Šta je novo?

Cene nekretnina

Hoce da zaradi ali da se ne pomuci, iliti pasivno. Uostalom i ovde na temi je vise puta bilo price o tome gde jos uloziti novac da ti obezbedi pasivan prihod. I sve smo izvrteli, zlato, akcije, kripto, fondove... I kao na papiru bolji ROI, medjutim i dalje slabo se ko odlucuje za te druge vrste ulaganja. Sta bi ti uradio sa recimo 120K evra da ih imas na gomili i razmisljas gde da investiras (pretpostavlja se da imas nekretninu za zivot)?
Investiraš 100k u sebe, 20 ostaviš za crne dane.

Nece ljudi van bga, jbg mico, ja sam lobirao za Bataju ali teska prica
Dela, ne reči.
Ti si lobirao, ali sam nisi hteo da prihvatiš sopstveni savet nego si iz Bataje otišao u Blok.
Tad si naveo da si to uradio investiciono tj. da bi najbolje uvećao/zadržao svoj kapital. Na kraju se ispostavi da iznajmljuješ u bloku i da tek sada kupuješ.

Probaj da se staviš u cipele nekog prosečnog Srbina, ne senior programera koji radi za evropsku platu. Elem, otišao si u neku Austriju, Švedsku, Nemačku, uvideo da postoje trotoari i asfaltirane ulice i van centra glavnog grada, kada imaš zdravstveni problem uredno se javiš u bolnicu i ne nosiš kovertu sa sobom, radiš u nekoj fabrici gde se striktno poštuje radno vreme, u 17:00 ides kuci, a i ako zatraže da ostanes placaju prekovremene sate, kao i regres za odmor i Božićni dodatak. I sad nakon 30-40 godina života u takvom uređenom i stabilnom sistemu, sanjaš trenutak kada ćeš se vratiti u Srbiju?! Ako ti ne dočekaš taj momenat, makar deca da se vrate...ali ne u penthouse u Bloku 65, jer za 3 života rada u Nemačkoj ne bi to mogao zaraditi, već u stančić na Ledinama, gde ni u drugom kvartalu 21. veka još nisu stigle civilizacijske tekovine asfalta i kanalizacije...pa sa takvim načinom razmišljanja i M5K je malo, da nas nema trebalo bi nas izmisliti.
Ja mislio polo Mk5

моја деца су у владислава рибникара од пре приче психовате, косте, и то је од почетка пакао

Dela, ne reči.
Ti si lobirao, ali sam nisi hteo da prihvatiš sopstveni savet nego si iz Bataje otišao u Blok.
Tad si naveo da si to uradio investiciono tj. da bi najbolje uvećao/zadržao svoj kapital. Na kraju se ispostavi da iznajmljuješ u bloku i da tek sada kupuješ.
Ja sam savetovan i več dugo sam uveren da je 3x mnogo bolje od 1x....

Što se tiče predškolske dece, meni je ovde sa decom milina. Ima toliko pozitivnih stvari koje uzimamo zdravo za gotovo. Ali dobro, svako ima svojih razloga (pa i ja)...
Da, da, cuo sam od kolega i drugara da se u Beogradu deca upisuju u vrtic lagano, slobodnih mesta koliko hoces... Mole roditelje da upisu decu u vrtić...
Pa i u manjim mestima isto, pogotovo Indjija, kazu biju ko nece dete u vrtic da upise koliko je komotno u smislu broja dece koja mogu da se upisu svake godine...

знсте за жику паука - његов син носи ролекс од 8сме године

Dela, ne reči.
Pazi, realnost je takva da sam ja mogao da biram gde hocu i sta hocu, i onda sam birao kako sam birao po mom nahodjenju i zeljama.

Nekome ko zaradjuje kao ja bih rekao kupi gde ti se svidja, ali ne zaradjuju svi kao ja, zato sam i pitao za misljenja ovde da cujem i druge ljude.

Isto tako sam i vise puta rekao da biram izmedju 40m2 na nbgd i 80m2 u Bataji pre bih kupio u Bataji.

I naravno kupovina se desila pre situacije sa nadstresnicom i svim propratnim desavanjima, pa je lakse bilo zmureti na korupciju i sistem u tom trenutku.

шта је поента, малтретирали су их сви

маторци дебили, деца још већи...

није то поента, абратићу се на елекстроксову причу

поента је да је ово зла средина

Pazi, realnost je takva da sam ja mogao da biram gde hocu i sta hocu, i onda sam birao kako sam birao po mom nahodjenju i zeljama.

Nekome ko zaradjuje kao ja bih rekao kupi gde ti se svidja, ali ne zaradjuju svi kao ja, zato sam i pitao za misljenja ovde da cujem i druge ljude.

Isto tako sam i vise puta rekao da biram izmedju 40m2 na nbgd i 80m2 u Bataji pre bih kupio u Bataji.

I naravno kupovina se desila pre situacije sa nadstresnicom i svim propratnim desavanjima, pa je lakse bilo zmureti na korupciju i sistem u tom trenutku.

Pa ne baš, kad je bila rasprava o Batajnici ti si maltene negirao bilo kakvu prednost grada u odnosu na Batajnicu, a svoj odlazak si pravdao čisto finansijskim razlozima.

Postoje objektivne prednosti (višestruke) grada u odnosu na periferiju, i postoje objektivne prednosti (malobrojne) periferije u odnosu na grad. Otud i razlika u ceni. A ti si tad negirao te mane.

To da li je nekom dovoljno 40, 80 ili 300 kvadrata je individualna stvar i ko je sa čim zadovoljan.
Ti si umesto 80 kvadrata na Nbg mogao uzeti 150 u Batajnici. Ili uzeti isto 80 kvadrata i kupiti sebi 6. auto. Međutim, to tebi niko nije napisao jer valjda sam (eventualno porodica, sigurno ne forum) znaš šta je najbolje za tebe i tvoju budućnost.
Sa druge strane ti si taj koji "lobira" za Batajnicu.

Pa ne baš, kad je bila rasprava o Batajnici ti si maltene negirao bilo kakvu prednost grada u odnosu na Batajnicu, a svoj odlazak si pravdao čisto finansijskim razlozima.
Moj odlazak iz Batajnice je pretezno zbog licnih preferenci i zelja + sto mislim da ima veceg investicionog potencijala, ne iz potreba.
Razgraniciti lepo puke potrebe i zelje.

Postoje objektivne prednosti (višestruke) grada u odnosu na periferiju, i postoje objektivne prednosti (malobrojne) periferije u odnosu na grad. Otud i razlika u ceni. A ti si tad negirao te mane.
Postoje i mane i prednosti slazem se, mane su preuvelicane doduse u ovoj diskusiji cesto.
Da li si ti ziveo u Batajnici 20+ godina kao ja pa da znas i prednosti i mane?
Posto sam ja proveo preko 20 godina tamo i jedno 5 godina na NBGD sada vec, a idem do Batajnice svaki drugi vikend do mojih.

To da li je nekom dovoljno 40, 80 ili 300 kvadrata je individualna stvar i ko je sa čim zadovoljan.
Ti si umesto 80 kvadrata na Nbg mogao uzeti 150 u Batajnici. Ili uzeti isto 80 kvadrata i kupiti sebi 6. auto. Međutim, to tebi niko nije napisao jer valjda sam (eventualno porodica, sigurno ne forum) znaš šta je najbolje za tebe i tvoju budućnost.
Mogao sam ali mi ne treba 150m2 niti jos jedan auto.
Da moram da biram izmedju toga da se guzvam sa buducom porodicom u 40m2 ili da zivimo malo dalje u 80m2 pre bih birao ovo drugo, ne znam sta je tu toliko tesko za shvatiti.

Taj potez ima dobar potencijal, ko to ne vidi on je prosto slep kod ociju.

• Sviđa mi se
Reagovanja: mzo
Jedna od lepših mapa

1761315525943.png

Jel može prevod na srpski?
Bolje 3 čokolade nego 1
Bolje tri čevapa nego jedan
Bolje tri stana nego jedan
Ovde pricamo o nekretninama...pa sam verovatno mislio na veš masinu?..mada ni tri veš mašine nisu loše ali je preterano...!!
Čoveka..
Razumeo ?

Bolje 3 čokolade nego 1
Bolje tri čevapa nego jedan
Bolje tri stana nego jedan
Ovde pricamo o nekretninama...pa sam verovatno mislio na veš masinu?..mada ni tri veš mašine nisu loše ali je preterano...!!
Čoveka..
Razumeo ?

more money more problems

bolje jedna kazna nego 3
bolje metar iznad zemlje nego 3 ispod zemlje

Vrh