Fiksne idu gore na 5.3-5.4% koliko za dve do tri nedelje za sve gde su ispod 4% trenutno.Na zalost moram sad uzeti kredit, da sam pre mesec dana uzimao imao bih fiksnu sa 3,5%
Kako misliš ovo kolega?Fiksne idu gore na 5.3-5.4% koliko za dve do tri nedelje za sve gde su ispod 4% trenutno.
Sorry Typo. Mislio sam na 4,X%. Ima jos onih koji nude fiksnu u oblasiti 4,75%-4,95%. Ponuda ce da poraste na 5,2% - 5,4% respektivno u narednih par nedelja. Hocu da kazem da je ima jos malo vremena da se uzme kredit po vazecim fiksnim kamatnim stopama, jer ce ponuda banaka ubrzo porasti, a mislim da ce rasti jos par puta u narednom periodu od godinu dana.Kako misliš ovo kolega?
Zar ima neko da još uvijek daje ispod 4 % fiksnu?
Za ove što su ranije uzeli, nema mjenjanja fiksne kamate. Uzeli za 3-4 % fiksnu, biće im stalno tolika.
Sve ono što sam pričao lagano izbija u prvi plan ustvari na mesto koje mu odavno pripada. Lokacija i kvadratura više nisu ključni u kupovini.
Vraćamo se pravim vrednostima, energetska efikasnost, funkcionalnost, dizajn i dalje redom kao glavnim faktorima koji prvenstveno treba da utiču na cenu nekretnine.
Jel beše to neko spominjao Premijum?
Španski stručnjak za nekretnine otkriva da li će u Evropi da "pukne balon"
Da li ima izgleda za neke velike promene?www.kamatica.com
Колико ретардиран текст. Сваки наредни болд директно негира претходни.I pored energetske krize i štednje kojoj pribegava ceo sve, tržište nekretnina će ostati stabilno.
Cena kvadrata u narednom periodu neće padati, ali će sigurno doći do stagnacije, kaže za "Blic Biznis", Fransis Hoze Fernandez Ariza direktor Asocijacije za internacionalno poslovanje nekretninama Španije - SIRA.
- Podaci pokazuju da se broj kupaca smanjuje svuda. Samo u Španiji je manji za 15 odsto, a sličan trend je i u celoj Evropi. Porodicama je sve teže da izdvoje sredstva za kupovinu nekretnine i sve to govori u prilog tome da neće doći do padanja cena na tržištu. ?! Ono što je sigurno, jeste da će doprineti stopiranju daljeg rasta cena i trenda koji su u Evropi gledali tokom prethodne dve godine - ocenio je Ariza, odgovorajući na pitanje hoće li balon na tržištu nekretnina da pukne.
Cene nekretnina u Americi već su počele da padaju, a julska analiza SIP Global Rejtings agencije pokazuje da i tržište nekretnina u Evropi lagano usporava. Ariza tvrdi da sve to govori u prilog stabilizacije, ali dodaje da, kada je tržište nekretnina u pitanju, sa prognozama treba biti oprezan.
- Jednostavno je - kupci i tražnja prave i trend i cenu - ocenio je.
Gledaj da posao sa kreditom rešiš u skorije vreme, otišla je i referentna kamatna stopa pored rasta Euribora. Banke će poskupeti kredite a već su ih poskupele, ja sam uzimao stambeni u Intesi u junu i tada je kamata bila nešto manja od 2,99+3M Euribor.OTP Banka mi daje sa kombinovanom otplatom 2,99 + 3M Euribor ili 4,95% fiska (i na svake tri godine se moze menjati), a Banca Intesa 2,99 + 3M Euribor za stalno.
Pa nebih dao isto, ako se poveca 3M Euribor na 4-5% to je skoro kao fiksni deo koji bih sad placao 4,95 a za tri godine mozda krene i da pada euribor.
Jedan od osnovnih parametara tog Vašeg "Premuima" su sadržaji koji dolaze uz kupljenu nekretninu.Pa sta je premium? Kula Beograd? West 65? Koliko to utice na cene nekretnina?
Ajde mozemo o tome malo posto ti volis tu temu
Na primer za mene taj tvoj cuveni premium je:
- Centralna klima za celu zgradu a ne po stanu jedinice
- Opticki kabal do svakog stana
- Odvojena prostorija za masinu za pranje i susenje vesa (kao dva odvojena uredjaja)
- Ormar za stvari u koji moze da se udje (po spavacoj sobi)
- Ostava na spratu (jedna po stanu)
- Ulazna vrata sa NFC mogucnostima (da ne moram da nosim kljuceve)
- Nest u svakoj prostoriji
- Concierge a ne portiri ili recepcija. Nego usluga.
- Parking sa el punjacima po svakom parking mestu
- Specijalna izolacija kao sto je na Kuli uradjeno
- Blizina nekog veceg trznog centra
- blizu Aerodroma
- Bazen gde se zakazuje da budes sa maksimalno jos 4 gosta
- Fitness
- spoljasnje pranje fasade svaka 3 meseca
Naravno cena odrzavanja za to sve dolazi 5-10e po m2. Sve ispod 5e po m2 mi je neprihvatljivo.
Da li ima tako neka premium zgrada na Zlatiboru? Ako ima daj link. Iskreno nisam u opste upoznat sa Zlatiborom. Znam samo da svi kukaju na nekakvu izgradnju a ja kad sam bio iskreno pomislio sam bas je super. Naravno 100 ljudi 100 ćudi. Ajd mozda me i ubedis
Mislim da Zlatibor nema potencijal premium gradnje jer nema u dovoljnom broju kupaca spremnih da daju 10k eura po m2 i da placaju odrzavanje 10e po m2. Na primer CG primorje ima i evo ispade i BG da ima.
Gledaj da posao sa kreditom rešiš u skorije vreme, otišla je i referentna kamatna stopa pored rasta Euribora. Banke će poskupeti kredite a već su ih poskupele, ja sam uzimao stambeni u Intesi u junu i tada je kamata bila nešto manja od 2,99+3M Euribor.
Iz ovoga možda je bolje OTP jer imaš na svake 3 godine mogućnost da pređeš iz fiksne u varijabilnu. Dok ti je kod obe banke fiksni deo varijabilne isti 2,99 kad na to dodaš 3M Euribor koji je danas 0,62 već si na 3,61 a evidentno je da će Euribor ići još gore, tj za par meseci će doći do fiksne kamate koju ti trenutno nude. A sve možeš da staviš na papir na ovom kreditnom kalkulatoru, menjaj samo kamatu.
Kreditni kalkulator
Kalkulator kredita za okvirno izračunavanje rate na stambene, keš, potrošačke, auto i sve druge vrste kredita. Izračunajte ratu i kamatu na željeni kredit. Odštampajte tabelu sa otplatnim planom.www.kamatica.com
3M euribor je mnogo visi od toga! Skoro duplo!Gledaj da posao sa kreditom rešiš u skorije vreme, otišla je i referentna kamatna stopa pored rasta Euribora. Banke će poskupeti kredite a već su ih poskupele, ja sam uzimao stambeni u Intesi u junu i tada je kamata bila nešto manja od 2,99+3M Euribor.
Iz ovoga možda je bolje OTP jer imaš na svake 3 godine mogućnost da pređeš iz fiksne u varijabilnu. Dok ti je kod obe banke fiksni deo varijabilne isti 2,99 kad na to dodaš 3M Euribor koji je danas 0,62 već si na 3,61 a evidentno je da će Euribor ići još gore, tj za par meseci će doći do fiksne kamate koju ti trenutno nude. A sve možeš da staviš na papir na ovom kreditnom kalkulatoru, menjaj samo kamatu.
Kreditni kalkulator
Kalkulator kredita za okvirno izračunavanje rate na stambene, keš, potrošačke, auto i sve druge vrste kredita. Izračunajte ratu i kamatu na željeni kredit. Odštampajte tabelu sa otplatnim planom.www.kamatica.com
шта би на лето прошле године?@Ljuba82
Poredjenje kretanja snp500 indeksa 2008 i 2022, ne mora da znaci al moze da bude..
Pogledajte prilog 145856
Gledaj da izbegneš otp ako možeš. I ja sam tamo na žalost ali sam uzeo dok je bila societte i dok je bila normalna banka. Sada su užasno spori i nezainteresovani za ikakvu saradnju. Ako ideš na kredit kod njih očekuj oko 3 meseca za realizaciju i odobrenje, a do tada...Gledam da uzmem sto pre, cekam i Intesu i OTP da mi jave da li mogu da uzmem kredit pa da im donosim dokumentaciju.
I mene vise ova fiksna privlaci, tako da cu najverovatnije to uzeti ako mi daju da uzmem kredit kod njih
!
Cene održavanja na Zlatiboru su uglavnom oko 1 evro/m2 mesečno, i u principu nema u Srbiji više od toga...a premium možeš naći ako imaš sreće u izgradnji i za 2500