Zato što se NS definisao kao drugi centar u državi. Već je kritično narsatao, da će u sledećih 10ak godina biti lepe tražnje za nekretninama u NS-u.
Naravno neki delovi grada mogu pasti, ali sam grad neže doživeti neki pad, kao što mnogi misle.
Razloga je puno, a neki od glavnih pokazatelja: Dosta velikih firmi jeste stacionirano u NS-u, sa tim firmama ima i dosta pozicija koje donose ozbiljne zarade. Dosta ljudi gravitira ka NS-u, a ima i dosta turista (čitaj centralne lokacije neće pasti sigurno). NS Univerzitet je dosta stabilan i imace siguran privliv brucosa, koji ce kasnije verovatno i ostati tu.
Dosta ljudi radi u Bg, a živi u NS-u, jer tako želi i više im prija.
A to dovodi i do onoga drugog što sam napomenuo, dosta firmi je stacionirano na Novom Beogradu i Zemunu sada. Ti ljudi koji putuju iz NS-a, mahom idu tamo na posao. Već se nešto i radi oko železnice tu, pa postoji trenutno i voz i ima potencijala za unapređenje. Takođe ljudima lakše i brže da stignu iz NS-a do posla na NBG-u, nego ljudima koji žive u Mirijevu (a rade na NBG-u).
Upravo zbog toga mislim da cene neće pasti (ako dođe do nekog generalnog pada) ili će biti stagnacija, mooožda blagi pad na tim lokacijama (NBG, Stari grad, mooožda delovi Zemuna blizu auto-puta i NBG-a i sasvim sigurno delovi NS-a).
Blagi pad može da se doživi samo kada se kompletira igradnja metro-a i povezivanje delova grada, ali to neće biti u sledećih 15ak godina
jednostavno je veliki pritisak na te delove, oko koje se vrti najveći broj poslova