Izvrsna analiza kao i uvek. Uvek mi bilo sumnjivo zasto grade te autoputeve i pruge, kome bre to treba, kako je moj deda mogao bez toga.Mnogi ovde previdjaju da je trziste nekretnina u Srbiji od 2015. regulisano u smeru rasta cena.
Makroekonomija vuce na jednu stranu + ili -, ali konstantno od 2015. postoji veliki napor vlasti (iz licnih ili populistickih razloga) u smeru rasta cena:
-Milos Veliki - da jug lakse povezu sa BG iz drugih razloga, ali i prodaja BW stanova.
-Brza pruga ka Madjarskoj - povezu sever i otvore city break opciju (Airbnb).
-Autoput ka Rumuniji - isti razlog.
-Zabrana prodaje preko milion stambenih objekata i desetkovanje ponude.
-20k eur pomoci za stan majkama
-Blagonaklonost ka Airbnb.
-Blagonaklonost ka situaciji sa ruskim izbeglicama (zadrzavanje direktne avio linije, bezvizni rezim, medijska kampanja...)
-Metro do projekata ljudi sa vlasti.
-Blagonaklonost ka korupciji i kriminalu i kapitalu koji potice odatle.
-"Fatamorgana u medijima" - Srbija bogatija od Švajcarske, moćnija od Amerike, uređenija od Nemačke - privuci dijasporu i komsije i sl.
-Brdo stranackih botova koji marljivo rade u smeru navedenog.
-Itd.
Tokom ove epopeje i napora, spoljni dug i spoljnotrgovinski deficit rastu, a stanovi nisu fabrike (citaj: mi ne napredujemo ovakvom politikom vec propadamo).
Za one koje ovo gore ugrozava da ostvare pravo na mesto za zivot, vlast je mesto gde treba da traze odgovore na pitanja o cenama stanova.
Sad shvatam da je to sve zbog prodaje stanova na BW. Nista ne promakne Tin-ovom analitickon oku.
Ja mislim da i ovaj Klinicki Centar sto se sad prosirivao i to je zbog cena stanova, da pomisle ljudi da imaju gde da se lece pa da plate vise.
Verovatno i da Vucic izgleda onako visok i nezgrapan bas da bi nas podsvesno podsecao na nekakav kran pa cim njega vidimo odma nam slika gradilista u glavi. Zato se on ne skida sa TV-a, sve je to zbog stanova.
I ovaj Sajam Vina su organizivali da bi ljudi bili cirke non stop pa da lakse preplacuju BW stanove.
Vidis ti to dokle ide, na sve su mislili.