Ne znam da l ije propaganda, ali definitivno ima nekog kretanja (dal + ili - je*** li ga ). Novinarski PR tekstovi definitivno ne piju vodu vise.
Moj neki utisak da idemo ka "stabilizaciji" trzista, jer se ne prodaju vise stanovi, u projektima, brzinom svetlosti. Pre godinu dana i u prvoj polovini ove godine, bukvalno svaki novi projekat se razgrabi u prvi mesec od pocetka prodaje. Agenti za nekretnine nisu hteli ni da se cimaju oko mene, kada sam trazio neka razjasnjenja, bukvalno sam ja morao da zovem da se raspitujem o novostima na moja pitanja.
U zadnjih 2-3 meseca, meni se telefon usijao od poziva agenata. Sada oni mene zovu i nude neke nekretnine, za koje sam mislio da su odavno prodati. Cini mi se, mozda mi se samo cini, da se polako stabilizuje trziste, ne znam koji su faktori. Ili je doslo do zasicenja ili su ljudi malo pustili gas kada su videli da nije bas sve kataklizmicno sa ovom krizom, kao sto je gurano po medijima.
Videcemo, ja se stvarno nadam samo stabiliziaciji, za pocetak. Nije mi svejedno da moram da trcim i rezervisem i ulazim u investiciju za stan u zgradama gde nije ni asov poboden. Bar da dodje do neke normalne situacije da imas slobodnih stanova kada je zgrada bar zavrsena grubim radovima, da znas sta kupujes.
To ce uticati i na sam kvalitet gotovih projekata na kraju krajeva, jer ovako dobijamo frankestajne na kraju