Ja znam da bi napravio pometnju i konkurenciju kada bih otišao negde tamo. Pored toga prosečan gastos se plaši da ako i ti odeš i zaradiš pare kome će onda da se hvali u selu sa novim renta a mercedesom i kućom/stanom? Izgubiće osećaj moći iako tamo možda čisti kanalizacije. A kad bi svi otišli oborili bi i cenu rada pa im i to ne odgovara. Zato je njima bolje da mi budemo ovde gde je med i mleko, a oni jadni da se muče u tudjini. Suština je ako je tamo toliko loše, a ovde teče med i mleko onda izvoli vrati se. Ne kažem ni da tamo teče med i mleko već da je kod nas pokvareno mleko, a neko je već ukrao med u odnosu na te zemlje iz kojih "svi beže i toliko je loše". Kada zaradiš dovoljno para i ne zavisiš od naših institucija onda i ovde život može biti korektan. Evo meni već 14 meseci rfzo duguje pare iako ne kasnim ni dan sa porezom. Ako Ja njima ne platim jedan mesec blokiraju me, a kad oni meni kasne onda nikom ništa "proveriće gde je zastoj".Pa ja sam i mislio na veliku većinu "loših" škola!
A izvini koja je suština te priče gastosi - domaći, da nam svima naraste netrpeljivost i smanji se želja za gardom i borbom. Da onda najjednostavnije ugasimo svetlo i odemo iz Srbije sanjajući je od tamo negde!? Jel ti stvarno misliš da ćeš srpskoj dijaspori napraviti konkurenciju ako bi otišao u svet? Pa cela Srbija, svih 6,7 miliona ljudi kad bi izašlo ne bi napravili konkurenciju bilo kome u svetu!! Nije njima lako tamo negde u tuđini, ne zavaravaj se! A ljudi normalni pa posle nekog vremena primete i negativne strane a ne samo med i mleko.