušti da kupi bilo ko.
Naravno.Hoce li jendek na vozdovcu kod potoka vredeti vise u novijoj srspskoj buducnosti zna li se sta?
Slazem se za posedovanje kuce ako imas dovoljno viska kesa. Nego, mene interesuje sta rade te osobe koje poznajes da "mogu" da plate te cene? Pitam posto ocigledno treba da menjam profesiju kad ne mogu ni nekretninu od 250000 eura da kupim (koliko sad kosta nesto sto bi mi bilo super). (Ne salim se) Samo me interesuje koji je to biznis koji moze da donese finu lovu u ova (po nekima da a nekima ne) teska i nestabilna vremena?Mislim da nije problem poznavati nekoga ko "moze" da kupi nego da li zeli toliko da plati za tu vrstu nekretnine.
Ta cifra nije toliko ne znam koliko nenormalna kao recimo Penthouse u BW Rivijera za 8M. Opet verovatno zavisi od percepcije. Svakako licno poznajem bas dosta osoba koje "mogu" to da plate ali po meni osim ako ne nadju nekoga ko bas zeli taj kraj ne verujem da ce lako naci kupca. Najrealnije je neki stariji par iz dijaspore koji hoce da se penzionise u Srbiji (da ima takvih).
Trenutne starudije od kuca po Srbiji ce jednog dana (kad tad) da se remodeluju i da pocnu da se prave nesto u onom stilu sto ce biti dosta privlacnije ali ce biti skupo kao taj primer. Zato sam misljenja da nije lose posedovati neku stariju kucu za svaki slucaj i ako sam ja gradski fazon ipak treba malo i diversifikacije
Nasledno bogatstvoSlazem se za posedovanje kuce ako imas dovoljno viska kesa. Nego, mene interesuje sta rade te osobe koje poznajes da "mogu" da plate te cene? Pitam posto ocigledno treba da menjam profesiju kad ne mogu ni nekretninu od 250000 eura da kupim (koliko sad kosta nesto sto bi mi bilo super). (Ne salim se) Samo me interesuje koji je to biznis koji moze da donese finu lovu u ova (po nekima da a nekima ne) teska i nestabilna vremena?
Naravno.
Nova Kumodraška će se graditi paraleno sa gradnjom.Odnosno njem prvi deo.
Kada se kasnije,nastavi preko autoputa, do Ustaničke,lokacija će vredeti više.
Lokacija će takođe vredeti više,kada se napravi produžetak do Laste i autoputa.
Lokacija će uskoro vredeti nešto malo više,kada se pusti završen deo, od autoputa do Kumodraške.
Zbog Nove Kumodraške, i još novogradnji u neposrednoj blizini,a zajedno sa uređenjem zemljišta, jendeka neće biti,u formi kakav je danas.
Kao što vidiš,ima puno toga ,što če malo po malo,povećavati vrednost u narednim godinama.
Danas je jedna cena,neuređen prostor,nema internih saobraćajnica,a kada se sve to sredi,vredeće više.
Evo ti realno.Slazem se za posedovanje kuce ako imas dovoljno viska kesa. Nego, mene interesuje sta rade te osobe koje poznajes da "mogu" da plate te cene? Pitam posto ocigledno treba da menjam profesiju kad ne mogu ni nekretninu od 250000 eura da kupim (koliko sad kosta nesto sto bi mi bilo super). (Ne salim se) Samo me interesuje koji je to biznis koji moze da donese finu lovu u ova (po nekima da a nekima ne) teska i nestabilna vremena?