vradovic
Expert
- Učlanjen(a)
- 31.10.2007.
- Pohvaljen
- 7.199
pa pale su za 32e po m2Jedva cekam da padnu cene, pa da pocnem da citiram neke komentare iz ovog perioda
pa pale su za 32e po m2Jedva cekam da padnu cene, pa da pocnem da citiram neke komentare iz ovog perioda
Zanimljivo je da, iako je pad prometa u odnosu na prethodne dve godine sada definitivan, za sada je promet ipak stabilan i tek nesto ispod nivoa iz 2019. Pri tome, od pocetka ove godine promet u centru grada (Stari grad, Savski venac, Vracar, Novi Beograd) je i dalje oko 10% iznad nivoa iz 2019, dok je van centra oko 10% nizi.
Razlika između inženjera i kodera je u zvanju, jer da bi bio inžinjer nije dovoljno završiti prekvalifikaciju u IT bootcampu već moraš imati diplomu odgovarajućeg fakulteta. Naravno, neki bi rekli suštinska razlika je u znanju jer ozbiljne firme ne razmatraju ljude koji nisu završili ETF/PMF, FTN ili Elektronski ni za praktikante, a kamoli za više pozicije. Međutim, koliko ja pratim ovaj forum, ti nisi završio tehnički fakultet, dakle ne možeš biti inženjer, ali uprkos tome si senior koji pravi 3k eur neto mesečno. Dakle, sve je moguće.Ocigledno nisi u toku. Da ne zalazim u detalje, ali ne postoji dzabe razlika izmedju seniora, mediora i juniora. Zavisi od firme, ali juniori imaju tipa 1000 evra platu, mediori 2000 evra, a seniori 3000 evra platu. Ti bi verovatno za 3000 evra pre zaposlio 3 juniora nego 1 seniora, ali poenta price jeste da senior resava probleme koje ni 10 juniora zajedno ne bi mogli da rese. Senior ni u slucaju krize nece spustiti cenu na 1000 evra da bi istisnuo juniora, samo ce mozda pristati na to da ne dobije povecanje na 3.500 evra.
Sta mislis, zasto vrhunske sportiste placaju desetine miliona kad za te pare mogu da nadju na hiljade jeftinijih?
Tako da, ne brini ti za seniore, snaci ce se oni, samo ce im mozda plate malo stagnirati. Problem je za one koji tek ulaze na trziste i one koji su koderi, a ne inzenjeri, ako znas u cemu je razlika.
Jeste preskupo, ali opet, ovaj prvi se "uklapa" u prosek od 3ke/m2, a ovaj drugi jeste malo skuplji (3.375e/m2), ali ako je potpuno renoviran, onda je to, uslovno receno, prihvatljiva cena. A mi te informacije nemamo, mozemo samo da nagadjamo. U svakom slucaju, i jedan i drugi su dosta jeftiniji od onog stana od 92m2 za 350k evra (3.805e/m2) kome je trzisna cena oko 270k evra.
U sustini na osnovu mog iskustva velike firme Apple, Google, Facebook i slicno inzenjera zovu svakoga ko se "kvalifikuje" za tu poziciju.Razlika između inženjera i kodera je u zvanju, jer da bi bio inžinjer nije dovoljno završiti prekvalifikaciju u IT bootcampu već moraš imati diplomu odgovarajućeg fakulteta. Naravno, neki bi rekli suštinska razlika je u znanju jer ozbiljne firme ne razmatraju ljude koji nisu završili ETF/PMF, FTN ili Elektronski ni za praktikante, a kamoli za više pozicije. Međutim, koliko ja pratim ovaj forum, ti nisi završio tehnički fakultet, dakle ne možeš biti inženjer, ali uprkos tome si senior koji pravi 3k eur neto mesečno. Dakle, sve je moguće.
Poenta price je bila da ce se traziti sve veci nivo znanja za rad u IT industriji.Razlika između inženjera i kodera je u zvanju, jer da bi bio inžinjer nije dovoljno završiti prekvalifikaciju u IT bootcampu već moraš imati diplomu odgovarajućeg fakulteta. Naravno, neki bi rekli suštinska razlika je u znanju jer ozbiljne firme ne razmatraju ljude koji nisu završili ETF/PMF, FTN ili Elektronski ni za praktikante, a kamoli za više pozicije. Međutim, koliko ja pratim ovaj forum, ti nisi završio tehnički fakultet, dakle ne možeš biti inženjer, ali uprkos tome si senior koji pravi 3k eur neto mesečno. Dakle, sve je moguće.
Pitanje je bilo upućeno tebi lično, ne globalnim trendovima u IT industriji. Jesi li koder ili inženjer? Jer ako si ovo prvo, zvuči potpuno besmisleno da pitaš nekog da li zna razliku između ova dva pojma.Poenta price je bila da ce se traziti sve veci nivo znanja za rad u IT industriji.
Inzenjer sam, ne sekiraj se za mene, ne samo po znanju nego i po poziciji u ugovoru o radu. Studirao sam drzavni tehnicki, bio super student, nisam zavrsio, ali zavrsicu kad budem imao vremena, tako da cu i formalno imati to zvanjePitanje je bilo upućeno tebi lično, ne globalnim trendovima u IT industriji. Jesi li koder ili inženjer? Jer ako si ovo prvo, zvuči potpuno besmisleno da pitaš nekog da li zna razliku između ova dva pojma.
Onda se lažno predstavljaš jer si za sebe tvrdio da si "ekonomista koji radi u IT". Sad kažeš da si inženjer na osnovu ugovora o radu, kao da je to moguće. To je ina varijanta, "nisam ginekolog ali mogu da pogledam"Inzenjer sam, ne sekiraj se za mene, ne samo po znanju nego i po poziciji u ugovoru o radu. Studirao sam drzavni tehnicki, bio super student, nisam zavrsio, ali zavrsicu kad budem imao vremena, tako da cu i formalno imati to zvanje
Nisam se lazno predstavio, jedno ne iskljucuje drugo, jedino da ti skeniram diplome i ugovor o radu ako hoces Ali da ne idemo offtopic.Onda se lažno predstavljaš jer si za sebe tvrdio da si "ekonomista koji radi u IT". Sad kažeš da si inženjer na osnovu ugovora o radu, kao da je to moguće. To je ina varijanta, "nisam ginekolog ali mogu da pogledam"
Znaci ekonomista koder sa ugovorom inzenjera koji nije uspeo da zavrsi tehnicki fakultet ali ima diplomu i 3k platu?Nisam se lazno predstavio, jedno ne iskljucuje drugo, jedino da ti skeniram diplome i ugovor o radu ako hoces Ali da ne idemo offtopic.
Znaci ekonomista koder sa ugovorom inzenjera koji nije uspeo da zavrsi tehnicki fakultet ali ima diplomu i 3k platu?
Da i ta situacija je vrlo uobicajena. U jabuci bez fakultetske diplome mozes da budes developer i da imas 500k godisnje i svi da te oslovljavaju da si software engineer.Znaci ekonomista koder sa ugovorom inzenjera koji nije uspeo da zavrsi tehnicki fakultet ali ima diplomu i 3k platu?
Jos brojeve za loto da nam kaz
Jos brojeve za loto
Taman toliko da ti se isplati da kupiš novogradnju.Koliko košta kompletno renoviranje stana od 50 kvadrata?
Slazem se. U Srbiji je sasvim uobicajeno da imas diplomu a nisi zavrsio fakultet. Ili da imas doktorat a kupio si doktorski rad. Ili da imas 24 stana u Bugarskoj.Da i ta situacija je vrlo uobicajena.
Nazalost, ispod 400 tesko da se mogu naci iole kvalitetnija vrata od farbanog medijapana npr.Jel su to neke zlatna sobna vrata kada kostaju 50-60 po kvadratu stana? Iliti 2500-3000 eur za stan koji verovatno ima troja sobna vrata.
A predratne zgrade iz 30-ih sa salonskim stanovima visokih plafona, kako se kompariraju po kvalitetu gradnje u odnosu na 50 godina mladje zgrade iz 80-ih?Taman toliko da ti se isplati da kupiš novogradnju.
Unutrašnje vertikale u zgradi, za vodu,nikad nećeš moći da zameniš,fasadu takođe,zamor materijala,rešićeš samo enterijer.
Zgrade iz 60ih i 70-tih, sve tamo do 1980-te,nikada, ali nikada ne bih uzimao u razmatranje.
Tamo negde od 85-te,već ima dosta kvalitetnije gradnje,kako na kojoj lokaciji.