Hajde da se malo vratimo temi koja ipak glasi
Cene nekretnina.
Posto sam pre nekoliko meseci prestao da trazim stan posle samo dva meseca potrage, slobodno vreme sam preusmerio na pravljenje sajta/aplikacije koja bi mi pomogla da sagledam realno stanje na trzistu i realne prodajne cene stanova.
Vremenom je to naraslo i preraslo u nesto sto bi i drugi mogli da koriste.
cenenekretnina.rs
Sajt koristi javne podatke iz katastra i prikazuje kretanje cena nekretnina po opstinama i jos svasta nesto. Za sada sam dodao samo beogradske opstine.
Ako bude bilo interesovanja i posecenosti u planu mi je da dodam i ostale gradove i opstine, kao i jos mogucnosti, a na prvom mestu interaktivnu mapu sa lokacijama i cenama prodatih stanova. Za neke poznate novogradnje sam dodao naziv pored lokacije da mozete lakse da vidite i pretrazite prodajne cene za zeljenu novogradnju.
U info odeljku mozete videte kako se racunaju cene i sta ulazi u statistiku, a sta ne. Svakako je sve u nekoj 1.0 fazi, pa je podlozno promenama.
Ne morate vise da cekate kvartalni izvestaj RGZ-a da vidite da li pada broj prometa, da li raste cena nekretnina itd., sada to mozete da vidite na mesecnom nivou.
Za sve informacije, pitanja, sugestije, prijavu problema, mozete mi se obratiti ovde na forumu ili putem mejla
cenenekretnina@gmail.com, a usput mozete i da zapratite instagram profil
@cenenekretnina
Nadam se da ce nekom biti zanimljivo da ceprka po cenama ovog nedeljnog popodneva i da ne krsim nikakva pravila foruma slanjem ovog linka.